Sohbet Şifrem Çalındı

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Arkadaşlar şifrem çalındı. Önemli olanların hepsini değiştirdim fakat bir sorun var.

Şifremi çalan kişi şu 2 ihtimalden birini yaptı
  1. Şifremi internette satışa çıkardı veya paylaştı. (dark web)
  2. İşsiz gibi tüm sitelerde bir şeylerimi çalmaya çalışıyor.
Çünkü E-postama çok sık şu konumdan giriş yapıldı postası alıyorum.

Ben daha çok 1. ihtimalden yanayım tek kişinin bu kadar çok deneme yapması imkansız.

Şifrem büyük ihtimalle veri sızdırılan bir sitede gitti.

Sizce ne yapmalıyım artık sıkıldım değiştir değiştir ve şifremi nerede paylaşıldığını çok merak ediyorum bulma ihtimalim var mı?

Örnek e-posta:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Not: Konuyu nereye açacağını bulamadım konu dışı olunca yardıma da yazamadım.

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SS'de gmail görünüyor, böyle ihmalkar davranırsanız maalesef ki daha çok bildirim alırsınız...
Gmailim gözükmesi problem değil youtube kanalımda girip iletişim bilgileri iste deyince orada da gözüküyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Böyle:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Gmailim gözükmesi problem değil youtube kanalımda girip iletişim bilgileri iste deyince orada da gözüküyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Böyle:
haha--haha-- Onların hesaplarıyla uğraşılmıyor mu sanıyorsunuz ? Elinizden geldiğince gizliliğe önem gösterin ve gerekli hesapların gmail/e-mail'lerini değiştirin ek olarak bilgisayarınızın veya telefonunuzun izlenmediğinden emin olun.

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
haha--haha-- Onların hesaplarıyla uğraşılmıyor mu sanıyorsunuz ? Elinizden geldiğince gizliliğe önem gösterin ve gerekli hesapların gmail/e-mail'lerini değiştirin ek olarak bilgisayarınızın veya telefonunuzun izlenmediğinden emin olun.
Benim hesabimla bu kadar uğraşılmaz ama içinde bir şey olmayan hesaplara neden zorlasin? İnternete paylaşılmış olması lazım.

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Benim hesabimla bu kadar uğraşılmaz ama içinde bir şey olmayan hesaplara neden zorlasin? İnternete paylaşılmış olması lazım.
İnternette nasıl paylaşılacak, şöyle paylaşılacak bir şekilde gmail ve şifrenize ulaşmışlar bu da ya giriş yaptığınız cihazlardan birisi/birileri izleniyordur yada EA sunucusuna saldırı yapılmış ve çalınmıştır diyeceğim ama bu tür veriler çalınsa bile genelde şifrelenmiş oluyor.

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
İnternette nasıl paylaşılacak, şöyle paylaşılacak bir şekilde gmail ve şifrenize ulaşmışlar bu da ya giriş yaptığınız cihazlardan birisi/birileri izleniyordur yada EA sunucusuna saldırı yapılmış ve çalınmıştır diyeceğim ama bu tür veriler çalınsa bile genelde şifrelenmiş oluyor.
Kullandığım şifre başka sitelerdeki şifre ile aynı olduğu için dandik sitenin hacklenmesi hepsinin hacklenmesi oldu.

İnternette paylaşılmış derken yayınlanmış bir liste şeklinde olabilir diyorum o kadar fazla bildirim aldimki tek kişi bu kadar uğraşmaz diye düşünüyorum hepsi bir birinden farklı IP, tarayıcı vs

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Hangi sitenin veri sızdırdığını anlamanız zor.
Php get açıklı bir siteden veri çekiyorum mesela, bir çok mail adresi, şifresini kolayca alabiliyorum. Bir tek bunlar değil, Kredi Kartı bilgileri bile alınabilir. Bununla Geçmiş Olsun.
Önerim şu, bir şifreyi 50 tane siteye aynı kullanmamanız.
Hepsi için ayrı ayrı özel şifre kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Tabii ki özel karakter ve büyük/küçük harf içermeli. TC kimlik numarası, Telefon Numarası gibi şifreler aşağıda bulunan görselden hiç bir farkı yoktur.

Üst Alt