Ana Başlık Sıkça Sorulan Sorular

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konum
Ankara
Katılım
1 Mayıs 2014
Konular
427
Mesajlar
15.583
Çözümler
63
Tepkime puanı
24.096
Puanları
438
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
.
Telefon Modeli
.
Bootloader Kilidi
Açık
İlk Defa Xiaomi kullanıyorum ne yapmam lazım?
Eğer cihazınızı yurt içi garantili olarak aldıysanız her hangi bir işlem yapmanıza gerek kalmaksızın açıp kullanabilirsiniz. Yurt dışından (veya yurtdışından getiren birinden ) satın aldıysanız; Pasaport bilgilerinizle E-Devlet üzerinden IMEI kayıt işlemlerini tamamlamalısınız.


Bootloader Kilidi Nedir?
Bootloader kilidi Xiaomi cihazlara dışarıdan müdahale edilmesini engelleyen bir güvenlik önlemidir. Bu kilit sayesinde cihazların stabilitesi korunarak, aracıların sattıkları cihazlara yükledikleri sahte/casus yazılımların önüne geçilmesi, cihazların güvenliğinin sağlanması amaçlanmıştır. Eğer ki cihazınızda Global ROM yüklü ise bu kilidin açılmasına normal şartlarda gerek yoktur. Ancak China ROM yüklü gelen cihazlara Global ROM yüklenmesi, cihazların root erişiminin açılması, custom recovery yüklenmesi, IMEI değişikliği gibi işlemler için bu kilidin açılması gerekmektedir.


Bootloader Kilidi Nasıl Açılır?
Öncelikle telefonunuzda Ayarlar/Telefon Hakkında/MIUI sürümü üzerine 7 defa tıklayarak geliştirici seçeneklerini açmanız gerekiyor. Daha sonra geri gelerek Ayarlar/Ek Ayarlar/Geliştirici Seçenekleri altında yer alan "Mi Kilit Açma Durumu" bölümüne girerek cihazınızı Mi hesabınıza eklemelisiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra adresine girerek Mi hesabınızla oturum açın. Oturum açtıktan sonra gelen sayfadan MiFlashUnlock uygulamasını indirebilir ve kilidinizi açabilirsiniz. Kilidi açmak için; uygulama indikten sonra cihazınızı kapatın, ses kısma ve güç tuşlarına beraberce basarak açın. Tamirci android logosunu gördüğünüzde bilgisayara bağlayın ve MiFlashUnlock aracında anlatıldığı şekilde ilerleyin. Çok büyük ihtimalle son aşamada 72, 96 veya 360 saat bekleyin gibi bir hata alacaksınız. Bu durum Xiaomi'nin güvenlik amacı ile almış olduğu bir tedbir. Belirlenen süre kadar bekledikten sonra tekrar denemeniz halinde kilidiniz sorunsuz açılacaktır. Detaylı bir anlatım açın burada veya burada yer alan konuyu inceleyebilirsiniz.


Bootloader Kilidi Açılırken tamamlanmıyor. Nasıl Düzeltebilirim?
Bootloader kilidi kaldırılırken cihazınızda
  • Geliştirici seçenekleri (Ayarlar/Telefon Hakkında/MIUI sürümü üzerine 7 defa tıklayarak açılabilir ve Ayarlar/Ek ayarlar altından ulaşılabilir) altından "Mi Kilit açma durumu" ayarı aktifleştirilmiş, aynı ayar altında yer alan hesap ve cihaz ekleme işlemi gerçekleştirilmiş olmalıdır. Eğer bu ayarlar doğru yapılmamış ise "current account is not bound to this device" uyarısı alırsınız. Bu işlem yapıldıktan sonra cihazınızın çalınmış olma ihtimaline karşı 72,48 veya 96 saat beklemeniz istenebilir. Belirtilen süre kadar beklemeden bootloader kilidini açamazsınız.
  • Başvuru yaptığınız ve onaylanan Mi Hesabınızın, unlock yapacağınız cihazda ve Unlock aracında kayıtlı olması gerekmektedir.
  • Kaydın sorunsuz olduğunu teyit edebilmek için işlemlere başlamadan önce i.mi.com adresine girerek cihazınızın çevrim içi olup olmadığını kontrol edebilir ve "find device" seçeneği ile cihazınızın konumunu tespit edebilirsiniz.
  • İşlemleri yaparken kullanacağınız bilgisayarın 64 bit olmasını tavsiye ediyoruz.
  • Kilidinizi açarken farklı bir hata almanız halinde aldığınız hata kodu ile forumumuz üzerinde arama yaparak çözüme ulaşabilirsiniz.
Bazı MIUI sürümlerinde ise bootloader kilidi açılamamaktadır. Eğer cihazınızda "Mi Kilit açma durumu" ayarı bulunmuyorsan China Developer veya Global Beta roma geçerek kilit açmanız gerekmektedir.


Global ROM ve China ROM nedir?
Global ROM uluslararası kullanım için hazırlanan içerisinde Çince ve İngilizce dışında diğer dillerin de bulunduğu ve google uygulamaları da dahil olmak üzere pek çok ülkede kullanılan genel uygulamaların bulunduğu MIUI versiyonudur. China ROM ise sadece Çin'de kullanmak üzere hazırlanmış olan ve bizlerin pek bilmediği ama Çin'de sık kullanılan servislerin bulunduğu (Weibo, youku vs.) dil seçeneklerinin son derece sınırlı olduğu MIUI versiyonudur. Eğer Çin'de yaşamıyorsanız kesinlikle Global versiyon yüklemenizi tavsiye ederim.

Daha ayrıntılı bilgi için : Rehber - MIUI Versiyonları ve Anlamları


Stable ROM ve Developer/Beta (Geliştirici) ROM nedir, farkları nelerdir?
Developer rom -Çin resmi tatilleri dışında- her hafta güncelleme alan, yeni gelişmelerin haftalık olarak yansıtıldığı ve test edildiği dolayısıyla bazı ufak tefek sorunların bulunabildiği roma verilen isim. MIUI ve Android konusunda tecrübeli kullanıcıların bu romu kullanmaları tavsiye edilir.

Stable rom ise haftalık olarak güncelleme almaz. Sabit bir güncelleme aralığı bulunmamaktadır. Bazen ayda bir defa güncelleme gelebilirken bazen bir kaç boyunca güncelleme almaz. Bu romlarda neredeyse hiç sorun yoktur. Sadece stabil olarak çalışan uygulamalar dahil edilmiştir. Genellikle Android ve MIUI konusunda tecrübeli olmayan kullanıcılara tavsiye edilir.

Daha ayrıntılı bilgi için : Rehber - MIUI Versiyonları ve Anlamları


Rom versiyonlarından, hangi rom olduğu nasıl anlaşılır?
Versiyon numarasından bir romun Kararlı mı yoksa Developer (Beta) mı olduğu kolayca anlaşılabilir. Kararlı sürümün versiyon numarası harf-rakam karışımı olur. Developer yada diğer bir deyişle Beta sürümlerde ise önce yıl, sonra ay ve sonra da gün yazılıdır.Ayrıca kararlı bir sürümün yine Çin mi yoksa Global mi olduğunu da anlayabilirsiniz. Çin romlarında versiyon numarası içinde CN harfleri bulunur, Global versiyonda MI harfleri.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.



