Yardım Sistem Genelinde ve İnternet Görsellerinde Düşük Çözünürlük/Bulanıklık Sorunu

Muhammet705

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
RedmiNote12 4G
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
LunarisAOSP 3.9
Telefon Modeli
Redmi Note 12 4G (tapas)
Bootloader Kilidi
Açık
Selamlar değerli forum halkı.Cihazımda (Redmi Note 12 4G - Tapas) yaşadığım ve bir türlü çözemediğim grafiksel bir sorun hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. Şu an cihazımda en güncel Android sürümü ve custom ROM yüklü olmasına rağmen, sistem genelinde ciddi bir bulanıklık (blur/pixelation) problemi yaşıyorum.Kullandığım Rom Lunaris AOSP
Sorunun Detayları:
  • Splash Screen Bulanıklığı: Uygulamaları ilk başlattığımda ekrana gelen uygulama logoları net değil, pikselleşmiş ve bulanık görünüyor.
  • Genel Uygulama İçi Görüntü: Play Store, Pinterest ve Google gibi görselliğin ön planda olduğu uygulamalarda yazılar ve görseller olması gereken netlikte değil.
  • Denediğim Yollar: Lunaris AOSP kullanıyorum ve romu 3 kere doğru şekilde kurduğuma eminim,ilk kurduğumdada bu tarz sorunlar vardı
Mesela bi Pintereste fotorafa bakıyorum,hepsi bulanık şekilde,aynı zamanda Play Store uygulama logoları,Zedgede fotoraflar da bulanık oluyor.Daha önce buna benzer bir 'pixelated UI' veya 'low resolution splash screen' sorunu yaşayan ve çözüm bulan var mı?
Alttaki Fotoraflar yaşadığım sorunun screenshotlarıdır,dikkatli bakarsanız farkedeceksiniz,uygulama logoları bulanık duruyor,sadece logo değil,pinterestten fotoraflara bakınca hepsi bulanık duruyor,aynı durum internette fotoraflara bakarkende,indirirkende geçerli
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• 96.png
    96.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 50
  • 95.png
    95.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 18
  • 21.png
    21.png
    58,5 KB · Görüntüleme: 13
  • 31.png
    31.png
    194,6 KB · Görüntüleme: 13
  • 30.png
    30.png
    839,1 KB · Görüntüleme: 16

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
POCO X4 PRO 5g
Meslek
öğrenci
Konular
29
Hocam farklı bir rom deneyim ya da stok roma dönüş yapın. Bazen romlar sorunlu olabiliyor.

Oyla:

Muhammet705

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
RedmiNote12 4G
Konular
6
Hocam farklı bir rom deneyim ya da stok roma dönüş yapın. Bazen romlar sorunlu olabiliyor.
Hocam denedim,3 tane rom denedim ve bu romlar PixelOS,Evolution X ve LineageOS,tam eminim ki doğru kurmuştum,ama bu sorun o romlardada devam ediyordu.Şuanda yeniden LunarisAOSP-ye gectim,ve onu belirteyim ki Stok roma geri dönmeyi asla düşünmüyorum,ben zaten performans şikayetinden dolayı Custom roma geçtim ve custom rom cihazın performansını ciddi şekilde artırdı,yeniden stok roma geçersem benim için ciddi sorun olur.Başka bildiğin bi çözüm öneriniz var mıdır hocam?
Şimdiden Teşekkürler...

Oyla:

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
POCO X4 PRO 5g
Meslek
öğrenci
Konular
29
Hocam denedim,3 tane rom denedim ve bu romlar PixelOS,Evolution X ve LineageOS,tam eminim ki doğru kurmuştum,ama bu sorun o romlardada devam ediyordu.Şuanda yeniden LunarisAOSP-ye gectim,ve onu belirteyim ki Stok roma geri dönmeyi asla düşünmüyorum,ben zaten performans şikayetinden dolayı Custom roma geçtim ve custom rom cihazın performansını ciddi şekilde artırdı,yeniden stok roma geçersem benim için ciddi sorun olur.Başka bildiğin bi çözüm öneriniz var mıdır hocam?
Şimdiden Teşekkürler...

hocam cihazınız için stock romun custom rom haline getirilmiş romlar da vardır. genel olarak içindeki gereksiz uygulamaları ve hizmetleri silerler ek olarak kernel değişir. o tür romlar bulmaya çalışın performansdan aosp kadar olmasa da ödün vermez. Ayrıca bu sorun cihazınız için kronik olabilir. Aosp romları aldığınız yerde yardım Grubu veya formu varsa oraya bu sorunu iletin. Belki fixlemek için bir modül veya bir yöntem vardır.

Oyla:

Muhammet705

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
RedmiNote12 4G
Konular
6
hocam cihazınız için stock romun custom rom haline getirilmiş romlar da vardır. genel olarak içindeki gereksiz uygulamaları ve hizmetleri silerler ek olarak kernel değişir. o tür romlar bulmaya çalışın performansdan aosp kadar olmasa da ödün vermez. Ayrıca bu sorun cihazınız için kronik olabilir. Aosp romları aldığınız yerde yardım Grubu veya formu varsa oraya bu sorunu iletin. Belki fixlemek için bir modül veya bir yöntem vardır.
Hocam ben açıkcası Pixel romlarını daha çok severim,ve bu sorunumu LunarisAOSP romunu yayınlayan elemana söyleyeceğim.Yardımınız için Teşekkürler :}

Oyla:

Muhammet705

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
RedmiNote12 4G
Konular
6
Hocam biraz araştırdım bu sorun galiba render sorunu,sistem uygulama fotoraflarını,internetteki fotorafları zayıf kalitede kaydediyor,ram sorunu olabilir diye düşündüm,onunla alakalı değilmiş.Bence render ile alakalı bu sorun ama nasıl düzelticeğim hiç bilmiyorum,eğer bildiğin bir şey varsa rica ederim benden saklama
Saygılarımla...

Oyla:

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
POCO X4 PRO 5g
Meslek
öğrenci
Konular
29
Hocam biraz araştırdım bu sorun galiba render sorunu,sistem uygulama fotoraflarını,internetteki fotorafları zayıf kalitede kaydediyor,ram sorunu olabilir diye düşündüm,onunla alakalı değilmiş.Bence render ile alakalı bu sorun ama nasıl düzelticeğim hiç bilmiyorum,eğer bildiğin bir şey varsa rica ederim benden saklama
Saygılarımla...
hocam tahminimce yazılım donanım uyuşmazlığı yaşıyorsunuz. yani cihazdaki donanımla kullandığınız yazılım uyuşmuyor. çözmek için yapay zekaya sorun farklı farklı çözümler onerecektir. ama dediğim gibi en kesin yol stock roma dönmek ya da custom bir roma dönüş yapın.

Oyla:
Üst Alt