Yardım Şifre Ekranında Kalma Problemi ve Çözümü

emin tahir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tahir
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
12
Arkadaşlar merhaba,
bir süredir (birkaç yıldır) forumda aktif değildim, genelde xiaomi telefonların yazılımları ile ilgileniyorum sorunlara çözüm aramaya çalışıyorum. İki defa başıma gelen bir problemi son defasında aşamadım. Bunun için bi hafta kadar uğraştım, yerli ve yabancı forumlarda açıklayıcı herhangi bir bilgi bulamadım. Birçok üstad ile görüştüm kimisi yapabilecek bişey yok dedi kimisi box ile bağlanmadan olmaz dedi.Sorunu kendi başıma çözdüm ve ilk defa burada paylaşmak istedim. Nasıl olsa yabancı forumlara yayılır buradan.

SORUN:
Son dönemde xiaomi telefonlarda imei değişimi sonrası telefonun restelnmesi ile modem partitionı siliniyor ve telefon sim kartı görmüyor wirellesi açamıyor. QPST ile modem dosyası yedeğini atınca sorun ortadan kalkıyor, ancak eğer telefonunuzda miui oturumunuz açık kaldıysa ilk açılış ekranında şifrenizi ister, internet bağlantısı olmayınca mantık olarak şifre girmek imkansızlaşıyor. İşte benim problemim tam olarak buydu.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:

1. Cihaza costum rom yüklemek: Yani miui tabanını kullanmayan bir rom yüklemek sorunu çözüyor(ilk başıma mi5s de geldi ve bu şekilde kurtulduk). Costum rom ile sistem açılır diag port aktif edilerek QPST programı sayesinde cihaza modem dosyası atılarak sim kart ve wirelles çalışır hale getirilir, bundan sonra tekrar miui rom kurularak şifre girilir ve çalışmaya devam eder cihaz.

2. Mix 2 için başıma geldi,işte tam olarak burada çok zorlandım. Çünkü costum rom yemiyor sürekli açılışta loopa düşüyor. Malum son xiaomi telefonlarda genelde userdata partitionı kriptolu. Onu TWRP de oynarayarak rom yüklemek oldukça meşakkatli ve imkansız gibi. Birde yeni telefonlarda costum romların az sayıda olduğunu farz edersek işler iyice zorlaşıyor. İşte burada imdadıma EPİC ROM yetişti. EpicRom her ne kadar miui tabanlı olsa da (yani açılışta şifre istese de) şöyle bir özelliği var; rom da USB DEBUG aktif olarak geliyor, yani siz telefonun şifre ekranını açıp USB DEBUG aktif etmek zorunda kalmıyorsunuz.
Epic Rom'u kurduktan sonra şifre ekranını yine istiyor,TWRP ile SuperSu kurarak rootlamış oluyoruz. Şifre ekranında cihaz beklerken telefonu bilgisayara bağlayıp ADB'den sırasıyla;

"adb shell" (telefonda onay ekranı çıkıyor,kabul ediyoruz)
"su" (Telefonda Superuser onay ekranı çıkıyor,kabul ediyoruz)
"setprop sys.usb.config diag,adb" (diag portu açıyoruz)

Bundan sonra QPST programı ile elimizde ki yedek qcnx dosyasını cihaza atabilirsiniz. Telefonunuz kapatıp açınca wirellese bağlanacak ve sim kartı görecektir.

Ben Mi Mix 2 için bu yöntemi deneyerek çözüme ulaştım, tekrar ediyorum ben herhangi bir yerde bu çözümü göremedim, ancak bu durumdan muzdarip olan onlarca insan gördüm. Mutlaka forumumuzda da buna benzer sorun yaşayan arkadaşlar vardır umarım herkes için çözüm olur.

emin tahir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tahir
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Oyla:

dıbı dıb tıs

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
i.k
Cihazım
mi max 2
Konular
14
Eline sağlık hocam.Guzel bi paylaşım olmuş.Peki anlattiginiz duruma ek birde yanlişlikla bootloder kilitleyenler oldu.Onun için bi oneri geliyormu akliniza?

Oyla:
Üst Alt