Fastboot rom nedir ve nasıl yüklenir?
Fastboot ROM kurulumu için aşağıdaki bağlantları ziyaret edebilirsiniz.
Resimli Anlatım İçin : İpucu - Xiaomi Cihazlar İçin Fastboot ROM Kurma.
Video Anlatım İçin : Rehber - MI Flash Tool İle FastBoot ROM Kurulumu

Fastboot ile yükleme yapacaksanız 64 Bit bilgisayarda 64 Bit Mi Flash uygulaması kullanmanızı önemle tavsiye ederiz. Diğer Mi Flash sürmleri ve 32 bit bilgisayarlarda yapılan işlemler büyük oranda başarısızlıkla sonuçlanmaktadır. 64 Bit Mi Flash Uygulamasını indirmek için : Mi Flash Tool adresinden "Mi Flash Tool 20160401" sürümünü indirebilirsiniz.


Custom ROM nereden ve nasıl yüklenir?
Global MIUI versiyonlarının yaygınlaşması ile birlikte artık telefonlarınıza sadece Global versiyon kurmanız yeterli olacaktır. Ancak eğer cihazınız için yayınlanan Global versiyon bir ROM yoksa veya farklı özelleştirmeler arıyorsanız Xiaomi çalışanı olmayan geliştiricilerin hazırlamış oldukları ROM'ları kullanabilirsiniz. Bu romları yükleyebilmeniz için öncelikle telefonunuzda bootloader kilidi bulunuyorsa kilidi kaldırmanız ve custom recovery yüklemeniz gerekmektedir. Bu custom romlar ve özellikleri için için bu konuyu inceleyebilirsiniz.


ROM Nasıl Yüklenir? Update (Güncelleme) nasıl yapılır?
Normal şartlarda cihazınızda bulunan güncelleyici uygulamasına girdiğinizde otomatik olarak mevcut son güncellemeyi göstermesi ve yüklemesi gerekir. Eğer güncelleme görünmüyorsa veya yeni bir ROM yüklemek istiyorsanız bu durumda yüklemek istediğiniz ROM dosyasını/Güncelleme paketini indirip telefonunuza kopyalayın. Cihazım > MIUI Sürümü > Güncelleyici/Updater uygulamasına girin sağ üst köşede yer alan üç noktaya tıklayın. Açılan menüden 'güncelleme paketini seç' seçenğini seçin ve indirmiş kopyalamış olduğunuz ROM dosyasını gösterin. Yükleme tamamlandığında telefonunuzu yeniden başlatın. (Ayrıntılı açıklama için tıklayınız)

Videolu Anlatım İçin : Rehber - Updater Uygulaması İle Rom Kurulumu bölümünü inceleyebilirsiniz.

Eğer cihazınızda orijinal ROM yüklü değilse bu durumda güncelleyici uygulamasını kullanarak ROM yükleyemezsiniz. Öncelikle custom recovery (CWM , TWRP vb.) yükledikten sonra recovery ekranından install zip seçeneği ile yükleme yapılabilir ya da yukarıda anlatımı yapılan fastboot yöntemi ile orijinal rom yüklemesi gerçekleştirilebilir.

Telefonumu güncelledim ama güncellemeden memnun değilim eski haline nasıl alabilirim?
Güncelleme sonrasında cihazınızı bir önceki sürümle başlatma seçeneği MIUI 6 sonrası romlarda bulunmuyor. Bu nedenle güncellemeyi geri alamazsınız. Çözüm olarak bir önceki sürümü yeniden yükleyebilir ya da kararlı rom kullanıyorsanız beta roma geçiş yapabilirsiniz. Bir önceki sürümü yeniden yüklemek için bootloader kilidiniz açık olmalı. Eğer kilidiniz açık ise fastboot ile bir öncesi sürümü yükleyebilirsiniz. Diğer seçenek olan beta roma geçiş yapmak için ise beta rom dosyasını telefonunuza indirdikten sonra burada yer alan rehberi kullanabilirsiniz.

Xiaomi yeni cihazlarının pek çoğunda "anti rollback" adı verilen bir güvenlik tedbiri uyguluyor. Eğer cihazınızda "anti rollback" varsa önceki sürümlere dönemezsiniz, dönmeye çalışmanız halinde cihazınız kullanılmaz hale gelecektir.

SIM Kart Etkinleştirilemedi hatası alıyorum?
Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.

Görüşme sırasında ekran kapanmıyor yada açılmıyor kapalı kalıyor.
Kullandığınız ekran koruyucu telefonunuzun yakınlık sensörünün üzerini örtüyordur. Ekran koruyucuyu çıkartıp yeniden deneyin.


Tema yükleyemiyorum?
Eğer MIUI v6,v7, v8 veya v9 kullanıyorsanız telefonunuzdaki temalar uygulaması dışında başka kaynaklardan tema yüklemesi yapamazsınız. MIUI v5 kullanıyorsanız temalar uygulamasında yer alan çevrim içi temalardan seçebilir veya temayı hafıza biriminden yükle seçeneği ile telefonunuzda bulunan .mtz uzantılı dosyaları yükleyebilirsiniz. v6 veya daha sonraki bir sürüm kullanıyorsanız Google Play Store Üzerinde bulunan uygulamasını kullanmayı deneyebilirsiniz. v9.5 ve sonraki sürümler için ise bu konuyu inceleyiniz.

Dışarıdan yükleyeceğiniz temaların cihazınız ile uyumsuz olması halinde cihazınızın açılmayacağını, wipe yani silme işlemleri yapmadan yani cihazınızda yer alan tüm verileri silmeden cihazınızı açamayacağınızı lütfen aklınızda bulundurun ve bu riski kabul ediyorsanız tema yüklemesini gerçekleştirin.


Google Play'den uygulama yüklenmiyor/yarım kalıyor/ Mobil verideyken indirme yapılmıyor.
İndirmeler uygulamasına girin ve ayarlardan mobil veri indirme sınırınızı sınırsız yapın. Android M veya üzeri versiyon kullanıyorsanız Google Play uygulamasına depolama izni vermeniz gerekmektedir.


Tek el moduna nasıl alırım?
Telefonunuzun alt kısmında bulunan sanal tuşlarda en sağdakinden sola doğru (ya da soldan sağa) hızlıca kaydırarak tek el moduna alabilirsiniz.


Yurt Dışında Satılan Xiaomi Ürünlerini Nasıl Alabilirim?
Türkiye'ye posta yada kargo yoluyla, benzersiz kimliğe yani IMEI numarasına sahip hiçbir cihazın yasal olarak girmesi mümkün değildir. Xiaomi telefonlarından bazılarının ülkemizde resmi satışı bulunmaması nedeniyle bu telefonlardan birine sahip olmak istiyorsanız; ya yurt dışı seyahatine gittiğinizde oradan satın alıp yanınızda getirmeniz ya da kaçak olarak satılan cihazlardan almanız gereklidir. Diğer Xiaomi ürünlerinin pek çoğunun (Power Bank, Kulaklık, Kılıf vb.) ülkemize girişinde ise -eğer kişisel kullanım için aldıysanız- her hangi bir sorun bulunmamaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için forumumuzdaki Alışveriş Başlığını ve ziyaret edebilirsiniz.


