Yardım Şarj soketi bozuk cihaza rom yükleme

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI
Telefon Modeli
Mi Mix 2S
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba, Cihazım Mi Mix 2s, PC cihazı görmüyor. Fastboot menülerine girebiliyorum. Rom dosyasını cihaza nasıl kopyalayabilirim yada önerileriniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
OrangeFox'tan yedeği geri yükle dediğimde bu hatayı veriyor, format data yaptım yine açılmadı, fotoğrafları ekliyorum var mı fikri olan. OTG kablosu henüz temin edemedim iş sebebi ile. Var mı önerisi olan?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Hocam cihazın datası bozuk ondan olabilir mi?

Oyla:

uuesen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur
Cihazım
Mi 9T/Redmi K20
Meslek
Yüksek Düzey Ynt.
Konular
7
Merhaba, Cihazım Mi Mix 2s 8/256. Telefonun daha önce şarj soketi değişti ve şaun şarj oluyor fakat data aktarımı yapmıyor PC cihazı görmüyor muhtemelen orjinal takılmadığı için. Asıl yardım beklediğim konu ise cihazımın yazılımı çöktü ve şuan sadece Orange Fox ve Fastboot menülerine girebiliyorum. Rom dosyasını cihaza nasıl kopyalayabilirim yada önerileriniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim
SD kartla atmayı denedin mi hocam

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Öncelikle geçmiş olsun. Benim F2 Pro da aldıktan 1-2 ay sonra aynı sorunu çıkardı. Ama tüm soket grubu, flex, anakarta kadar arada ne varsa komple değişti, olmadı. Değişen her şey başka cihazda denendi, çalıştığı görüldü. Geriye anakart kalmıştı. Anakart üzerinde de birkaç parça değişimi yapıldı ama maalesef sorun işlemciye kadar uzadı. Dolayısıyla 1 seneden uzun bir süredir bu halde kullanıyorum. Tabi bu durumdayken yani en ufak bir sorunda olur da cihaz açılmazsa bilgisayar ile bağlantısı kesileceğinden ötürü hiç bir modifikasyon yapamıyorum.
Umarım sorununuz sadece usb soket grubu ya da flex'tendir de kolayca çözersiniz.
Bu arada sorunu çözerseniz aklınızda bulunsun. Dosyaları bluetooth ile aktarmak yerine FTP ile aktarmanız size müthiş bir zaman kazandıracaktır. Telefondan telefona da ShareMe oldukça hızlı bir aktarım yapmaktadır. Diğer cihaz MIUI kullanmasa bile Play Store'dan ShareMe indirilip kullanılabilir.

Oyla:

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
Öncelikle geçmiş olsun. Benim F2 Pro da aldıktan 1-2 ay sonra aynı sorunu çıkardı. Ama tüm soket grubu, flex, anakarta kadar arada ne varsa komple değişti, olmadı. Değişen her şey başka cihazda denendi, çalıştığı görüldü. Geriye anakart kalmıştı. Anakart üzerinde de birkaç parça değişimi yapıldı ama maalesef sorun işlemciye kadar uzadı. Dolayısıyla 1 seneden uzun bir süredir bu halde kullanıyorum. Tabi bu durumdayken yani en ufak bir sorunda olur da cihaz açılmazsa bilgisayar ile bağlantısı kesileceğinden ötürü hiç bir modifikasyon yapamıyorum.
Umarım sorununuz sadece usb soket grubu ya da flex'tendir de kolayca çözersiniz.
Bu arada sorunu çözerseniz aklınızda bulunsun. Dosyaları bluetooth ile aktarmak yerine FTP ile aktarmanız size müthiş bir zaman kazandıracaktır. Telefondan telefona da ShareMe oldukça hızlı bir aktarım yapmaktadır. Diğer cihaz MIUI kullanmasa bile Play Store'dan ShareMe indirilip kullanılabilir.
Hocam değerli bilgileriniz için teşekkürler, inşallah dediğiniz gibi sadece soket problemidir, şuan içine rom dosyası atabilirsem sorunum çözülecek tam anlamı ile olmasa da sanırım. Yani cihaza yazılım yüklersem tekrar çökse bile twrpye girip wipe ve install yapabilirim sanırım içinde ki rom zip silinmediği sürece. Peki şuan bu içinde ki bozuk olan yazılımdan .img dosyası bulabilir miyim yeniden flashlamak için?

Son düzenleme:
Oyla:

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
Bugün bi otg kablo aldım fakat OrangeFox üzerinde Bağla kısmından OTG seçeneğiini aktif edemiyorum, var mı çözümü bunun?

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Bugün bi otg kablo aldım fakat OrangeFox üzerinde Bağla kısmından OTG seçeneğiini aktif edemiyorum, var mı çözümü bunun?
O kısım sadece bağlı bir OTG bellek varken çalışır. Bağlı belleği okuyorsa çalışır.

Oyla:

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
Hocam işte data veri aktarımı yapılamıyor o yüzden
Bende böyle düşünmüştüm ama kablo yolu ile bağlanılamasa da OTG ile bağlanılabileceği önerilmişti onu denedim acaba başka bi atladığım yer var mı onu merak ettim OrangeFox ayarlarında

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam değerli bilgileriniz için teşekkürler, inşallah dediğiniz gibi sadece soket problemidir, şuan içine rom dosyası atabilirsem sorunum çözülecek tam anlamı ile olmasa da sanırım. Yani cihaza yazılım yüklersem tekrar çökse bile twrpye girip wipe ve install yapabilirim sanırım içinde ki rom zip silinmediği sürece. Peki şuan bu içinde ki bozuk olan yazılımdan .img dosyası bulabilir miyim yeniden flashlamak için?
İşte tüm sorun bu, cihaza erişiminizi kaybediyorsunuz. Şarj dışında hiçbir işlem yapılamıyor. OTG de çalışmıyor. Cihaz içinde olan rom dosyaları dışında şansınız yok. Ben de bu yüzden birkaç farklı rom dosyası telefonumun bir köşesinde tutuyorum.

Poco F2 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt