Yardım şarz ve ısınma

devrim52

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
devrim
Cihazım
xiomi note8 pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Beta v9.6.0.0
Telefon Modeli
xiomi note 8 pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 2 ay önce aldığın note8 pro telefonumda 3 gündür sıkıntı yaşamaya başladım. Telefonu akşam yatmadan full şarjda ve tüm arka plan uygulamalarını kapatıp bırakıyorum. sabah uyandığımda telefonun şarjı %40-50 seviyesinde ve telefonu ısınmış halde buluyorum. Telefon şarja takılı değil, arka uygulamalar kapalı yani boşta iken hem şarjının bu kadar azalması ve ısınması neden olabilir. son 3 güne kadar orta seviyelerde devamlı oyun oynamama rağmen telefonda ısınma ve şarj sorunu yoktu. Şarjının 2 gün gittiği bile oluyordu. Bu sorunu yaşayan başka kimse varmıdır. Ne tavsiye edersiniz telefon servislik mi oldu.

levent81

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Levent Keleş
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
3
Şarjın hızlı bitiminde önerilerim olurdu fakat telefonun bu sorunla birlikte ısınması farklı nedenler doğuruyor. Telefonun orijinal aleti dışında harici bir şarj aleti kullandınız mı? Ayrıca telefonların belli bir süre oda sıcaklığı koşullarının üzerine maruz kalması ve soğuk ortamlara maruz kalması Lityum pillere zarar vermekte. Sizin yaşadığınız bu durumu 2-3 yıl önce Lityum-İyon bataryalı bir telefonumda yaşamıştım. Kış ayında bir gün telefonumu telefon dolabına koymuştum, okuldaki telefon dolaplarının olduğu yer çok soğuktu normalde kış ayında olduğum için hava da soğuktu ve telefonumu okul çıkışında aldığımda çok soğuduğunu ve şarjının %80'den %5 altına düştüğünü görmüştüm o günden sonra pil artık ölmüştü normalde şarj olması için gerektiğinden daha fazla şarjda kalıyordu ve çok hızlı şarjı gidiyordu ama ısınma konusunda net bir durum hatırlamıyorum.

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Pil ayarlarından hangi uygulamanın yada uygulamaların aşırı tüketim yaptığını gözlemleyerek gerekli müdahelelerde bulunabilirsiniz, cihazın ısınması donanımsal bir arıza yoksa fazla yük altında çalıştığı anlamını taşıyabilir.

Oyla:

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
Hocam 4.5g'de interneti falan açık bırakıyor iseniz eğer belki şebeke de az çekiyorsa telefon tüm gece bağlantı kurmaya çalışıyor olabilir.

Oyla:

ismail_life

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
1
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 1 ay önce aldım telefonu. Akşam yatarken %100 şarjla bırakıyorum. Sabah %50 olarak buluyorum. 3 gündür aynı. İnterneti kapatıp denedim yine aynı. Farklı bir şarj cihazı da takmadım. Cihazı sıfırlasam düzelir mi acaba ?

Oyla:

devrim52

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
devrim
Cihazım
xiomi note8 pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pil ayarlarından hangi uygulamanın yada uygulamaların aşırı tüketim yaptığını gözlemleyerek gerekli müdahelelerde bulunabilirsiniz, cihazın ısınması donanımsal bir arıza yoksa fazla yük altında çalıştığı anlamını taşıyabilir.
Fazla yük altında çalışmıyor. Tüm arka plan uygulamaları kapalı. Yalnızca facebook,instagram uygulamalarının bildirimleri geliyor. Şarj %100 iken gece bırakıp sabah telefonu elime aldığımda telefon ısınmış ve şarjı %40-%50 civarında oluyor. Açık uygulama yok, sadece face ve instagram bildirimleri var. son 5-6 gündür böyle. daha önce telefonda oyun oynamama ve video seyretmeme rağmen en ufak bi sıkıntı ve ısınma olmuyordu. Şarjı bazen 2 gün yetiyordu. 2 aylık telefon daha.

Oyla:
Üst Alt