Çözüldü Server Kayıt Riskleri Hakkında

muratica

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Note 9 Pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Beta v9.6.0.0
Telefon Modeli
Note 9 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
İyi günler sayın arkadaşlar.

İnternette çeşitli araştırmalar yaptım fakat çok net bilgiye sahip olamadım. Telefonların server kaydı ile kayıtlı hale getirilmesi durumunda telefonun çeşitli güvenlik açıkları oluşuyor mu? BL kilidi açık ya da kapalı, yüklenen romlarda spyware olma ihtimali ya da banka hesaplarına erişimde veya başka durumlarda çeşitli güvenlik açıkları ya da tehlikeler var mıdır?

Birisi banka hesapları tehlikeye girebilir diyor, biri şebeke iyi çekmiyor diyor, biri NFC çalışmıyor diyor, başka birisi telefon çok ısınıyor Bu yüzden dolayı diyor herkes farklı bir şey söylüyor...

Server kaydı yapılırken telefona anladığım kadarıyla yeni Rom atılıyor. Emin de değilim?. Eğer yeni rom atılıyorsa bu romlar nereden indiriliyor. Resmi Xiaomi sitesinden mi yoksa github gibi sitelerden indirilen açık kaynak kodlardan derlenmiş romlar mı atılıyor?

Malum günümüz ekonomik şartlarında insanların kayıtlı telefonu almaya gücü yetmiyor ya da zorlanıyor olabilir. Bu durumda ister istemez server kayıtlı cihazlara yönleniyor. Fakat burada da güvenlik ya da farklı endişeler insanın beynini kemiriyor.

Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Saygılar sunarım...

* Tercih edeceğim telefon 14TPro veya Mi15

Çözüm
Farklı kaynaklardan topladığınız bilgi kirliliklerini toplu bilgi kirliliği haline getirmişsiniz 😃
Bildiğimiz kadar cevap vermeye çalışalım.
Öncelikle günümüzde artık bootloader kilidini açmak eskisi gibi kolay değil. Bu sebeple cihazlara orijinal rom harici rom yüklemek mümkün değil. Firmanın kendi sunucusundan yayınladığı orijinal rom harici yüklenmez.

Server kayıt da direnç değişimi vb. Yöntemlerde olduğu gibi model numarası vb. Kısımlar değişmeyeceği için nfc vs. Çalışmama durumu olmaz.

Server kayıt olan cihazlarda genel olarak e-sim sorunsuz çalışmaktadır.

Server kayıt yapılan cihazlarda direnç ve sertifika yamalama gibi işlemlerle yapılan cihazlarda görüldüğü gibi kamera, flash, sms gönderip alamama vb. Durumlar yaşanmaz...

Kby1709

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kubilay
Cihazım
Mi A2
Konular
0
Arkadaşlar istanbul içi yüzyüze server kaydı atabilecek birini tanıyor musunuz lokasyon fark etmez cihaz xiaomi 14 pro çin versiyonu bl kapalı yorum yapanlara şimdiden teşekkürler

Oyla:
Üst Alt