Sohbet SD Kartınızla Telefonunuzun Rami Yükseltilebilir.

Sıfır

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiamoi Mi Max 2
Konular
23
256mb ram'e sahip cihaz kullanırken hafıza kartlarında swap alanı ayırıp bu işlemi yapıyorduk fakat o zamanlar bile kart hızları nedeniyle çok ciddi sorunlar yaşanıyordu... Günümüzde hem c,hazların ram miktarları bu kadar artmış, hem android ram yönetimi konusunda bu kadar aşama kat etmiş, hem ram hızları inanılmaz artarak kart hızları hala yavaş kalmış durumdayken bir üzerine Xiaomi'nin hafıza kartı desteği konusundaki yetersizliği de göz önüne alındığında bu konu yapılabilecek en gereksiz şeylerden biri gibi duruyor...
Zaten Mi 8 gibi cihazlar için değil de eski cihaz kullananlar için yazdım. Zaten kart hızı konusunda yeni teknolojiler çıkmış durumda. Sizin dediğiniz gibi. Ancak durumu olmayanlar için eski cihazlarda kalanlar için yazılmış bir yazı. Üstelik denemedim bazı kaynakları araştırıp alıntıladım.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Zaten Mi 8 gibi cihazlar için değil de eski cihaz kullananlar için yazdım. Zaten kart hızı konusunda yeni teknolojiler çıkmış durumda. Sizin dediğiniz gibi. Ancak durumu olmayanlar için eski cihazlarda kalanlar için yazılmış bir yazı. Üstelik denemedim bazı kaynakları araştırıp alıntıladım.
1GBhatta 512 mb ram olduğunda bile günümüz androidinde swap'a gerek kalmayacaktır. 512mb ram kullanan son -popüler- cihazlar ise 8. yaşındaki 2011 xperia serisiydi. Onlardan da canlı kalan olmamıştır zannediyorum. Kalsa bile bu cihazlarda swap alanı yaratılması tam aksine performans düşüşüne neden oluyor.

Sıfır

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiamoi Mi Max 2
Konular
23
1GBhatta 512 mb ram olduğunda bile günümüz androidinde swap'a gerek kalmayacaktır. 512mb ram kullanan son -popüler- cihazlar ise 8. yaşındaki 2011 xperia serisiydi. Onlardan da canlı kalan olmamıştır zannediyorum. Kalsa bile bu cihazlarda swap alanı yaratılması tam aksine performans düşüşüne neden oluyor.
Vallahi benim Emektar Samsung Tab 3 Lite sapasağlam duruyor hocam. Tabii yeni programları kaldıramıyor orası ayrı konuda bir de android sistem ramin %70ini alıyor. :D

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Böyle şeyler teoride güzel. Geliştiricisi için çok işe yarayabilir. Ama bizim gibi 3. Şahıslar için gereksiz bir uygulama. He tabi ben dahiyim bunu geliştirebilirim derseniz büyük bir iyilik yapmış olursunuz çünkü ramlar ciddi anlamda önemli ve üretimi masraflı. Ama bilgisayar için bile yıllardır varolan bu sdkart-flash bellek RAM olayı hala bir halta yaramıyor.

Üst Alt