Whatsapp, Viber, Gmail, Ezan Vakti vb. uygulamaların bildirimlerini/uyarılarını alamıyorum?
Öncelikle temanızı varsayılan tema olarak değiştirin. Bazı temalar bildirimleri desteklemiyor. Eğer olmazsa Güvenlik (Araçlar) Uygulaması → Güvenlik → Uygulamayı Yönet → İzinler → Otomatik Başlatma yolunu izleyerek uyarı almak istediğiniz uygulamaları ekleyin ve Güvenlik → Pil → Uygulamanın pil tasarrufu → Uygulamaları seçin menüsü altından bildirim almak istediğiniz uygulamayı seçin ve arka plan ayarını "Kısıtlama yok" olarak değiştirin. Eğer hala bildirim alamıyorsanız aşağıdaki ayarları da kontrol edebilirsiniz.
  • Ayarlar > Bildirimler & Durum Çubuğu > Uygulama Bildirimleri >Uygulama Adı > Kayan Bildirimleri Göster > AKTİF Edin
  • Ayarlar > Bildirimler & Durum Çubuğu > Uygulama Bildirimleri >Uygulama Adı > Kilit Ekranında Göster > AKTİF Edin
  • Ayarlar > Kilit Ekranı > Bildirim Gelince Uyandır > AKTİF Edin
  • Güvenlik Uygulaması > Uygulamayı Yönet > İzinler > İzinler > Uygulama Adı > Açılır Pencere Bildirimleri AKTİF Edin.
  • Güvenlik Uygulaması > Uygulamayı Yönet > İzinler > Otomatik Başlatma > Uygulama Adı >AKTİF Edin
  • Güvenlik > Pil > Uygulamaların pil kullanımını yönet >Uygulamaları yönet seçeneği altından bildirim almak istediğiniz uygulamayı seçerek "Kısıtlama Yok" seçeneğini seçebilirsiniz.
Bir değer sıkıntı ise Türk Telekom kullanıcılarında yaşanabiliyor. Eğer İnternet hattınızda Aile koruması etkinleştirilmiş ise bildirimleri alamayabilirsiniz. Korumayı kaldırmanızı ve güvenli internet istemiyorum seçeneğini işaretlemenizi tavsiye ederim.


Kişisel Bağlantı Noktası/Hotspot açamıyorum/çalışmıyor?
Hattınız Vodafone ise Ayarlar/Sim Kartlar & Mobil Ağlar/Erişim Noktası Adları bölümünü açın. Altta +Yeni APN simgesine tıklayın. Ad ve APN yazan yerlere Consumer Broadband (veya consumer brand) yazıp kaydedin ve bu APN'yi secin. Telefonunuzu yeniden başlatın.


Telefonum 4G/4.5G uyumlu olarak görünmüyor? 4G/4.5G ağlarına bağlanabilir miyim?
Operatörler cihazınızın IMEI numarasını alarak BTK'dan kontrol ederler. BTK üzerinde cihazınız ne şekilde görünüyorsa operatörünüz kayıtlarında da, operatörünüzün uygulamasında da aynı şekilde görünür. Operatörlerin bir 4G uyumlu cihazlar veritabanı var. Eğer cihaz isminiz bu veritabanında yer alıyorsa uygulamada da 4G uyumlu olarak , yer almazsa uyumsuz görünür. Uyumlu ya da uyumsuz görünmesinin 4G hizmetini almanızla bir ilgisi yoktur yani uyumsuz görünse dahi 4G hizmetinden faydalanabilirsiniz.


Cihazım üzerinde görünen LTE, 4G, 4.5G sembollerinin anlamları, farkları nelerdir? Neden 4.5G göremiyorum?
Cihazların modellerine göre 4.5G şebekesi farklı isimlendirilebiliyor. Örneğin LTE, 4G, 4.5G, 4G Plus gibi. Bu ifadelerin görüldüğü cihazların hepsi 4.5G şebekesinden hizmet alabilmektedir. ( )


Arama esnasında ekran kapanıyor, bir daha açılmıyor? Sürekli olarak Kulaklık Alanını Kapatmayın uyarısı görünüyor?

Telefonunuzun ekran üstünde yer alan alanda, hoparlörün yan tarafında telefonun yakınlık sensörü bulunuyor. Arama yapılıp telefon kulağa götürüldüğünde bu sensör yüzünüzü algılıyor ve arama esnasında tuşlara yanlışlıkla basılmasını engellemek için ekranı kapatıyor. Aynı zamanda bu sensör telefonu cebinizde taşırken yanlışlıkla açılıp istenmeyen işlemler yapılmasını engellemek için telefonu sürekli kilitli tutuyor. Eğer ki sensörlerin önü kapanmış ise (kırılmaz cam, toz, kir vb.) telefon sürekli olarak cebinizdeymiş gibi tepki verir ve bu ekranı görürsünüz. Veya arama esnasında ekran hemen kapanır ve çağrıyı sonlandıramazsınız, karşı tarafın kapatmasını beklemeniz gerekir. Çözüm ise sensörleri kapatan engeli ortadan kaldırmak. Ekran koruyucu çıkartabilir, kirlenmişse temizleyebilirsiniz. Eğer ayarları değiştirmek isterseniz de Ayarlar > Kilit Ekranı > Cepte Aramayı Önle (Cep Modu) ayarını kapatabilirsiniz


Cihazım Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 görünüyor, Mi Flash Uygulamasında COM Port olarak görünüyor, Cihazım EDL Modda takılı kaldı vs.?

Cihazın Edl Modda olması bilgisayar tarafından Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 olarak görülmesi veya Mi Flash'ta COM Port olarak tanınması anlamına gelmektedir. Cihazınız bu modda iken ekran her hangi bir görüntü olmaz, sadece bilgisayara bağladığınız bağlantı sesi gelir ve aygıt yöneticisinde Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 olarak tanınır. Bu mod normal şartlarda "brick" olan cihazların kurtarılabilmesi için kullanılan ve sadece cihazın içi açıldıktan sonra "testpoint" metodu ile ulaşılabilecek bir moddur. Güzel yanı cihazınıda donanımsal bir problem yoksa bu mod ile cihazınızı hayata döndürebilirsiniz. Kötü yanı ise bir hata sonucu cihazınız moda girdiğinde cihazınızı kullanamazsınız. İster bilinçli ister bilinçsiz olarak cihazınız EDL Moda girmiş ise cihazınızı 64 bit bilgisayarınıza bağlayıp sürücüleri yükledikten sonra 64 Bit Mi Flash uygulaması ile fastboot rom yüklemesi yapmanız halinde telefonunuz açılacaktır. 64 Bit Mi Flash Uygulamasını indirmek için : Mi Flash Tool adresinden "Mi Flash Tool 20160401" sürümünü indirebilirsiniz.

