- Adım
- Ömer Faruk K
- Cihazım
- Redmi 6 Pro
- Meslek
- Technician
- Konular
- 90
Merhaba Arkadaşlar,
Site Geliştiricileri Olarak @haqanguven Arkadaşımızla Beraber Sık Karşılaştığımız ve Siz Üyelerimize Faydalı Olacağına İnandığımız Sorunlardan Birini Anlatmak İstedim.
" Anlatım Bana Ait ve Formumuza Özeldir. Başka Sitelerde Yayınlanmasına İzin Vermiyorum. "
NOT -1:
NOT -2:
Aşağıdaki İşaretlenmiş Bölgelere Dikkat Edin. Hatada "com.android.settings.OtherPersonelSettings" İfadesi Geçiyor.
Bu Ne Anlama Geliyor Peki ??
Bunun Anlamı; APK Kaynak Kodları İçerisinde "com/android/settings" (Yani APK İçerisinde Paketlenmiş Halde Bulunan "classes.dex") Klasörü İçerisinde "OtherPersonelSettings.smali" Dosyasında Hata Verdiğini ve "93.Satırdan" Dolayı Kaynaklandığını Belirtiyor.
Yani "Ayarlar Menüsünden > Gelişmiş Ayarlara" Giremiyorum
ADIM -1:
"Settings.Apk" Dosyasını Jbart Master İle "Decompile / Çözümle" Yapın. (Resimdeki Smali Seçeneğini Aktif Etmeyi Unutmayın)
Çözümlenmiş Klasör İçerisinde "Settings.apk\smali\com\android\settings" Dizinine Gidin.
ADIM -2:
"OtherPersonalSettings.smali" Dosyasını Notepad++ ile Açın ve "93.Satırdaki" Kodu Bulun.
Buradaki Sorun Şu : Girmek İstediğim Menü İçin "IF Döngüsü" İle "Build ID" Sınırlaması Verilmiş.
ADIM -3:
Aşağıdaki Şekilde Değiştirin ve Kaydedin.
ADIM -4:
"Settings.apk" yı "Derle / Comple" Yaparak Geri Toplayın.
ADIM -5:
Hiç Bir Hata Yapmadıysanız, Sorunsuzca Geri Toplama İşlemi Yapılacaktır.
SONUÇ:
Site Geliştiricileri Olarak @haqanguven Arkadaşımızla Beraber Sık Karşılaştığımız ve Siz Üyelerimize Faydalı Olacağına İnandığımız Sorunlardan Birini Anlatmak İstedim.
" Anlatım Bana Ait ve Formumuza Özeldir. Başka Sitelerde Yayınlanmasına İzin Vermiyorum. "
NOT -1:
- Ben Size Rom İçerisinde Bulunan "system/priv-app/Settings.apk" Dosyası Üzerinde Anlatacağım ve Bu Anlatımı Yapabilmek İçin APK 'yı Kaynak Kodlarından Bozdum ve Düzeltilmesi Hakkında Bilgi Vereceğim.
- Rom Portlayanların Sık Karşılaştığı Bir Durumdur. Farklı Cihazlardan, Kendi Cihazlarıma APK 'a Gömerken Farklı Sorunlarla Karşılaşırız. Bense Aşağıdaki Hatayı Alıyorum Ve Düzelteceğim. Konu Tamamen Bunun Üzerine Odaklanarak Anlatılmıştır.
NOT -2:
Aşağıdaki İşaretlenmiş Bölgelere Dikkat Edin. Hatada "com.android.settings.OtherPersonelSettings" İfadesi Geçiyor.
Bu Ne Anlama Geliyor Peki ??
Bunun Anlamı; APK Kaynak Kodları İçerisinde "com/android/settings" (Yani APK İçerisinde Paketlenmiş Halde Bulunan "classes.dex") Klasörü İçerisinde "OtherPersonelSettings.smali" Dosyasında Hata Verdiğini ve "93.Satırdan" Dolayı Kaynaklandığını Belirtiyor.
Yani "Ayarlar Menüsünden > Gelişmiş Ayarlara" Giremiyorum
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
ADIM -1:
"Settings.Apk" Dosyasını Jbart Master İle "Decompile / Çözümle" Yapın. (Resimdeki Smali Seçeneğini Aktif Etmeyi Unutmayın)
Çözümlenmiş Klasör İçerisinde "Settings.apk\smali\com\android\settings" Dizinine Gidin.
ADIM -2:
"OtherPersonalSettings.smali" Dosyasını Notepad++ ile Açın ve "93.Satırdaki" Kodu Bulun.
Buradaki Sorun Şu : Girmek İstediğim Menü İçin "IF Döngüsü" İle "Build ID" Sınırlaması Verilmiş.
ADIM -3:
Aşağıdaki Şekilde Değiştirin ve Kaydedin.
Kod:
const/4 v0, 0x1
ADIM -4:
"Settings.apk" yı "Derle / Comple" Yaparak Geri Toplayın.
ADIM -5:
Hiç Bir Hata Yapmadıysanız, Sorunsuzca Geri Toplama İşlemi Yapılacaktır.
SONUÇ:
Son düzenleme: