Diğer Sizce hangi ekran kartını tercih etmeliyim ?

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
Diğer forumlarla pek aram olmadığı için forumumuzla alakalı olmasa da bilgisayar toplamadan anlayan arkadaşlara bir sorum olacak. Özellikle kartları kullanan arkadaşlar varsa yardımınızı bekliyorum. Aynı fiyata MSI 1650 Super Gaming X ve MSI 5500XT MECH 8Gb buldum. Aklımı karıştıran tek durum VRAM boyutları. 1650S 4gb 5500xt ise 8gb VRAM'e sahip. Hangi kartı almam daha mantıklı olur ?

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
Diğer forumlarla pek aram olmadığı için forumumuzla alakalı olmasa da bilgisayar toplamadan anlayan arkadaşlara bir sorum olacak. Özellikle kartları kullanan arkadaşlar varsa yardımınızı bekliyorum. Aynı fiyata MSI 1650 Super Gaming X ve MSI 5500XT MECH 8Gb buldum. Aklımı karıştıran tek durum VRAM boyutları. 1650S 4gb 5500xt ise 8gb VRAM'e sahip. Hangi kartı almam daha mantıklı olur ?
AMD nin 8 gb olmasına rağmen çoğu forumda yazılım stabilize sorunlarından bahsedilmiş. Şuan için 4 gb yeterli olsa bile gelecek için bir yatırımsa 8 gb tercih edilebilir ancak nvidia performans konusunda bir miktar daha üstün.

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Hocam ihtiyacınıza ve gereksinimlerinize göre alın ama ne olursa olsun "nvidia chipsetli" ekran kartlarından şaşmayın.
Kullandığım modeli de aşağıya bırakayım;)

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ihtiyacınıza ve gereksinimlerinize göre alın ama ne olursa olsun "nvidia chipsetli" ekran kartlarından şaşmayın.
Kullandığım modeli de aşağıya bırakayım;)
Teşekkürler hocam. Ben de size katılıyorum. Nvidia'nın stabilizesi mükemmel ama arkadaş kafamı karıştırdı. Maddi imkanlar el verse kesinlikle tercih edeceğim karttır kendileri. Ama 1500-2000 TL bandında ürün aradığım için bu iki seçenek arasında kaldım.

Devilyn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
sirius, diting
Meslek
ceng
Konular
31
Yazılım sorunu illaki çözlülür hocam bence amd tarafından tercih yapın.

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Teşekkürler hocam. Ben de size katılıyorum. Nvidia'nın stabilizesi mükemmel ama arkadaş kafamı karıştırdı. Maddi imkanlar el verse kesinlikle tercih edeceğim karttır kendileri. Ama 1500-2000 TL bandında ürün aradığım için bu iki seçenek arasında kaldım.
Anladım hocam Ram konusu kafa karıştırıyor. Örnek verecek olursak bugün bile bazı oyunlar 4 GB üstü performans istiyor maalesef. :(

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam aslında pek oyunlara vaktim olmuyor. Hem iş hem okul olduğundan dolayı. Render, yazılım ve tasarım işleri için kullanacağım daha çok arada sırada da Rainbow,CS oynarım yazılımsal sorunlarla boğuşmaktansa 4 Gb VRAM'e boyun eğeceğim sanırım haha--

memocaan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Belek hızı AMD ekran kartlarında düşük görüntü kalitesini düşürerek Belek miktarı sorununu çözebilirsiniz. Ama bellek hızı için oc yapmak daha zor ve zahmetli Nvidia daha iyi bir tercih 1660 ti yada rtx 2060 kartlarin fiyatlarına çıkabilirse bütçeniz daha güzel tercih olur. Render için Nvidia desteği daha fazla diye hatırlıyorum. Son zamanlarda AMD desteği de sunulmaya başlanmıştı.

Son düzenleme:

suso9292

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tugay
Cihazım
Mi8
Meslek
Kalite teknisyeni
Konular
4
Az önce mesut cevikin videosunu izledim bence karar vermeden önce bi izlemeni tavsiye ederim.

Adreno gpu lari bile AMD çıkarmış yeni öğrendim bende.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Mesut Aktaş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Ben olsam MSI 1650 Super Gaming X alırdım.

Üst Alt