Temiz kurulum nedir? Neden yapılmalıdır? Nasıl yapılır?

Özellikle ROM değişikliklerinde ve cihazlarınızda yaşadığınız sorunlarda genellikle ilk tavsiye temiz kurulum yapılmasıdır. Temiz kurulum tavsiyesinin birden fazla nedeni bulunmaktadır. Bir önceki romdan arta kalan dosyaların yeni romunuzla uyumlu olmaması nedeniyle alınabilecek hatalar, cihazınızda sonradan yüklediğiniz uygulamaların yaratabileceği sıkıntılar, yapmış olduğunuz sistemsel değişikliklerin mevcut sisteminizle yaratabileceği uyum sorunları vb. pek çok sorunun çözümü temiz kurulumdur. Bu kuruluma temiz dememizin nedeni cihazınızda yer alan tüm verileri temizleyecek olmasıdır. Yani temiz kurulum öncesinde mutlaka kapsamlı bir yedek almanız ya da verilerinizin tamamından vazgeçmiş olmanız gerekmektedir.

Temiz kurulum yapmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bizim tavsiyemiz Mi Flash uygulamasını kullanarak "wipe all/clean all" seçeneğini işaretleyerek orijinal rom kurmanız yönündedir. Bu yöntem daha önce yapmış olduğunuz sistemsel değişiklikler de dahil olmak üzere telefonunuzu yazılımsal anlamda ilk günkü haline getirir. Bir diğer seçenek ise recovery üzerinden temiz kurulum yapmaktır. Bunun için telefonunuzu kapatıp ses açma ve güç tuşlarına beraber basarak açın ve gelen ekrandan wipe all data seçeneğini seçebilirsiniz. Eğer yapmış olduğunuz recovery değişimi benzeri değişikliklerin kalmasını isterseniz temiz kurulum işlemini TWRP üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda TWRP ekranına girdikten sonra Wipe > Advanced wipe menülerini izleyerek Dalvik&Art Cache + System + Data + Cache seçeneklerini işaretleyerek onaylamanız gerekmektedir.


Telefonumda sürekli reklam görüyorum, nasıl kaldırabilirim?

Öncelikle reklam görmek istemediğiniz uygulamanın kendi ayarları içerisinden reklam gösterme seçeneklerinin kapatılması gerekli.
Mi dosya yöneticisi için:
1. Mi dosya yöneticisini açın.
2. Sol üst köşedeki üç çizgi /Ayarlar /Öneriler ,kısmını kapatın.

Güvenlik Uygulaması için:
1. Güvenliği açın.
2. Sağ üst köşeden ayarlar/Tavsiyeleri alın(en aşağıda) , kapatın.

Reklam tanımlayıcı kapatmak için:
1. Ayarları açın.
2. Ek ayarlar/Gizlilik/Reklam servisleri/Reklam tanımlayıcı, kapatın.

Temizleyici için:
1. Güvenliği açın.
2. Sağ üst köşeden ayarlar/Temizleyici/Tavsiyeleri al, kapatın.

Temalar uygulaması için
1.Temalar uygulamasını açın
2.En alt sağda yüz şeklindeki butona basın
3.Ayarlar/Reklamları Göster(kapatın)

İndirilenler uygulaması için;
1.İndirilenler uygulamasını açın
2.Sağ üst köşedeki 3 nokta olana basın
3.Ayarlar/Önerilen kaynaklar(kapatın)

Müzik uygulaması için;
1.Müzik uygulamasına girin
2.Sol üst köşedeki 3 çizgi olana basın
3.Ayarlar/Gelişmiş ayarlar/Tavsiyeleri al(kapatın)

Tarayıcı uygulaması için reklam kaldırma işlemi;
1.Tarayıcı uygulamasını açın
2.Sağ alt taraftaki 3 çizgiye basın
3.Ayarlar/Gizlilik & Güvenlik/Tavsiyeler(kapatın)

Daha sonra ise Ayarlar/Ek Ayarlar/Yetkilendirme Geri Alma yolunu izleyerek MSA ve Miuidaemon uygulamalarının yetkilerini geri alın.


Farklı ipuçları ve sorun çözümleri için Önemli İpuçları bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Son olarak bir de forum düzenimize ilişkin sık sık karşılaşılan bir siteme ilişkin küçük bir cevap eklemek istiyorum...

Özel mesajla göndermiş olduğum yardım talebine/soruma/sorunuma cevap verilmedi, neden cevap vermiyorsunuz?
Eğer yardım talebinizi, sorunuzu, sorununuzu özel mesajla ilettiyseniz cevaplanmaması son derece doğaldır. Forumların amacı birebir yardımcı olarak tek bir kişinin sorununu çözmek değil, herkese açık bir platformda mevcut sorunların çözülerek hem sorunu yaşayan kişiye şu anda hem de daha sonra aynı sorunu yaşayacak kişilere konu üzerinden ilerleyen dönemlerde yardımcı olunabilmesini sağlamaktır. Dolayısıyla size karşı değil genel olarak özel mesajla gönderilen özel ve kişisel olmayan her türlü yardım talebi karşılıksız bırakılır ve forumların sağlıklı işleyebilmeleri için bırakılmalıdır da.

Sorunuzu öncelikle arama yaparak, eğer aramanız sonucunda bir cevaba ulaşamazsanız ilgili bölümde yeni konu açarak sormanız halinde ilgili arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.
 
Son düzenleme:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Yaş
66
Konum
İstanbul/Büyükçekmece
Katılım
10 Haziran 2017
Konular
288
Mesajlar
19.860
Çözümler
7
Tepkime puanı
60.211
Puanları
438
Oyla:

d0gubey

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Dogukan
Cihazım
Mi Not 3
Yaş
24
Konum
Ankara, Türkiye
Katılım
25 Mayıs 2018
Konular
22
Mesajlar
44
Tepkime puanı
3
Puanları
8
İlk Defa Xiaomi kullanıyorum ne yapmam lazım?
Eğer cihazınızı yurt içi garantili olarak aldıysanız her hangi bir işlem yapmanıza gerek kalmaksızın açıp kullanabilirsiniz. Yurt dışından (veya yurtdışından getiren birinden ) satın aldıysanız; Pasaport bilgilerinizle E-Devlet üzerinden IMEI kayıt işlemlerini tamamlamalısınız.


Bootloader Kilidi Nedir?
Bootloader kilidi Xiaomi cihazlara dışarıdan müdahale edilmesini engelleyen bir güvenlik önlemidir. Bu kilit sayesinde cihazların stabilitesi korunarak, aracıların sattıkları cihazlara yükledikleri sahte/casus yazılımların önüne geçilmesi, cihazların güvenliğinin sağlanması amaçlanmıştır. Eğer ki cihazınızda Global ROM yüklü ise bu kilidin açılmasına normal şartlarda gerek yoktur. Ancak China ROM yüklü gelen cihazlara Global ROM yüklenmesi, cihazların root erişiminin açılması, custom recovery yüklenmesi, IMEI değişikliği gibi işlemler için bu kilidin açılması gerekmektedir.


