Soru Sizce ne yapmalıyım ? Soğutucu mu yoksa Güncelleme mi?

emre012

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
5
Arkadaşlar merhaba.
Yurt dışı - imei atılmış note 8 pro (8gb ram olan) versiyon kullanıyorum. Malumunuz, dünyada hemen hemen her note 8 pro kullanıcısının ortak sorunu olan ısınma sorunu için çaresiz bekleyiş bir hayli insanın canını sıkıyor.

Yani elinizde neredeyse bütün oyunları bana mısın demeden oynatan bir canavar var ama 15-20 dk sonra kasıp kavurucu sıcaklık yüzünden oynayamıyorsunuz...

Ben de şu an için şöyle bir çözüm arayışına girdim:

1- soğutucu aparat:

Bu veya benzeri bir ürün almayı düşünüyorum. Sizce almalı mıyım? Hiç kullanmadım bu tür şeyleri, ne derece etki ediyor bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.

2-) Bi umut- güncelleme ile belki bu sorunu çözerler diye umut ediyorum bir yandanda. Yukarıdaki ürünü hiç almayıp güncellemeyi mi beklemeliyim?

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
32
Bu sogutucularla ilgili bi webtekno ürün incelemesi var bi araştırın doğru ürünü bulabileceğinizi düşünüyorum. Powerbank li bi model almanıza gerek yok benim tavsiyem. Ama bu ürünler işe yarıyor. Ucuz olanlarlari hariç.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada şunu da eklemek istiyorum, bende mi mix kullanıcısiyim haliyle eski bir işlemci var. Miui 11 de lol WR oynamak gerçekten bi çileydi. Telefon dehşet derecede ısınıyordu ve buna bağlı donmalar kasılmalar oluyordu. Şuan miui 9.5 Android 7 sürümüne döndüm. Asla ısınmıyor telefon ve hiç kasma donma yok. Bu da diğer bi çıkış kapısı sizin için.

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Isınma sadece note 8 sorunu değil. :) Oyuncu telefonları dışında hepsinde aşırı sıcaklık oluyor. Telefonda ağır oyun oynamak isteyen model fark etmeksizin soğutucu kullanmalı. Hem batarya için daha sağlıklı olur. Tavsiyem kablosu uzun telefona bağlananlardan al. Blackshark funcooler baya iyi duruyor. Aliexpressten falan bulunabiliyor 210-250 gibi bir fiyata. Daha ucuz da alınabilir bütçeye bağlı. Elimde mi usb fan var küçük müçük bir şey ama etkisi telefon için çok fazla.

KurtBeyOo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem Efe
Cihazım
Note 10 Pro
Meslek
Özel
Konular
31
Hocam
eski bir note 8 pro kullanıcısı olarak şunu diyebilirim ki, stok hali ile ( rom filan işlerinden anlamıyorum) Call Of Duty Mobile de en az 12-15 battle royal atınca ısınma problemi çıkıyordu. Lakin Poco x3 Nfc daha 2'ci oyundan sonra bende kendi kafasına göre davranıyor (=

emre012

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Isınma sadece note 8 sorunu değil. :) Oyuncu telefonları dışında hepsinde aşırı sıcaklık oluyor. Telefonda ağır oyun oynamak isteyen model fark etmeksizin soğutucu kullanmalı. Hem batarya için daha sağlıklı olur. Tavsiyem kablosu uzun telefona bağlananlardan al. Blackshark funcooler baya iyi duruyor. Aliexpressten falan bulunabiliyor 210-250 gibi bir fiyata. Daha ucuz da alınabilir bütçeye bağlı. Elimde mi usb fan var küçük müçük bir şey ama etkisi telefon için çok fazla.
Evet tabi ısınma sorunu genel olarak ele aldığımızda tüm telefonlar için geçerli. Ama bunun bir derecesi ve süreci var neticede :) Ben bu telefona Huawei P Smart 2019 dan geçiş yaptım, hatta sırf aynı oyunu daha iyi ve rahat oynamak için geçiş yaptım. Ama p smart 2019 da 2-2.5 saatte ulaştığım sıcaklığa bu telefonda 20-25 dk da ulaşıyor olmam sanıyorum ki anlatmak istediğimi daha iyi özetleyecektir :)
Oyunun grafik seçenekleri Çok düşük - Düşük - Orta - Yüksek - Çok yüksek - Ultra Yüksek olarak ayrılıyor ve her iki cihazda da Orta derecede oynuyorum. Gerçekten anormal bir durum..

Ayrıca önerileriniz için teşekkür ederim, verdiğiniz nitelikteki ürünleri araştıracağım

Bu sogutucularla ilgili bi webtekno ürün incelemesi var bi araştırın doğru ürünü bulabileceğinizi düşünüyorum. Powerbank li bi model almanıza gerek yok benim tavsiyem. Ama bu ürünler işe yarıyor. Ucuz olanlarlari hariç.

Bu arada şunu da eklemek istiyorum, bende mi mix kullanıcısiyim haliyle eski bir işlemci var. Miui 11 de lol WR oynamak gerçekten bi çileydi. Telefon dehşet derecede ısınıyordu ve buna bağlı donmalar kasılmalar oluyordu. Şuan miui 9.5 Android 7 sürümüne döndüm. Asla ısınmıyor telefon ve hiç kasma donma yok. Bu da diğer bi çıkış kapısı sizin için.
Webtekno incelemesinden haberim yoktu, teşekkür ederim bakacağım :) Öte yandan rom vs. olaylarına bir hayli yabancı olduğum için bulaşmak istemiyorum açıkcası. O yüzden alternatif çözümlere yönelmeyi tercih ettim mecbur..

Hocam
eski bir note 8 pro kullanıcısı olarak şunu diyebilirim ki, stok hali ile ( rom filan işlerinden anlamıyorum) Call Of Duty Mobile de en az 12-15 battle royal atınca ısınma problemi çıkıyordu. Lakin Poco x3 Nfc daha 2'ci oyundan sonra bende kendi kafasına göre davranıyor (=
Doğrudur elbette hocam. Bende maksimum 2 saat oynuyorum bu oyunu zaten(Evil Lands)
En azından oynamak istiyorum.. sonra zaten sıkılıp çıkıyorum ama telefon sağolsun 20 dk sonra duaya başlıyor inşallah patlamaz diye..

KurtBeyOo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem Efe
Cihazım
Note 10 Pro
Meslek
Özel
Konular
31
emre012 hocam evet ama,
şimdi her konuda belirttiğim gibi (= Rom Custom olaylarından anlamıyorum lakin note 8 pro ile Poco X3 NFC modelini karşılaştırdığımızda özellik yönünden Note 8 Pro dan sonra çıktığı için biraz daha yüksek lakin ben Note 8 Pro tam memnundum Poco Açıkçası beni Azimet uğrattı

emre012

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
5
emre012 hocam evet ama,
şimdi her konuda belirttiğim gibi (= Rom Custom olaylarından anlamıyorum lakin note 8 pro ile Poco X3 NFC modelini karşılaştırdığımızda özellik yönünden Note 8 Pro dan sonra çıktığı için biraz daha yüksek lakin ben Note 8 Pro tam memnundum Poco Açıkçası beni Azimet uğrattı
Valla hocam bilemiyorum neden böyle oluyor, yanlış bir şey mi yapılıyor eksik gedik bir şey mi var bilmiyorum artık nasıl telefon üretiyorlar düşündükçe inanasım gelmiyor. Çok zorladığın zaman ısınmasını kasmasını anlarım ama reklamlarda yere göğe sığdıramayıp da bir oyunu düşük ayarda bile oynatmayan bir telefon olduğunu çok geç anladım. Az önce dakika tuttum, huawei p smart 2019 da 2 saat sorunsuz oynadığım oyunu bunda aynı ayarda 8 dakika oynayabildim. 8 dakikada alevlenir mi bir telefon.. :(

KurtBeyOo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem Efe
Cihazım
Note 10 Pro
Meslek
Özel
Konular
31
aslında bu normal bir şey,
çünkü A firması bir cihaz yaptığı zaman tüm cihazları iyi ve kaliteli olacak diye bir durum yok. ben Note 8 Pro yurt dışı cihaz kullandım,
kendimden geçtim hemen kvk garantili aldım. Lakin bu cihazı alırken ne araştırma yaptım ne de başka bir şey. Aldım 2 saat kullandım Garantiye yolladım sorun yok diyerek geri geldi ama bana göre var. nsyse Hayırlısı. Kısmetse Farklı marka model var aklımda bir çok kişi de memnun bakalım

emre012

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
5
aslında bu normal bir şey,
çünkü A firması bir cihaz yaptığı zaman tüm cihazları iyi ve kaliteli olacak diye bir durum yok. ben Note 8 Pro yurt dışı cihaz kullandım,
kendimden geçtim hemen kvk garantili aldım. Lakin bu cihazı alırken ne araştırma yaptım ne de başka bir şey. Aldım 2 saat kullandım Garantiye yolladım sorun yok diyerek geri geldi ama bana göre var. nsyse Hayırlısı. Kısmetse Farklı marka model var aklımda bir çok kişi de memnun bakalım
Vallahi bende durumları biraz toparlayınca orjinal farklı marka ve model bir telefona geçeceğim. Tek temennim o zamana kadar bu telefonun beni idare etmesi.. Xiaomi ye hiç bir lafım yok, fiyat performans açısından ürettiği telefonlar piyasada lider konumunda şu an. Ancak böylesine tüm dünyada etki gösteren bir sorunu çözmek için hiç bir şey yapmamaları, kullanıcıyı göz göre göre mağdur etmekten başka bir şey değil. Belki ileride yine bir xiaomi telefon alırım fakat redmi serisinden asla..

KurtBeyOo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem Efe
Cihazım
Note 10 Pro
Meslek
Özel
Konular
31
Vallahi bende durumları biraz toparlayınca orjinal farklı marka ve model bir telefona geçeceğim. Tek temennim o zamana kadar bu telefonun beni idare etmesi.. Xiaomi ye hiç bir lafım yok, fiyat performans açısından ürettiği telefonlar piyasada lider konumunda şu an. Ancak böylesine tüm dünyada etki gösteren bir sorunu çözmek için hiç bir şey yapmamaları, kullanıcıyı göz göre göre mağdur etmekten başka bir şey değil. Belki ileride yine bir xiaomi telefon alırım fakat redmi serisinden asla..
Hocam ne yalan diyeyim, bütçe imkanım olsa (= olabilir. Ama gerçekten Note 8 Pro Hani alıp da pişman olmayacağın bir cihaz arasında ama marka olarak demeyelim çünkü ondan sonra çıkan cihazları bile kafa tutma şansı var riski var ki böyle bir şey yani yeni çıkmış olduğu bir varyasyona rahatça kafa Tutabilecek ama model anlamında çok çok iyi. Ekin dediğim gibi bütün ücretim olsaydı aklımda o kadar marka model yok ama 1-2 tane varken yani denemek isterdim
#EskiyeDönmeye Niyetli'm

Üst Alt