Çözüldü Sms ile Gelen Kodu Okuyamama Sorunu ?

amidore

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
1
Selamlar,
Yaklaşık bir aydır Distribütör (TR) garantili (global versiyon) RN8Pro kullanıyorum. Cihaz elime geçtiği an BL kilit açmak için başvuruda bulundum 168 saat (1 hafta) süre verdi. Zamanı gelince hemen BL kilidini açtım ve fastboot tan V10.4.2.0.PGGIDXM romu yükledim.
Alışveriş için mobil uygulamaları kullanıyorum. İlk olarak bankacılık uygulamasına giriyorum (sanal karta para yüklemek için) burada sorun yok gelen mesajda giriş şifresi okunuyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Fakat telefondan alışveriş uygulamaları kullanırken, siparişi onayla sonrası gelen sms onay mesajını onay ekranı açık iken üst bardan mesajın geldiğini görebiliyorum fakat onay kodunu okuyabilmek için gelen mesajı açmak için üzerine tıkladığımda mesajlar uygulamasına gidiyor onay mesajını okuyorum ama bu seferde onay ekranı kaybolmuş oluyor ve onay mesajını girecek yer kayboluyor.
Umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Çözüm olsun diye sms bildirim programları denedim (Glimpse Notification vb.) ama çözüm bulamadım.

Çözüm için önerilere açığım, teşekkür

melihc6n

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
4
Bildirim panelinden "cevapla" ya basarak bulunduğunuz ekrandan çıkmadan, mesajın küçük bir ekranda açılmasını sağlayabilirsiniz.

kera706

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Karim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
54
Uygulamaya izin verin gelen kodu otomatik kendisi eklesin. Sms girip bakmaya gerek kalmıyor.

amidore

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildirim panelinden "cevapla" ya basarak bulunduğunuz ekrandan çıkmadan, mesajın küçük bir ekranda açılmasını sağlayabilirsiniz.
Cevap için teşekkür ederim fakat, cevapla butonu yok mesaj üzerinde "okundu olarak işaretle" var. Siz hangi butondan bahsediyorsunuz acaba?

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Uygulamaya izin verin gelen kodu otomatik kendisi eklesin. Sms girip bakmaya gerek kalmıyor.
Maalesef o dediğiniz olmuyor, bankacılık uygulamalarında oluyor ama benim bahsettiğim şekilde olmuyor.
Yani diyelim n11 uygulaması uygulamaları yönet ile izinlere bakıyorum gelen sms otomatik kabul et gibi bir ayar bulamadım ben.
Kaldı kı sadece tek uygulamada kullanmıyorum (gg. n11 sahibinden, hb vb.) hepsine mi dediğiniz ayarı yapmam gerekecek?

Son düzenleme:

melihc6n

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
4
Cevap için teşekkür ederim fakat, cevapla butonu yok mesaj üzerinde "okundu olarak işaretle" var. Siz hangi butondan bahsediyorsunuz acaba?

Bildirim panelini çektiğinizde mesajda çıkan yanıtla butonundan bahsediyorum.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Uygulama zaten otomatik ekleme izni istiyor.
Fakat sanal pos ödeme ekranı bir uygulama değil, bir site. Dolayısıyla, izin isteyemez ve otomatik şifre giremez.

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28

Maalesef o dediğiniz olmuyor, bankacılık uygulamalarında oluyor ama benim bahsettiğim şekilde olmuyor.
Yani diyelim n11 uygulaması uygulamaları yönet ile izinlere bakıyorum gelen sms otomatik kabul et gibi bir ayar bulamadım ben.
Kaldı kı sadece tek uygulamada kullanmıyorum (gg. n11 sahibinden, hb vb.) hepsine mi dediğiniz ayarı yapmam gerekecek?
Hocam bildirim geldiği zaman okunmuyor ise eğer bildirimi yukarı doğru itiyorum ben bildirim kısmından silinmemiş oluyor sonra bildirim çubuğunu açıp oradan genişleterek okuyorum

kdrsvm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9 se
Meslek
Telefoncu
Konular
18
Hocam bildirim geldiği zaman okunmuyor ise eğer bildirimi yukarı doğru itiyorum ben bildirim kısmından silinmemiş oluyor sonra bildirim çubuğunu açıp oradan genişleterek okuyorum
Evet bende bu şekilde içeriği tam olarak okuyabiliyorum

amidore

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildirim panelini çektiğinizde mesajda çıkan yanıtla butonundan bahsediyorum.
Cevap veren yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çözüm bu kadar basitmiş. Gelen mesajı yukarı kaydırıp sonrasında bildirim panelini aşağı çekince mesajı okuyabildim. Arkadaşın dediği dibi yanıtla dersem resimdeki gibi sonuca ulaştım.
Tekrar herkese teşekkür ediyorum. Sorunum çözüldü.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt