Soru Şarj tüketimi

Ferid Ahmedli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Admım 1
Cihazım
Poco 3x
Konular
6
Merhaba Telefonumu Şarjda kullanıyom 1saat falan 50-60% şarj dolduruyodum son 2 gündür şarjda geç dolduğunu fark etmeye başladım neden ola bilir en son miui güncellediğimi hatırlıyorum

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Yok ben şarjım geç tükeniyoda şarja takılı olduğu zaman çabuk doluyodu şimdi geç doluyo neden Böyle oldu
Oyun oynarken hızlı dolabileceğini mi düşündünüz ? Pubg gibi bir oyun açıkken yavaş dolması normal yük altında olduğu için. Zaten batarya da ısındığı için oynarken bilerek cihaz voltaj düşürüyor güvenlik amacıyla.

Ferid Ahmedli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Admım 1
Cihazım
Poco 3x
Konular
6
Oyun oynarken hızlı dolabileceğini mi düşündünüz ? Pubg gibi bir oyun açıkken yavaş dolması normal yük altında olduğu için. Zaten batarya da ısındığı için oynarken bilerek cihaz voltaj düşürüyor güvenlik amacıyla.
Yok oyunda doldurmuyorum dizi izleyerek.dolduruyodum son günlerde baya zayıf dolmaya başladı ne yapa bilirim.?

DarkLegion

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
39
Yok oyunda doldurmuyorum dizi izleyerek.dolduruyodum son günlerde baya zayıf dolmaya başladı ne yapa bilirim.?
Öncelikle cihaz şarj olurken kesinlikle ve kesinlikle hiç bir şey yapılmamalıdır. Bir taraftan deşarj olan cihaz bir taraftan şarj oluyor. Bu neye sebep verir biliyor musunuz? Cihazın patlamasına, batarya şişmesine ya da hiç bir şey olmasa bile vaat edilen batarya ömrünün 10 kat daha hızlı inmesine neden olur. Şu anki cihazlar yeni evet, yeni parçalara yeni donanımlara sahip ama bu telefonun şarjda kullanılacağı anlamına gelmiyor. İnternette cihaz şarj olurken oynayabilirsiniz artık yeni nesil telefonlar bunu destekliyor diyor ama bunlar tırt. Peki ne yapmalıyım? Hemen söylüyorum cihazı komple kapat, şarj fişini al cihaza tak. Kapalı şarj açık şarja göre daha hızlı şarj süresi sağlar ve arka planda hiç bir şey çalışmadığı için cihazı yormaz.

Üst Alt