Bootloader Kilidi Nasıl Açılır?
adresine girerek başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuz onaylandıktan sonra yeniden aynı adrese girerek MiFlashUnlock uygulamasını indirebilir ve kilidinizi açabilirsiniz. Uygulama indikten sonra cihazınızı kapatın, ses kısma ve güç tuşlarına beraberce basarak açın. Tamirci android logosunu gördüğünüzde bilgisayara bağlayın ve MiFlashUnlock aracında anlatıldığı şekilde ilerleyin. Detaylı bir anlatım açın burada yer alan konuyu inceleyebilirsiniz.


Bootlader Kilidi Açılırken tamamlanmıyor. Nasıl Düzeltebilirim?
Bootloader kilidi kaldırılırken cihazınızda
  • Geliştirici seçenekleri (Ayarlar/Cihazım/MIUI sürümü üzerine 7 defa tıklayarak açılabilir ve Ayarlar/Ek ayarlar altından ulaşılabilir) altından "Mi Kilit açma durumu" ayarı aktifleştirilmiş, aynı ayar altında yer alan hesap ve cihaz ekleme işlemi gerçekleştirilmiş olmalıdır. Eğer bu ayarlar doğru yapılmamış ise "current account is not bound to this device" uyarısı alırsınız. Bu işlem yapıldıktan sonra cihazınızın çalınmış olma ihtimaline karşı 72,48 veya 96 saat beklemeniz istenebilir. Belirtilen süre kadar beklemeden bootloader kilidini açamazsınız.
  • Başvuru yaptığınız ve onaylanan Mi Hesabınızın, unlock yapacağınız cihazda kayıtlı olması gerekmektedir.
  • Kaydın sorunsuz olduğunu teyit edebilmek için işlemlere başlamadan önce i.mi.com adresine girerek cihazınızın çevrim içi olup olmadığını kontrol edebilir ve "find device" seçeneği ile cihazınızın konumunu tespit edebilirsiniz.
  • İşlemleri yaparken kullanacağınız bilgisayarın 64 bit olmasını tavsiye ediyoruz.
Bazı MIUI sürümlerinde ise bootloader kilidi açılamamaktadır. Eğer cihazınızda "Mi Kilit açma durumu" ayarı bulunmuyorsan China Developer veya Global Beta roma geçerek kilit açmanız gerekmektedir.


Global ROM ve China ROM nedir?
Global ROM uluslararası kullanım için hazırlanan içerisinde Çince ve İngilizce dışında diğer dillerin de bulunduğu ve google uygulamaları da dahil olmak üzere pek çok ülkede kullanılan genel uygulamaların bulunduğu MIUI versiyonudur. China ROM ise sadece Çin'de kullanmak üzere hazırlanmış olan ve bizlerin pek bilmediği ama Çin'de sık kullanılan servislerin bulunduğu (Weibo, youku vs.) dil seçeneklerinin son derece sınırlı olduğu MIUI versiyonudur. Eğer Çin'de yaşamıyorsanız kesinlikle Global versiyon yüklemenizi tavsiye ederim.

Daha ayrıntılı bilgi için : Rehber - MIUI Versiyonları ve Anlamları


Stable ROM ve Developer/Beta (Geliştirici) ROM nedir, farkları nelerdir?
Developer rom -Çin resmi tatilleri dışında- her hafta güncelleme alan, yeni gelişmelerin haftalık olarak yansıtıldığı ve test edildiği dolayısıyla bazı ufak tefek sorunların bulunabildiği roma verilen isim. MIUI ve Android konusunda tecrübeli kullanıcıların bu romu kullanmaları tavsiye edilir.

Stable rom ise haftalık olarak güncelleme almaz. Sabit bir güncelleme aralığı bulunmamaktadır. Bazen ayda bir defa güncelleme gelebilirken bazen bir kaç boyunca güncelleme almaz. Bu romlarda neredeyse hiç sorun yoktur. Sadece stabil olarak çalışan uygulamalar dahil edilmiştir, root erişimi bulunmamaktadır. Genellikle Android ve MIUI konusunda tecrübeli olmayan kullanıcılara tavsiye edilir.

Daha ayrıntılı bilgi için : Rehber - MIUI Versiyonları ve Anlamları


Rom versiyonlarından, hangi rom olduğu nasıl anlaşılır?
Versiyon numarasından bir romun Kararlı mı yoksa Developer (Beta) mı olduğu kolayca anlaşılabilir. Kararlı sürümün versiyon numarası harf-rakam karışımı olur. Developer yada diğer bir deyişle Beta sürümlerde ise önce yıl, sonra ay ve sonra da gün yazılıdır.Ayrıca kararlı bir sürümün yine Çin mi yoksa Global mi olduğunu da anlayabilirsiniz. Çin romlarında versiyon numarası içinde CN harfleri bulunur, Global versiyonda MI harfleri.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.



Fastboot rom nedir ve nasıl yüklenir?
Fastboot ROM kurulumu için aşağıdaki bağlantları ziyaret edebilirsiniz.
Resimli Anlatım İçin : İpucu - Xiaomi Cihazlar İçin Fastboot ROM Kurma.
Video Anlatım İçin : Rehber - MI Flash Tool İle FastBoot ROM Kurulumu

Fastboot ile yükleme yapacaksanız 64 Bit bilgisayarda 64 Bit Mi Flash uygulaması kullanmanızı önemle tavsiye ederiz. Diğer Mi Flash sürmleri ve 32 bit bilgisayarlarda yapılan işlemler büyük oranda başarısızlıkla sonuçlanmaktadır. 64 Bit Mi Flash Uygulamasını indirmek için : Mi Flash Tool adresinden "Mi Flash Tool 20160401" sürümünü indirebilirsiniz.


Custom ROM nereden ve nasıl yüklenir?
Global MIUI versiyonlarının yaygınlaşması ile birlikte artık telefonlarınıza sadece Global versiyon kurmanız yeterli olacaktır. Ancak eğer cihazınız için yayınlanan Global versiyon bir ROM yoksa veya farklı özelleştirmeler arıyorsanız Xiaomi çalışanı olmayan geliştiricilerin hazırlamış oldukları ROM'ları kullanabilirsiniz. Bu romları yükleyebilmeniz için öncelikle telefonunuzda bootloader kilidi bulunuyorsa kilidi kaldırmanız ve custom recovery yüklemeniz gerekmektedir. Bu custom romlar ve özellikleri için için bu konuyu inceleyebilirsiniz.


ROM Nasıl Yüklenir? Update (Güncelleme) nasıl yapılır?
Normal şartlarda cihazınızda bulunan güncelleyici uygulamasına girdiğinizde otomatik olarak mevcut son güncellemeyi göstermesi ve yüklemesi gerekir. Eğer güncelleme görünmüyorsa veya yeni bir ROM yüklemek istiyorsanız bu durumda yüklemek istediğiniz ROM dosyasını/Güncelleme paketini indirip telefonunuza kopyalayın. Cihazım > MIUI Sürümü > Güncelleyici/Updater uygulamasına girin sağ üst köşede yer alan üç noktaya tıklayın. Açılan menüden 'güncelleme paketini seç' seçenğini seçin ve indirmiş kopyalamış olduğunuz ROM dosyasını gösterin. Yükleme tamamlandığında telefonunuzu yeniden başlatın.

Videolu Anlatım İçin : Rehber - Updater Uygulaması İle Rom Kurulumu bölümünü inceleyebilirsiniz.

Eğer cihazınızda orijinal ROM yüklü değilse bu durumda güncelleyici uygulamasını kullanarak ROM yükleyemezsiniz. Öncelikle custom recovery (CWM , TWRP vb.) yükledikten sonra recovery ekranından install zip seçeneği ile yükleme yapılabilir ya da yukarıda anlatımı yapılan fastboot yöntemi ile orijinal rom yüklemesi gerçekleştirilebilir.

Telefonumu güncelledim ama güncellemeden memnun değilim eski haline nasıl alabilirim?
Güncelleme sonrasında cihazınızı bir önceki sürümle başlatma seçeneği MIUI 6 sonrası romlarda bulunmuyor. Bu nedenle güncellemeyi geri alamazsınız. Çözüm olarak bir önceki sürümü yeniden yükleyebilir ya da kararlı rom kullanıyorsanız beta roma geçiş yapabilirsiniz. Bir önceki sürümü yeniden yüklemek için bootloader kilidiniz açık olmalı. Eğer kilidiniz açık ise fastboot ile bir öncesi sürümü yükleyebilirsiniz. Diğer seçenek olan beta roma geçiş yapmak için ise beta rom dosyasını telefonunuza indirdikten sonra burada yer alan rehberi kullanabilirsiniz.

Aktivitasyon yapamıyorum?
Telefon dilinizi İngilizce yaptıktan sonra yeniden deneyiniz. (Yurtdışına mesaj gönderileceği için faturanıza bir miktar ücret yansıyacaktır.)


Görüşme sırasında ekran kapanmıyor yada açılmıyor kapalı kalıyor.
Kullandığınız ekran koruyucu telefonunuzun yakınlık sensörünün üzerini örtüyordur. Ekran koruyucuyu çıkartıp yeniden deneyin.


Tema yükleyemiyorum?
Eğer MIUI v6,v7, v8 veya v9 kullanıyorsanız telefonunuzdaki temalar uygulaması dışında başka kaynaklardan tema yüklemesi yapamazsınız. MIUI v5 kullanıyorsanız temalar uygulamasında yer alan çevrim içi temalardan seçebilir veya temayı hafıza biriminden yükle seçeneği ile telefonunuzda bulunan .mtz uzantılı dosyaları yükleyebilirsiniz. v6 veya daha sonraki bir sürüm kullanıyorsanız Google Play Store Üzerinde bulunan uygulamasını kullanmayı deneyebilirsiniz. v9.5 ve sonraki sürümler için ise bu konuyu inceleyiniz.

Dışarıdan yükleyeceğiniz temaların cihazınız ile uyumsuz olması halinde cihazınızın açılmayacağını, wipe yani silme işlemleri yapmadan, cihazınızda yer alan tüm verileri silmeden cihazınızı açamayacağınızı lütfen aklınızda bulundurun ve bu riski kabul ediyorsanız tema yüklemesini gerçekleştirin.


Google Play'den uygulama yüklenmiyor/yarım kalıyor/ Mobil verideyken indirme yapılmıyor.
İndirmeler uygulamasına girin ve ayarlardan mobil veri indirme sınırınızı sınırsız yapın. Android M veya üzeri versiyon kullanıyorsanız Google Play uygulamasına depolama izni vermeniz gerekmektedir.


Tek el moduna nasıl alırım?
Telefonunuzun alt kısmında bulunan sanal tuşlarda en sağdakinden sola doğru (ya da soldan sağa) hızlıca kaydırarak tek el moduna alabilirsiniz.


Yurt Dışında Satılan Xiaomi Ürünlerini Nasıl Alabilirim?
Türkiye'ye posta yada kargo yoluyla, benzersiz kimliğe yani IMEI numarasına sahip hiçbir cihazın yasal olarak girmesi mümkün değildir. Xiaomi telefonlarından bazılarının ülkemizde resmi satışı bulunmaması nedeniyle bu telefonlardan birine sahip olmak istiyorsanız; ya yurt dışı seyahatine gittiğinizde oradan satın alıp yanınızda getirmeniz ya da kaçak olarak satılan cihazlardan almanız gereklidir. Diğer Xiaomi ürünlerinin pek çoğunun (Power Bank, Kulaklık, Kılıf vb.) ülkemize girişinde ise -eğer kişisel kullanım için aldıysanız- her hangi bir sorun bulunmamaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için forumumuzdaki Alışveriş Başlığını ve ziyaret edebilirsiniz.


Whatsapp, Viber, Gmail, Ezan Vakti vb. uygulamaların bildirimlerini/uyarılarını alamıyorum?
Öncelikle temanızı varsayılan tema olarak değiştirin. Bazı temalar bildirimleri desteklemiyor. Eğer olmazsa Güvenlik (Araçlar) Uygulaması → Güvenlik → Uygulamayı Yönet → İzinler → Otomatik Başlatma yolunu izleyerek uyarı almak istediğiniz uygulamaları ekleyin ve Güvenlik → Pil → Uygulamanın pil tasarrufu → Uygulamaları seçin menüsü altından bildirim almak istediğiniz uygulamayı seçin ve arka plan ayarını "Kısıtlama yok" olarak değiştirin. Eğer hala bildirim alamıyorsanız aşağıdaki ayarları da kontrol edebilirsiniz.
  • Ayarlar > Bildirimler & Durum Çubuğu > Uygulama Bildirimleri >Uygulama Adı > Kayan Bildirimleri Göster > AKTİF Edin
  • Ayarlar > Bildirimler & Durum Çubuğu > Uygulama Bildirimleri >Uygulama Adı > Kilit Ekranında Göster > AKTİF Edin
  • Ayarlar > Kilit Ekranı > Bildirim Gelince Uyandır > AKTİF Edin
  • Güvenlik Uygulaması > Uygulamayı Yönet > İzinler > İzinler > Uygulama Adı > Açılır Pencere Bildirimleri AKTİF Edin.
  • Güvenlik Uygulaması > Uygulamayı Yönet > İzinler > Otomatik Başlatma > Uygulama Adı >AKTİF Edin
  • Güvenlik > Pil > Uygulamaların pil kullanımını yönet >Uygulamaları yönet seçeneği altından bildirim almak istediğiniz uygulamayı seçerek "Kısıtlama Yok" seçeneğini seçebilirsiniz.
Bir değer sıkıntı ise Türk Telekom kullanıcılarında yaşanabiliyor. Eğer İnternet hattınızda Aile koruması etkinleştirilmiş ise bildirimleri alamayabilirsiniz. Korumayı kaldırmanızı ve güvenli internet istemiyorum seçeneğini işaretlemenizi tavsiye ederim.


