İpucu Şarj Sorunu Yaşayanlar İçin Tavsiye (Kilit Açık Cihazlar İçin)

slymnguner8

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
poco x6 pro
Konular
4

Şarj Sorunu Yaşayanlar İçin ROM'dan Bağımsız Çözüm Önerisi​

Arkadaşlar, özellikle HyperOS tabanlı ROM'larda veya özel ROM'larda şarj sorunu ( pilin çabuk bitmesi, derin uykuya geçememe) yaşayanlar için ROM'dan bağımsız, kernel ve tweak odaklı bir çözüm yöntemi paylaşıyorum.

Adım 1 Fastboot ile Temiz Kurulum (Stok Baz Oluşturma)​

• Cihazınıza fastboot modda, bölge fark etmeksizin HyperOS 1'in en son yayınlanan kararlı sürümünü yükleyin.
  • ROM'u bir kez boot edin, "HyperOS" yazısını gördükten sonra cihazı kapatın.(kurulum yapmıyoruz)

Adım 2 Özel ROM'un ADB Sideload ile Kurulumu​

• Custom recovery'imiz olmadığı için, kuracağınız özel ROM'un geliştiricisinin verdiği boot.img ve vendor_boot.img dosyalarını fastboot ile flashlayın.
  • Ardından recovery moda girip ADB Sideload ile ROM'u yükleyin.
  • ROM'u tekrar boot edin, bu sefer karşılama ekranı gelince kapatın.(kurulum yapmıyoruz) (Sistemi ayağa kaldırmak ama kullanıcı verisi girmeden temiz bırakmak için).

Adım 3 Özel Kernel Kurulumu (Duchamp Kernel)​

Duchamp GKI Kernel Releases sayfasına gidin. Ben şahsen r318 sürümünü kullanıyorum ve çok memnunum.

Kernel hakkında önemli bilgiler:

Rootsuz kullanacaksanız: "Vanilya" sürümünü seçin.
Rootlu kullanacaksanız: KernelSU, Magisk vb. tercih ettiğiniz yöneticiye uygun sürümü flashlayın.

Kernel zaten çekirdekte root yetkisiyle geliyor. Kurduktan sonra root yönetici uygulamasını (Magisk/KernelSU APK) yüklemeniz yeterli. İnit boot yamalama gerekmez.

Adım 4 Son Dokunuşlar ve AppManager Ayarları​

bu ileme baslamadan once tum uygulamalarınızı yukleyın ve ayarlarınızı herseyınızı tamamlayın

uygulamayı kurun acmadan Önce root yöneticinizden AppManager uygulamasına root yetkisi verin,

A) İzleyicileri Toplu Engelleme:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ana ekran → Menü → Tek Tık İşlemleri

Sistem uygulamaları için "Evet" seçin

Tümünü Seç → Engelle

1. Ana ekran → Tek Tık İşlemleriİzleyicileri engelle/engelini kaldır
  2. "Sistem uygulamaları için de geçerli mi?" sorusuna Evet seçin.
  3. Gelen listede Tümünü Seç işaretleyin ve Engelle butonuna basın.

B) Uygulama Bazlı Detaylı Kontrol:

• Tüm uygulamaları tek tek kontrol edin, açık bağlantı varsa onları da engelleyin.
  • Bildirim gelmesini istediğiniz uygulamalarda izleyici açık baglantı engelini kaldırın

⚠️ Kesinlikle Dokunulmaması Gerekenler:
Play Services: Ne izleyici ne de bağlantı engellemesi — tüm bağlantıları açık kalsın.
Güvenlik (Security): Stok ROM kullanıyorsanız bu uygulamaya kesinlikle dokunmayın.
• Bildirim almak istedınız uygulamaların ızleyıcı ve acık baglantılarının engelini kaldırmalısınız

Stok ROM Kullanıcıları İçin Not: Ana kural: Güvenlik uygulamasına dokunmayın.

Adım 5 Sistem Uygulamalarını Freeze — Stok ROM İçin​

Gereksiz sistem uygulamalarını dondurabilirsiniz. Bu işlemi mutlaka bir debloat listesi bularak ya da kendi tecrübenize dayanarak yapın.

⚠️ Dikkat: Yanlış bir uygulamayı dondurmak boot loop'a sebep olabilir. Sorumluluk tamamen size aittir.

Adım 6 Servis, Alıcı ve Sağlayıcılara Müdahale — İleri Seviye​

Uygulamaların içindeki tek tek servisleri (services), alıcıları (receivers) ve sağlayıcıları (providers) hedef alarak engelleme yapılır.

⚠️ Uyarı: Bu seviyede her bileşenin ne işe yaradığını bilmeniz şart. Yanlış müdahale uygulamanın açılmamasına yol açar. Başlamadan önce mutlaka yedek alın.

evet bunları yapay destegı ıle genel hatları ıle hazırladım benım yaptıklarım daha derın seyler uygulaması cok zaman alıryor ve ben bu yaptıklarımı aktarma konuda cok yeteneklı degılım malesef bu onerdıklerım az caba ıle yapılabılecek seyler insallah ısınıze yarar bir nebze ben işinize yarayacagını dusunuyorum zamanı olan deneyip deneyımlerını yazarsa diger arkadaslaricinde fikir sahıbı olurlar iyi forumlar dilerım

metinyazici741

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sanley
Cihazım
Poco x6 pro
Meslek
Öğretmen
Konular
4

Şarj Sorunu Yaşayanlar İçin ROM'dan Bağımsız Çözüm Önerisi​

Arkadaşlar, özellikle HyperOS tabanlı ROM'larda veya özel ROM'larda şarj sorunu ( pilin çabuk bitmesi, derin uykuya geçememe) yaşayanlar için ROM'dan bağımsız, kernel ve tweak odaklı bir çözüm yöntemi paylaşıyorum.

