Soru Sizce Hangi ROM

Chandler Muriel Bing

I'm hopeless and awkward and desperate for love.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
Çok Değişken
Meslek
Cep Teknik
Konular
27
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla Mi 5s e 4 farklı Stock ROM var bunlar ;

Global Stable
Global Developer
China Developer
Fake ROM

Bu forumdaki insanlar elbet 4 ünü de kullanmıştır diye düşünüp böyle bir konu açtım cihaz ilk geldiğinde 1 hafta kadar Fake ROM kullandım şarj süresi ve performans harikaydı daha sonra BL kilidi açıp Global Stable ( 8.0.3.0 ) a geçtim performans hala mükemmel ancak şarj süresi BL kilidi ve ROOT dan sonra baya bir azaldı ( bunlardan önce ekran kapalıyken şarj %1 bile düşmüyordu şimdi %3 falan düşüyor 1 saatte )

Şimdi sorum şu siz hangi ROM u onerirsiniz performans ve batarya ömrü açısından hangi ROM u onerirsiniz ? Şimdiden teşekkürler

yavuzkudret

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kudret
Cihazım
Mi 5s
Konular
10
ECR MOD MIUI sanırım ? onu da denerim teşekkürler peki sizce China Stable mı yoksa Developer mı ? ikisinden birini bu gün yüklemek istiyorum ?
Ecr miui tabii ki.
China roma geçeceksen developer öneririm ziraa stabil istiyorsan global stable var zaten.

Ecr benim gözümde şuana kadar çıkan en iyi rom fakat ecrmodu yüklemek için cihaza dahili bellek hariç komple wipe yapmanız gerekiyor. Önceki romun üzerine kurduğunuzda durduruldu hataları alıyorsunuz.
Forum üzerinde ecrmod konusu mevcut mi5s için. İnceleybilirsiniz.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

onurgokce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur Gökçe
Cihazım
MI 5S 4/128
Konular
4
5s için global developer rom çıkmadı hocam. Çin stable var.
Global rom dan Çin developer roma geçtim ben. Şarjı daha iyi gibi geldi bana.

Şu anda lineage OS 14.1 kullanıyorum. Bu da fena değil gibi
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Hocam merhaba,

China Rom'a nasıl geçtiniz? Çünkü ben onay mesajı almama rağmen unlock yaparken %50'de takılıp kalıyorum bu yüzden ne TWRP ekranına gelebiliyorum ne de ROM yükleyebiliyorum. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Teşekkürler şimdiden.

Oyla:

Cery

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Cahit
Cihazım
Mi5s
Meslek
Eczacı
Konular
13
Hocam merhaba,

China Rom'a nasıl geçtiniz? Çünkü ben onay mesajı almama rağmen unlock yaparken %50'de takılıp kalıyorum bu yüzden ne TWRP ekranına gelebiliyorum ne de ROM yükleyebiliyorum. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Teşekkürler şimdiden.
Benim telefon bl açık geldi. Ben sadece twrp yükledim hocam. Ama %50 de kalma sorunu 32bit bilgisayardan kaynaklanıyor olabilir.

Oyla:

yavuzkudret

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kudret
Cihazım
Mi 5s
Konular
10
Ben saatler süren uğraşlarım sonucu 32 bit pc ve windows 10 ile açmıştım bl kilidi..
Ama tabi 64 bit pc ile uğraşmadan açabilirsiniz

Oyla:

Chandler Muriel Bing

Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
Çok Değişken
Meslek
Cep Teknik
Konular
27
Ecr miui tabii ki.
China roma geçeceksen developer öneririm ziraa stabil istiyorsan global stable var zaten.

Ecr benim gözümde şuana kadar çıkan en iyi rom fakat ecrmodu yüklemek için cihaza dahili bellek hariç komple wipe yapmanız gerekiyor. Önceki romun üzerine kurduğunuzda durduruldu hataları alıyorsunuz.
Forum üzerinde ecrmod konusu mevcut mi5s için. İnceleybilirsiniz.

hocam o zaman ben china falan hiç uğraşmiyim direkt ECR kurayım ? MIUI ye göre ekstra özellikleri vs var mı ?

Oyla:

Cery

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Cahit
Cihazım
Mi5s
Meslek
Eczacı
Konular
13
Çin developer roma geri döndüm ama Lineage OS encrypt yaptı. Telefonu açarken twrp ye girerken şifre soruyor kaldıramadım gitti
Bilgisayardaki bios şifresi gibi oldu

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Oyla:

onurgokce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur Gökçe
Cihazım
MI 5S 4/128
Konular
4
Benim telefon bl açık geldi. Ben sadece twrp yükledim hocam. Ama %50 de kalma sorunu 32bit bilgisayardan kaynaklanıyor olabilir.

Hocam merhaba, cihazım 64 bit windows 10...

Ben saatler süren uğraşlarım sonucu 32 bit pc ve windows 10 ile açmıştım bl kilidi..
Ama tabi 64 bit pc ile uğraşmadan açabilirsiniz

Hocam merhaba, cihazım 64 bit windows 10...

Oyla:

mlkarf

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
arif
Cihazım
mi5
Konular
0
geçen Lineage kurdum allah kahretsin onu fazla kullanamadan biz özelliğini denedim ayarlardan telefon bir kapandı bidaha açamadım bende arkasını açmak zorunda kaldım sıfır telefonun neyse açtım bataryayı takıp çıkardım sonra açıldı ama garanti dışı oldu tabiki cihaz oyüzden hiç ısınamadım lineage ye. ki miui romlar daha iyi bence arkadaşlar önemli olan görselliktir. bunun içindede deneyerek size hangi romun daha iyi geldiğini kendinizden başkası bilemez. bana kalsa global developer ama siz onu yükleyemediğiniz için chına developer çünkü ilk çıkan bütün herşeyi alabiliyosunuz bundan daha güzel ne olsun :)
stabilde mesela hom tusunu geri olarak kullanamamıştım ben sinir olup developer roma geri dönmüştüm bu benim için güzel bi özellik.

Oyla:

Chandler Muriel Bing

Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
Çok Değişken
Meslek
Cep Teknik
Konular
27
Eu romlardan 7.1.20'ye kadar denedim. Global stable kullandım.
Lineage veya cm falan hiç kullanmadım miui arayüzün mükemmelliği için kullanıyorum zaten telefonu :)
Chine developer 7.1.20 kullanıyorum 2-3 gündür. Diğerlerine oranla daha iyi gibi geldi bi kaç bug var fakat kullanımı etkilemiyor kesinlikle.
Heyecana gerek yok derseniz global stable kullanın en stabili o çünkü şuan.
Ben özellikleri ilk olarak deneyimleyebilmek adına developer kullanıyorum her zaman. Global dev çıkana kadar burda kalırım sanırım.

Ha birde ecr mod kullanmıştım onu unuttum.
Kendine hayran bıraktı en son 6.12.22 sürümü var hiç bir bug yok her şey stabil şarjı güzel parmak izinde sıkıntı yok. Çok iyi bir alternatif olabilir sizlere.

hocam ECR MOD'un official sitesi vs var mı link atmanız mümkün mü ?

Oyla:
Üst Alt