Kişisel Bağlantı Noktası/Hotspot açamıyorum/çalışmıyor?
Hattınız Vodafone ise Ayarlar/Sim Kartlar & Mobil Ağlar/Erişim Noktası Adları bölümünü açın. Altta +Yeni APN simgesine tıklayın. Ad ve APN yazan yerlere Consumer Broadband (veya consumer brand) yazıp kaydedin ve bu APN'yi secin. Telefonunuzu yeniden başlatın.


Arama esnasında ekran kapanıyor, bir daha açılmıyor? Sürekli olarak Kulaklık Alanını Kapatmayın uyarısı görünüyor?

Telefonunuzun ekran üstünde yer alan alanda, hoparlörün yan tarafında telefonun yakınlık sensörü bulunuyor. Arama yapılıp telefon kulağa götürüldüğünde bu sensör yüzünüzü algılıyor ve arama esnasında tuşlara yanlışlıkla basılmasını engellemek için ekranı kapatıyor. Aynı zamanda bu sensör telefonu cebinizde taşırken yanlışlıkla açılıp istenmeyen işlemler yapılmasını engellemek için telefonu sürekli kilitli tutuyor. Eğer ki sensörlerin önü kapanmış ise (kırılmaz cam, toz, kir vb.) telefon sürekli olarak cebinizdeymiş gibi tepki verir ve bu ekranı görürsünüz. Veya arama esnasında ekran hemen kapanır ve çağrıyı sonlandıramazsınız, karşı tarafın kapatmasını beklemeniz gerekir. Çözüm ise sensörleri kapatan engeli ortadan kaldırmak. Ekran koruyucu çıkartabilir, kirlenmişse temizleyebilirsiniz. Eğer ayarları değiştirmek isterseniz de Ayarlar > Kilit Ekranı > Cepte Aramayı Önle (Cep Modu) ayarını kapatabilirsiniz


Cihazım Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 görünüyor, Mi Flash Uygulamasında COM Port olarak görünüyor, Cihazım EDL Modda takılı kaldı vs.?

Cihazın Edl Modda olması bilgisayar tarafından Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 olarak görülmesi veya Mi Flash'ta COM Port olarak tanınması anlamına gelmektedir. Cihazınız bu modda iken ekran her hangi bir görüntü olmaz, sadece bilgisayara bağladığınız bağlantı sesi gelir ve aygıt yöneticisinde Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 olarak tanınır. Bu mod normal şartlarda "brick" olan cihazların kurtarılabilmesi için kullanılan ve sadece cihazın içi açıldıktan sonra "testpoint" metodu ile ulaşılabilecek bir moddur. Güzel yanı cihazınıda donanımsal bir problem yoksa bu mod ile cihazınızı hayata döndürebilirsiniz. Kötü yanı ise bir hata sonucu cihazınız moda girdiğinde cihazınızı kullanamazsınız. İster bilinçli ister bilinçsiz olarak cihazınız EDL Moda girmiş ise cihazınızı 64 bit bilgisayarınıza bağlayıp sürücüleri yükledikten sonra 64 Bit Mi Flash uygulaması ile fastboot rom yüklemesi yapmanız halinde telefonunuz açılacaktır. 64 Bit Mi Flash Uygulamasını indirmek için : Mi Flash Tool adresinden "Mi Flash Tool 20160401" sürümünü indirebilirsiniz.

Temiz kurulum nedir? Neden yapılmalıdır? Nasıl yapılır?

Özellikle ROM değişikliklerinde ve cihazlarınızda yaşadığınız sorunlarda genellikle ilk tavsiye temiz kurulum yapılmasıdır. Temiz kurulum tavsiyesinin birden fazla nedeni bulunmaktadır. Bir önceki romdan arta kalan dosyaların yeni romunuzla uyumlu olmaması nedeniyle alınabilecek hatalar, cihazınızda sonradan yüklediğiniz uygulamaların yaratabileceği sıkıntılar, yapmış olduğunuz sistemsel değişikliklerin mevcut sisteminizle yaratabileceği uyum sorunları vb. pek çok sorunun çözümü temiz kurulumdur. Bu kuruluma temiz dememizin nedeni cihazınızda yer alan tüm verileri temizleyecek olmasıdır. Yani temiz kurulum öncesinde mutlaka kapsamlı bir yedek almanız ya da verilerinizin tamamından vazgeçmiş olmanız gerekmektedir.

Temiz kurulum yapmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bizim tavsiyemiz Mi Flash uygulamasını kullanarak "wipe all/clean all" seçeneğini işaretleyerek orijinal rom kurmanız yönündedir. Bu yöntem daha önce yapmış olduğunuz sistemsel değişiklikler de dahil olmak üzere telefonunuzu yazılımsal anlamda ilk günkü haline getirir. Bir diğer seçenek ise recovery üzerinden temiz kurulum yapmaktır. Bunun için telefonunuzu kapatıp ses açma ve güç tuşlarına beraber basarak açın ve gelen ekrandan wipe all data seçeneğini seçebilirsiniz. Eğer yapmış olduğunuz recovery değişimi benzeri değişikliklerin kalmasını isterseniz temiz kurulum işlemini TWRP üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda TWRP ekranına girdikten sonra Wipe > Advanced wipe menülerini izleyerek Dalvik&Art Cache + System + Data + Cache seçeneklerini işaretleyerek onaylamanız gerekmektedir.
Sizce rom atmaliyim telefona gerek varmı orijinalini kullanıyorum
 
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konum
Ankara
Katılım
1 Mayıs 2014
Konular
427
Mesajlar
15.583
Çözümler
63
Tepkime puanı
24.096
Puanları
438
Sizce rom atmaliyim telefona gerek varmı orijinalini kullanıyorum
Soruyu bu şekilde sorduğunuza göre bence hiç gerek yok. Ben de dahil pek çok kullanıcımız orijinal olarak kullanıyoruz sadece eksiklik hissedersek gerekli iyileştirmeleri yapıyoruz.
 
Oyla:

kulinx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
hasan
Cihazım
mi4
Yaş
40
Konum
ankara
Katılım
18 Temmuz 2017
Konular
1
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
1
merhaba arkadaşlar


Kişisel Bağlantı Noktası/Hotspot açamıyorum/çalışmıyor?
Hattınız Vodafone ise Ayarlar/Sim Kartlar & Mobil Ağlar/Erişim Noktası Adları bölümünü açın. Altta +Yeni APN simgesine tıklayın. Ad ve APN yazan yerlere Consumer Broadband (veya consumer brand) yazıp kaydedin ve bu APN'yi secin. Telefonunuzu yeniden başlatın.

ilk yaptıgımda sorun düzelmişti fakat artık 4,5 g bağlantı var ama sayfalar açılmıyor internet bağlantınız yok diyor.
vodafone internete aldığımda düzeliyor.
bu seferde internet paylaşımı yapamıyorum .
pc 'den kontrol ettiğim zaman ise dns sorunu var diyor.
cihazım redmi 4x a101 den almıştım.

şimdiden teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

merhaba arkadaşlar


Kişisel Bağlantı Noktası/Hotspot açamıyorum/çalışmıyor?
Hattınız Vodafone ise Ayarlar/Sim Kartlar & Mobil Ağlar/Erişim Noktası Adları bölümünü açın. Altta +Yeni APN simgesine tıklayın. Ad ve APN yazan yerlere Consumer Broadband (veya consumer brand) yazıp kaydedin ve bu APN'yi secin. Telefonunuzu yeniden başlatın.

ilk yaptıgımda sorun düzelmişti fakat artık 4,5 g bağlantı var ama sayfalar açılmıyor internet bağlantınız yok diyor.
vodafone internete aldığımda düzeliyor.
bu seferde internet paylaşımı yapamıyorum .
pc 'den kontrol ettiğim zaman ise dns sorunu var diyor.
cihazım redmi 4x a101 den almıştım.

şimdiden teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

merhaba arkadaşlar


Kişisel Bağlantı Noktası/Hotspot açamıyorum/çalışmıyor?
Hattınız Vodafone ise Ayarlar/Sim Kartlar & Mobil Ağlar/Erişim Noktası Adları bölümünü açın. Altta +Yeni APN simgesine tıklayın. Ad ve APN yazan yerlere Consumer Broadband (veya consumer brand) yazıp kaydedin ve bu APN'yi secin. Telefonunuzu yeniden başlatın.

ilk yaptıgımda sorun düzelmişti fakat artık 4,5 g bağlantı var ama sayfalar açılmıyor internet bağlantınız yok diyor.
vodafone internete aldığımda düzeliyor.
bu seferde internet paylaşımı yapamıyorum .
pc 'den kontrol ettiğim zaman ise dns sorunu var diyor.
cihazım redmi 4x a101 den almıştım.

şimdiden teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:




Herkese selam, hotspot problemim başarıyla çözüldü.
1) Ayarlar -> SIM kartlar ve mobil şebekeler -> sağlayıcınız (Vodafone benim için) -> Erişim noktası isimleri -> GPRS web (internet)
2) "Taşıyıcı" bölümüne aşağı kaydırın, mevcut tüm net tiplerini işaretleyin Ülkenizde
3) MVNO tipini GID olarak
değiştirin 4) MVNO değerini ffffffffff olarak değiştirin (3. adımdan sonra önceden ayarlanmalıdır)

(106.37 KB, İndirme: 41)

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

(84.37 KB, Dosyalar: 12)

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar sorunum bu şekilde düzeldi.
Vodafone internet ayarlarının içinde bu ayarı yapıyorsunuz.

sorunum düzeldi.
 
Son düzenleme:
Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konum
.
Katılım
5 Nisan 2018
Konular
39
Mesajlar
2.045
Çözümler
1
Tepkime puanı
1.294
Puanları
188
merhaba arkadaşlar


Kişisel Bağlantı Noktası/Hotspot açamıyorum/çalışmıyor?
Hattınız Vodafone ise Ayarlar/Sim Kartlar & Mobil Ağlar/Erişim Noktası Adları bölümünü açın. Altta +Yeni APN simgesine tıklayın. Ad ve APN yazan yerlere Consumer Broadband (veya consumer brand) yazıp kaydedin ve bu APN'yi secin. Telefonunuzu yeniden başlatın.

ilk yaptıgımda sorun düzelmişti fakat artık 4,5 g bağlantı var ama sayfalar açılmıyor internet bağlantınız yok diyor.
vodafone internete aldığımda düzeliyor.
bu seferde internet paylaşımı yapamıyorum .
pc 'den kontrol ettiğim zaman ise dns sorunu var diyor.
cihazım redmi 4x a101 den almıştım.

şimdiden teşekkürler
Diğer arkadaşlar da çözüm yoluyla ilgili yazacaklardır.

Aklıma gelen muhtelif çözümler;

1- Öncelikle bazı arkadaşlar aynı anda hem hücresel veriyi hem de WIFI yı açık bırakabiliyorlar. Böyle bir kullanım alışkanlığınız var ise hangisini kullanıyorsanız diğerini iptal etmelisiniz.

2- Bölgeyi USA
Dili İngilizce yapın ve yeniden başlatıp tekrar kontrol edin.

3- Tüm çözüm yollarını denediniz ve sorun giderilemedi ise telefonunuzu sıfırlayın.(Tabi yedekler alındıktan sonra)

EDİT: Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.. Yoksa ben de bunları yazacaktım. :)))
 
Oyla:

Haritaci41

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖZEN
Cihazım
Mi max 2
Yaş
38
Konum
Zonguldak
Katılım
13 Şubat 2018
Konular
4
Mesajlar
409
Tepkime puanı
645
Puanları
108
Arkadaşlar bir şey soracağım bir çok konuyu dolaştım ama hala kafamda sorular var.

Room işine daha önce hiç girmedim ilk kez yapacağım tlfnum Max 2 . Ve konulara baktık da bl kilidi için kayıt bekleme falan yazıyor ama bu china versiyon için yazıyor global sürümde öyle bir şeye gerek yok diyor. Benim iki sorum var.

Ben TLF bu ceport dan aldım.

1) TLF benim tlfnum un global veya china versiyon mi olduğunu nasıl anlarım

2) benim TLF global versiyon ise eğer. Ben room root işlemlerini hiç beklemeden 1 gün içinde (bugün) yapabilir miyim . Sitede ki linklerden vs indirip.

Kafam çok karışık. Bı dünya şey yazıyor bl , twrp falan yanlış yapmaktan da korkuyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve bir de Max 2 ye son güncel room olarak ne yüklemek lazım
 
Oyla:

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Yaş
44
Konum
kırıkkale
Katılım
23 Ağustos 2014
Konular
38
Mesajlar
2.933
Tepkime puanı
2.947
Puanları
188
Cihazinizda türkçe dil mevcutsa global versiyondur. Öncelikle bootloader kilidi için başvuru yapabilirsiniz ve sürenin dolmasını bekleyeblirsiniz

MI 5s Miui.Am 8.8.2 beta
 
Oyla:

Haritaci41

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖZEN
Cihazım
Mi max 2
Yaş
38
Konum
Zonguldak
Katılım
13 Şubat 2018
Konular
4
Mesajlar
409
Tepkime puanı
645
Puanları
108
Cihazinizda türkçe dil mevcutsa global versiyondur. Öncelikle bootloader kilidi için başvuru yapabilirsiniz ve sürenin dolmasını bekleyeblirsiniz

MI 5s Miui.Am 8.8.2 beta
Anlıyorum. Bu bl kilidi için global versiyon ise başvuruya gerek yok falan yazıyor sitede hep asıl kafamı kurcalayan oydu
 
Oyla:

harunserefli

miui ayrıcalıktır:)
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi5s
Meslek
MODALİFE
Yaş
44
Konum
kırıkkale
Katılım
23 Ağustos 2014
Konular
38
Mesajlar
2.933
Tepkime puanı
2.947
Puanları
188
Global versiyon bile olsa mecbur başvuru yapacaksınız

MI 5s Miui.Am 8.8.2 beta
 
Oyla:
Üst Alt