Yardım Sim etkinleştirme sorunu

• Konbuyu başlatan HNZL
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 8
  • Görüntüleme 1K

HNZL

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hnzl
Cihazım
10T Pro
Konular
1
Herkese iyi forumlar arkadaşlar.

Forumda bir çok konu ve yöntemi araştırıp denememe rağmen ilk Xiaomi 10T pro cihazımın sim etkinleştirmesi maalesef yapamadım.

Cihaz Bul ve kişiler açılıyor ama "mesajlar" ve "arama geçmişi" açılmıyor. Bunun sebebi telefondaki arama ve mesajlaşma uygulamasının google ın uygulamaları olduğu için olabilir mi ? Aranızda google ın arama ve mesajlaşma uygulamasını kullanıpda sim etkinleştirip "arama geçmişini" ve"mesajları" mi cloud da görebilen var mı ? Etkisizleştirmek istemiyorum ben bunları kullanmak istiyorum. Rom vs tarzı konular için henüz acemiyim ama xiaomi nin kendi arama ve mesajlaşma uygulamasını kullanabileceğim bir yasal güvenli rom var mı ? Elmadan kurtulmuşken Xiaomi den soğumak istemiyorum yorumlarınızı bekliyorum

Drkirpi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
5

Forumda bir çok konu ve yöntemi araştırıp denememe rağmen ilk Xiaomi 10T pro cihazımın sim etkinleştirmesi maalesef yapamadım.

Cihaz Bul ve kişiler açılıyor ama "mesajlar" ve "arama geçmişi" açılmıyor. Bunun sebebi telefondaki arama ve mesajlaşma uygulamasının google ın uygulamaları olduğu için olabilir mi ? Aranızda google ın arama ve mesajlaşma uygulamasını kullanıpda sim etkinleştirip "arama geçmişini" ve"mesajları" mi cloud da görebilen var mı ? Etkisizleştirmek istemiyorum ben bunları kullanmak istiyorum. Rom vs tarzı konular için henüz acemiyim ama xiaomi nin kendi arama ve mesajlaşma uygulamasını kullanabileceğim bir yasal güvenli rom var mı ? Elmadan kurtulmuşken Xiaomi den soğumak istemiyorum yorumlarınızı bekliyorum
Tek mi uygulaması ve global olan Endonezya romu hocam.Yasal ve Stock rom

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
50

Hocam bende mi 10 kullanıyorum benim 5ci xiaomi cihazım. İlk kez bende bu cihaz da aktif edemedim. 40 tane yöntem varsa 40ini da denedim. Olmuyor arkadaş. Vodafone kullanırken olmuştu ama turkcell e geçtim olmadı hiç bir şekilde. Bende sırf senkronizasyon için istiyorum bunu aktif etmeyi ama maalesef sonuç hüsran. Google arama ve mesajlaşma uygulaması tam bir lanet xiaomi nin Allah belasını versin ki ruhunu googleye satmış bunu her yerde söylüyorum. Kendi arama ve msj uygulaması olan bir rom istiyor iseniz Endonezya rom kurun yada eu. Rom. Endonezya rom globaldir. Eu geliştirici romdur. Ama rom ile düzelir mi bilmem. Sizin operatör nedir acaba?

HNZL

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hnzl
Cihazım
10T Pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bende mi 10 kullanıyorum benim 5ci xiaomi cihazım. İlk kez bende bu cihaz da aktif edemedim. 40 tane yöntem varsa 40ini da denedim. Olmuyor arkadaş. Vodafone kullanırken olmuştu ama turkcell e geçtim olmadı hiç bir şekilde. Bende sırf senkronizasyon için istiyorum bunu aktif etmeyi ama maalesef sonuç hüsran. Google arama ve mesajlaşma uygulaması tam bir lanet xiaomi nin Allah belasını versin ki ruhunu googleye satmış bunu her yerde söylüyorum. Kendi arama ve msj uygulaması olan bir rom istiyor iseniz Endonezya rom kurun yada eu. Rom. Endonezya rom globaldir. Eu geliştirici romdur. Ama rom ile düzelir mi bilmem. Sizin operatör nedir acaba?
Benim operatör Turkcell ama hat vs değiştirip denedim sonuç alamadım. Hindistan Rom falan diyorlar onda da var gibisinden yorumlar okumuştum. Hani google arama ve mesajlaşma kullanıpta etkinleştirebilen varsa bir yerde yanlış yapıyoruz. Ha bu değilse bildiğim kadarıyla Xiaomi mesajlaşma ve arama uygulaması çağrı kaydetme olayı olduğu ve çoğu ülkede bu güvenlik açığı doğurup yasak olduğundan Xiaomi google uygulaması kullanıyor haliyle bizde etkinleştiremiyoruz.

abdulvahap

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulvahap
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
1
Bu tamamen operatörle alakalı kendi tecrübeme göre. Mi9 Eu Vodafone kullanırken hiç problemsiz etkinleşiyordu. Hattımı Türk Telekom a taşıdım hic bir şekilde etkinkestiremedim. Volte ye bile cihazınız desteklemiyor diyor TT. Bu yüzden operatörün cihaza mahsus tutumundan kaynaklanıyor bence

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
50
Benim operatör Turkcell ama hat vs değiştirip denedim sonuç alamadım. Hindistan Rom falan diyorlar onda da var gibisinden yorumlar okumuştum. Hani google arama ve mesajlaşma kullanıpta etkinleştirebilen varsa bir yerde yanlış yapıyoruz. Ha bu değilse bildiğim kadarıyla Xiaomi mesajlaşma ve arama uygulaması çağrı kaydetme olayı olduğu ve çoğu ülkede bu güvenlik açığı doğurup yasak olduğundan Xiaomi google uygulaması kullanıyor haliyle bizde etkinleştiremiyoruz.
Hocam ben etkinleştirme yaptım Google Arama ve msj olan cihaz da. Mi 10da da redmi 9s de de etkin oldu. Yani google arama ve mesajlaşma uygulaması ile alakası yok. Ama şu an hint rom kullanıyorum ne yaptıysam etkin olmadı. Şu güvenlik açığı konusu da saçma zerre kadar aslı yok. Güven meselesi zaten herkesin dilinde hiç bir şirket bilgi çalmadan milletin verisini depolamadan zerre kadar hizmet sunmaz. Dünya düzeni böyle Google kadar hırsız veri çalan depolayan şirkette dünyada yoktur. Sorun tamamen operatör ve cihaz uyumu ile alakalı. Arkadaşın dediği gibi bir operatör de olurken diğerinde olmuyor. Başka modelde de bakıyorsun tam tersi. Bu işin tek bir sebebi de yok tek bir çözümü de.

HNZL

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hnzl
Cihazım
10T Pro
Konular
1
Yeni bir konu açmaya gerek duymadım 1,5 Ay geçmesine rağmen çözüm yolu bulamadım.

Bir arkadaşımız Operatör kaynaklıdır diyince Turkcell e baya bi baskıda bulundum. Mesaj merkez numarasından tutunda, Preminum Mesaj seçeneklerine, oradan Yurt dışı sms açık olmasına herşey açık ve yerli yerinde var mı yeni bir çözüm bulan arkadaşlar.

İşin garip yanı cihazları aynı anda arkadaşımla aldık oda etkinleştirme yapamıyor.

Bu ayarları kapatmak değil bunu kullanmak istiyorum. İlla ki bir çözümü vardır bunun yardımlarınızı bekliyorum.

HNZL

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hnzl
Cihazım
10T Pro
Konular
1

Ekli dosyalar