Sohbet Sizce MIUI 10 mi yoksa MIUI 9 mu

merttdolu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Xiaomi mi 8
Meslek
Öğrenci
Konular
58
MIUI 9 kullanırken batarya performansı gayet güzeldi ama MIUI 10 ile birlikte hızlı azalmaya başladı sorunun tam ne olduğunu çözemedim. Tekrar MIUI 9 a geçmeyi düşünüyordum ki bu soru takıldı aklıma. Sizce MIUI 10 ve MIUI 9 arasında çok büyük fark varmı? Eski sürüme geçmeli miyim ?

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Bence her zaman güncel kalınmalı. Şarj konusunda da çok ciddi fark olacağını sanmıyorum. En azından bir sürü yeni özellikten ve görünümden vazgeçecek kadar.

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Şarj konusunda paylaşımlar var hocam onları bir okuyun isterseniz
Root izniniz varsa bir defa kalibrasyon öneririm.
Ayrıca şarjı %20-30 bandının altına indirmeden yapın.
Ben bu tavsiyeler sonrası performans artışı aldım gerçekten faydası oldu.

Miui 9 la 10 nun arasında çok büyük fark yok.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Babalokomka57

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alp
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
2
Ben mi 8 aldım aldığımdan beri güncelleme yapmadım bir kere ağzım yandı dahada yapmam pişman olacağıma güncelleme yapmam daha iyi. Not: mi 8 den önce redmi note 5 kullanmıştım miui 10 u beğenmedim geri dönecek yazılım bilgim yoktu.

mazot1tl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi max 3
Konular
0
Ben mi 8 aldım aldığımdan beri güncelleme yapmadım bir kere ağzım yandı dahada yapmam pişman olacağıma güncelleme yapmam daha iyi. Not: mi 8 den önce redmi note 5 kullanmıştım miui 10 u beğenmedim geri dönecek yazılım bilgim yoktu.
Kesinlikle katiliyorum guncelleme alip saticinin planina dahil olmayacaksin. Yada alacaksanda milletin yorumlarini iyice okuyup alacaksin.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Kesinlikle katiliyorum guncelleme alip saticinin planina dahil olmayacaksin.

Bence çok yanlış bir düşünce hocam. Sözüm meclisten dışarı ama güncelleme verilmeyince de ortalık yıkılıyor, marka karalanıyor. Tamam, Xiaomi güncelleme konusunda biraz yanlış adımlar atıyor fakat ne Apple gibi cihazın fişini çekecek tarzda, ne de diğer firmalar gibi aylar sonra gelecek güncellemeler vermiyor. Dileyen haftalık, dileyen kararlı olarak güncellemeye dahil oluyor. Yeniliklere açık olunmalı, çıkacak herhangi bir hata bir sonra ki güncellemede düzeltiliyor bir şekilde. Hiç güncelleme yapmamak demek tüm yeniliklerden ve en önemliside güvenlik yamasından mahrum kalmak demektir.

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
36
10 derim çünkü 9da WhatsApp dan çoklu mesaj gelirse iki parmakla aşağı çekip mesajların tamamını gösteriyordu, hızlı yanıtlamada çok kullanışlı değildi.

mazot1tl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi max 3
Konular
0
Bence çok yanlış bir düşünce hocam. Sözüm meclisten dışarı ama güncelleme verilmeyince de ortalık yıkılıyor, marka karalanıyor. Tamam, Xiaomi güncelleme konusunda biraz yanlış adımlar atıyor fakat ne Apple gibi cihazın fişini çekecek tarzda, ne de diğer firmalar gibi aylar sonra gelecek güncellemeler vermiyor. Dileyen haftalık, dileyen kararlı olarak güncellemeye dahil oluyor. Yeniliklere açık olunmalı, çıkacak herhangi bir hata bir sonra ki güncellemede düzeltiliyor bir şekilde. Hiç güncelleme yapmamak demek tüm yeniliklerden ve en önemliside güvenlik yamasından mahrum kalmak demektir.
Oradaki cumlem tamamen sahsi fikrimdir , tabikide yeniliklerden istifade edilmeli . Benim agzim fena yanmisti samsungda hocam , bildigin kufur etmisti bize 4.4 de roket olan telefon 5.1 de resmen cokmustu ve 6.1 den de 4.4 e donusu kapatmisti . Ne oldu bir daha asla samsung almam nazimin gectiginide aldirmam . O yuzden o travmayi atlatmam lazim :)

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Oradaki cumlem tamamen sahsi fikrimdir , tabikide yeniliklerden istifade edilmeli . Benim agzim fena yanmisti samsungda hocam , bildigin kufur etmisti bize 4.4 de roket olan telefon 5.1 de resmen cokmustu ve 6.1 den de 4.4 e donusu kapatmisti . Ne oldu bir daha asla samsung almam nazimin gectiginide aldirmam . O yuzden o travmayi atlatmam lazim :)

Bazı güncellemeler cidden çok berbat olabiliyor, fakat firmaya şans vermezsek aklımızda hep öyle kalıyor. :) Kötü bir durum tabii. Fakat benim fikrim her zaman güncel kalmadan yana. :)

Emumaster

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Rüstem
Cihazım
Mi 6
Konular
26
Her şeyin düzgün çalışıyorsa güncellemenin alemi yoktur. Ben 10'dan 9'a viper4android için geri döndüm. Miui 10 da olupda 9 da eksikliğini hissettiren bir şey yoktur benim için. Batarya performansı da psikolojik midir nedir 9 da daha iyi gibi sanki.

Ben hız ve sadelik taraftarı bir insanım. İlerde lineage os bile kurabilirim bu yüzden.

En nihayetinde romdan ziyade kullandığımız programlarla vakit geçirdiğimiz için arayüzün görselliğin Pek de bir önemi yoktur.

Şahsi fikrim.

Üst Alt