Sohbet Sizce bootloader kilidini acmali miyim?

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Bana şahsi fikrimi sorar isen aç derim hocam, açılması daha güvenli oluyor diye düşünüyorum sonuçta birçok kurtarma işleminde felan da yararı oluyor diyorlar.
Güvenlik açısından Bootloader kapalı olması daha iyidir. Kurtarma işlemlerinde de bootloader kilidi kapalı olan cihazlar içimde kurtarma methodları var Xiaomi bu konuda destek veriyor. Bootloader kilidi daha çok ileri seviye kullanıcılar için, geliştiriciler ve root kurmak isteyenlere yönelik diyebiliriz.

Amaç güvenlik ise bootloader kapalı, amaç özgürlük ise bootloader açılmalı kısaca.

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
Güvenlik açısından Bootloader kapalı olması daha iyidir. Kurtarma işlemlerinde de bootloader kilidi kapalı olan cihazlar içimde kurtarma methodları var Xiaomi bu konuda destek veriyor. Bootloader kilidi daha çok ileri seviye kullanıcılar için, geliştiriciler ve root kurmak isteyenlere yönelik diyebiliriz.

Amaç güvenlik ise bootloader kapalı, amaç özgürlük ise bootloader açılmalı kısaca.

Gerçi evet dediğiniz gibi, ama bl kilidinin açık olması beni bazı şeylerden kurtarmıştı o açıdan yazdım.

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Gerçi evet dediğiniz gibi, ama bl kilidinin açık olması beni bazı şeylerden kurtarmıştı o açıdan yazdım.
Bu kurtardığı şeyler, bootloader kilidinizin açık olmasından dolayı kurtarılması gereken şeyler olabilir mi? Mesela twrp ile rom atarken telefonunuzun soft brick olması gibi, bu durumu bootloader kapalı olan bir insan bunu hiçbir zaman yaşamaz mesela.

WestSemih123

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
WestSemih123
Cihazım
Redmi
Konular
25
İmei orjinal ise sıkıntı yaşamazsınız. Bootloader kilidi açıksa güncelleme gelir yükleyebilirsiniz yükleyemediğiniz durumda ise zaten twrp ile güncellemeyi rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Zaten custom rom yüklemek istiyormuşsunuz bu işlerle haşır neşir olacaksınız.
Bootloader kilidini acmaya calistim 168 saat sonra denemem gerektigini soyledi.bazi kaynaklarda ise 72 saat beklemem gerektigini soyluyor.Ne kadar sure sonra yeniden denemeliyim.

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
Bu kurtardığı şeyler, bootloader kilidinizin açık olmasından dolayı kurtarılması gereken şeyler olabilir mi? Mesela twrp ile rom atarken telefonunuzun soft brick olması gibi, bu durumu bootloader kapalı olan bir insan bunu hiçbir zaman yaşamaz mesela.

Doğrudur hocam.

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Bootloader kilidini acmaya calistim 168 saat sonra denemem gerektigini soyledi.bazi kaynaklarda ise 72 saat beklemem gerektigini soyluyor.Ne kadar sure sonra yeniden denemeliyim.
1 hafta beklemeniz gerekiyor hocam. Ayrıca hatırladığım kadarıyla bir hafta dolmadan tekrar denerseniz sürenin sıfırlanması gibi bir durum vardı ama tam emin değilim.

WestSemih123

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
WestSemih123
Cihazım
Redmi
Konular
25
1 hafta beklemeniz gerekiyor hocam. Ayrıca hatırladığım kadarıyla bir hafta dolmadan tekrar denerseniz sürenin sıfırlanması gibi bir durum vardı ama tam emin değilim.
Yani garanti olmasi icin 1 hafta beklemem gerekiyor degilmi hocam.Cok teşekkür ederim.

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Yani garanti olmasi icin 1 hafta beklemem gerekiyor degilmi hocam.Cok teşekkür ederim.
Evet hocam bir hafta bekleyin, Minimum 168 saat yani. Ondan sonra aynısı gibi tekrar bootloader açma işlemi yaparsınız bu sefer açılır.

Üst Alt