Adım 1 Fastboot ile Temiz Kurulum (Stok Baz Oluşturma)​

• Cihazınıza fastboot modda, bölge fark etmeksizin HyperOS 1'in en son yayınlanan kararlı sürümünü yükleyin.
  • ROM'u bir kez boot edin, "HyperOS" yazısını gördükten sonra cihazı kapatın.(kurulum yapmıyoruz)

Adım 2 Özel ROM'un ADB Sideload ile Kurulumu​

• Custom recovery'imiz olmadığı için, kuracağınız özel ROM'un geliştiricisinin verdiği boot.img ve vendor_boot.img dosyalarını fastboot ile flashlayın.
  • Ardından recovery moda girip ADB Sideload ile ROM'u yükleyin.
  • ROM'u tekrar boot edin, bu sefer karşılama ekranı gelince kapatın.(kurulum yapmıyoruz) (Sistemi ayağa kaldırmak ama kullanıcı verisi girmeden temiz bırakmak için).

Adım 3 Özel Kernel Kurulumu (Duchamp Kernel)​

Duchamp GKI Kernel Releases sayfasına gidin. Ben şahsen r318 sürümünü kullanıyorum ve çok memnunum.

Kernel hakkında önemli bilgiler:

Rootsuz kullanacaksanız: "Vanilya" sürümünü seçin.
Rootlu kullanacaksanız: KernelSU, Magisk vb. tercih ettiğiniz yöneticiye uygun sürümü flashlayın.

Kernel zaten çekirdekte root yetkisiyle geliyor. Kurduktan sonra root yönetici uygulamasını (Magisk/KernelSU APK) yüklemeniz yeterli. İnit boot yamalama gerekmez.

Adım 4 Son Dokunuşlar ve AppManager Ayarları​

bu ileme baslamadan once tum uygulamalarınızı yukleyın ve ayarlarınızı herseyınızı tamamlayın

uygulamayı kurun acmadan Önce root yöneticinizden AppManager uygulamasına root yetkisi verin,

A) İzleyicileri Toplu Engelleme:

Ana ekran → Menü → Tek Tık İşlemleri

Sistem uygulamaları için "Evet" seçin

Tümünü Seç → Engelle

1. Ana ekran → Tek Tık İşlemleriİzleyicileri engelle/engelini kaldır
  2. "Sistem uygulamaları için de geçerli mi?" sorusuna Evet seçin.
  3. Gelen listede Tümünü Seç işaretleyin ve Engelle butonuna basın.

B) Uygulama Bazlı Detaylı Kontrol:

• Tüm uygulamaları tek tek kontrol edin, açık bağlantı varsa onları da engelleyin.
  • Bildirim gelmesini istediğiniz uygulamalarda izleyici açık baglantı engelini kaldırın

⚠️ Kesinlikle Dokunulmaması Gerekenler:
Play Services: Ne izleyici ne de bağlantı engellemesi — tüm bağlantıları açık kalsın.
Güvenlik (Security): Stok ROM kullanıyorsanız bu uygulamaya kesinlikle dokunmayın.
• Bildirim almak istedınız uygulamaların ızleyıcı ve acık baglantılarının engelini kaldırmalısınız

Stok ROM Kullanıcıları İçin Not: Ana kural: Güvenlik uygulamasına dokunmayın.

Adım 5 Sistem Uygulamalarını Freeze — Stok ROM İçin​

Gereksiz sistem uygulamalarını dondurabilirsiniz. Bu işlemi mutlaka bir debloat listesi bularak ya da kendi tecrübenize dayanarak yapın.

⚠️ Dikkat: Yanlış bir uygulamayı dondurmak boot loop'a sebep olabilir. Sorumluluk tamamen size aittir.

Adım 6 Servis, Alıcı ve Sağlayıcılara Müdahale — İleri Seviye​

Uygulamaların içindeki tek tek servisleri (services), alıcıları (receivers) ve sağlayıcıları (providers) hedef alarak engelleme yapılır.

⚠️ Uyarı: Bu seviyede her bileşenin ne işe yaradığını bilmeniz şart. Yanlış müdahale uygulamanın açılmamasına yol açar. Başlamadan önce mutlaka yedek alın.

evet bunları yapay destegı ıle genel hatları ıle hazırladım benım yaptıklarım daha derın seyler uygulaması cok zaman alıryor ve ben bu yaptıklarımı aktarma konuda cok yeteneklı degılım malesef bu onerdıklerım az caba ıle yapılabılecek seyler insallah ısınıze yarar bir nebze ben işinize yarayacagını dusunuyorum zamanı olan deneyip deneyımlerını yazarsa diger arkadaslaricinde fikir sahıbı olurlar iyi forumlar dilerım
Hocam verdiğiniz kernel yalnızca android 14'e kadar olan romları mı destekliyor ?

slymnguner8

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
poco x6 pro
Konular
4
Hayır hocam kafa karısikligi normal kernel sürümü ile ROM bağımsız şeyler şuan hyperos3 bile kullanansan kernel a14 bu kernel ondan daha güncel özellikler barındırıyor stock ve kostüm romlarin hepsinde çalışıyor

Üst Alt