Soru Şarj Sorunu İle İlgili Tavsiye

minotaurr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
mi 9t
Konular
1
Dostlar merhaba, Black Friday zamanı bir tane Türkiye garantili mi 9t aldım. Telefonu aldığım da cihaz Android 9 ve MIUI 10 ile gelmişti. O zamanlar telefondan gerçekten aşırı memnundum. 8-9 saatten daha aşağı ekran süresini aldığımı çok az hatırlıyorum. Bu arada telefonda çok ağır oyunlar oynamam ya basit oyunlar oynarım (en fazla yarım saat) ya da genelde sosyal medyada ve Netflix'te takılırım.

Daha sonra telefona Android 10 güncellemesi geldi, yaptım. Telefonun şarj performansını ciddi anlamda düşmüştü. 6-7 saat ekran süresi bile zor alıyordum. Daha sonra telefonu güç tuşu + ses açma tuşu ile açarak wipe data yaptım. Bir nebze iyileşmişti şarj performansı, sağlık olsun deyip devam ettim.

Ardından telefonda şuanda da kullanmakta olduğum 11.0.5.0 güncellemesi geldi ve şarj denilen şey kalmadı telefonda. Berbat bir hale geldi. 6 saat ekran süresini görürsem havalara uçuyorum. Hem de ağır hiçbir şey yapmama rağmen. Bu arada telefon 7 saatlik uyku süremde bile %15 civarı şarj harcıyor. Daha önceden bu kadar değildi. Açıkçası bu sorun gerçekten beni çok üzüyor çünkü daha önce 10 saate varan ekran süresi aldığım telefondan bir güncelleme sonrası bu kadar performansı düşüşü görmeyi beklemiyordum. Sorunun yazılımsal olduğu çok belli diye düşünüyorum.

Sizlere sorum şudur: Bana tam olarak ne önerirsiniz arkadaşlar?

Telefonun Bootloader kilidi kapalı ve bu işlerle daha önce uğraşmadım o yüzden biraz gözüm korkuyor. Ayrıca telefonda çok fazla yedeklenmesi gereken şey olduğu için bir kerede şu şarj sorununu halledeyim, sürekli uğraşmayayım diye düşünüyorum.

Sizce yeni MIUI 12 güncellemesini bekleyip şarj sorununun düzelmesini mi umut edeyim yoksa bt kilidini açıp tavsiye ettiğiniz bir rom'u mu yükleyeyim ?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Bence bl kilidini açıp eu stabil miui 12 kurun. Global romlar bir türlü dikiş tutmuyor. Uzun zamandır global romda kaldığıma pişmanım ben

Oyla:

oguz6nsoy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oguz
Cihazım
Mi 9T.
Konular
5
Hocam verilerinizi yedekleyip hepsini deneyin. Hangisinde rahat ederseniz ona devam edin. Korkmayın öğrenmiş olursunuz.

Oyla:

minotaurr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
mi 9t
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Bir günümü bu işe ayırıp EU romlarından birini yüklemeyi düşünüyorum. Eğer pil performansı açısından önereceğiniz başka rom varsa fikirlerinize açığım.

Oyla:

Mi6kullanicisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Karakur
Cihazım
Mi 6
Konular
141
hocam bakın mi 6 kullanıyorum miui 10 custom rom, full mobil veri ile 11 saat alıyorum. ben de çok korkuyordum anlık cesaretle giriştim bu işe ve iyi ki girişmişim. siz de deneyin siz de öyle hissedeceksiniz. en kral ekran sürelerini alırsınız. android 10 tüm cihazları bozdu diyebiliriz. illa da custom rom kurmak istemiyorum derseniz bl kilidini açarak miui 10 android 9 global roma dönersiniz. önerdiğim rom ise revos 9.9.21, başta belirttiğim gibi böyle korkunç ekran süresi alıyorum bu versiyonla. euyu da denedim bana hem performans bakımından, hem pil bakımından hem de bi' kaç cezbeden özelliği sayesinde en iyisi bu geldi. tabii cihazdan cihaza değişir ama kilidinizi açıp twrp yükledikten sonra dediğim sürüme göz atın derim. hem durum çubuğundaki saat ortada revosta (:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

güncellemeler cihazları eskitmek içindir, unutmayın. MIUI9'daki o eşsiz performansı hiçbirinde alamadım. o yüzden güncelleme yapmama taraftarıyım. miui 11 custom rom da denedim 11 saatten 5-6 saate düşünce direk geri döndüm 3 ay aranın ardından. yani miui12 ile çözülecek iş değil hocam her yeni güncellemede telefonu mahvediyorlar. bi' ton animasyon ekleniyor, geçişler çok yavaşlıyor, kasma sorunları çıkıyor...

Oyla:

mcakan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Note 10S
Konular
43
Bence bl kilidini açıp eu stabil miui 12 kurun. Global romlar bir türlü dikiş tutmuyor. Uzun zamandır global romda kaldığıma pişmanım ben
Hocam ben de memnun değilim şarj süresinden. Dediğiniz romu nasıl yüklüyoruz rehber falan var mı?

Oyla:

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Pil ve hız arıyorsanız RevOS rom kullanmalısınız. Bl kilidi açmadan hiçbir şey yapamazsınız.

Oyla:

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Hocam ben de memnun değilim şarj süresinden. Dediğiniz romu nasıl yüklüyoruz rehber falan var mı?
Burda detaylı anlatım var. Yinede takıldığınız yer olursa yardımcı olmaya çalışırım

Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
34
Hocam öncelikle bootloader açıldığında cihazınız garanti kapsamı dışına çıkacaktır. Bunu bilerek işlem yapmanızda fayda var. Maalesef ki güncellemeler bazı arkadaşlarımızın dediği gibi her zaman fayda getirmiyor. Geceden sabaha %15 ciddi bir rakam. Şebekeniz veya arka planda çalışan bazı programlar ile alakalı bi sorun var yüksek ihtimalle. Hangi şebekeyi kullanıyorsunuz? Vodafone veya Türk Telekom ise şebeke stabil olmuyor özellikle son zamanlarda çok yaşayan var çevremde şebeke sorunu. Türkcell kadar maalesef hiçbiri performanslı değil. Eğer bootloaderı açmayı düşünüyorsanız EU romun stabil versiyonunu yüklemenizi tavsiye ederim. Bol şans.

Oyla:

minotaurr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
mi 9t
Konular
1
Yardımcı olan tüm dostlara çok teşekkür ediyorum. Bootloader kilidini açıp farklı rom'lar ile telefonu denicem. Takıldığım bir nokta olursa yine sorarım :)

Oyla:
Üst Alt