Çözüldü Şarj limitleme

Canpro

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahimcan
Cihazım
REDMİ NOTE 8
Meslek
Öğrenci
Konular
63
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Eu rom 11.7
Telefon Modeli
RN8
Bootloader Kilidi
Açık
Mesela telefonumu şarj ettiğimde %100 olduğunda şarjın kesilmesini istiyorum aslında kullandığım bir program var battery şarj limitör
Ama program şarj 99 olduğunda şarjı kesiyor bunun bir zararı olduğunu düşünüyorum tam dolmadı için telefon başka ne yapılabilir ya da başka bir şey yapılmazsa telefonu hep 99'a kadar şarj etmek zararlı mıdır

robomopaw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cagatay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
4
Telefon 100 olduğund zaten şarjı keser, 99 olduğunda kesmesinin bir zararı yoktur hatta şarjı 30-80 arası tutmak batarya için daha iyidir, çünkü önemli olan şarj döngü sayısıdır. daha çok şarja tak çıkar karşılığında bataryayı tam şarj döngüsünden koruyarak daha uzun ömürlü olması hedeflenir. Pratikte ise kullanım süresine bağlı olarak güç ihtiyacı aynı olacağından 1 kere şarj etmek yerine 3 kısa şarj olacağından çokta fark edeceğini düşünmüyorum açıkçası.

% değeri cihazın tanımlı voltaj kapasitesinin o anki voltaja göre değerlendirilmesidir, yani rom da atıyorum 5volt pilin son noktasıysa telefon oraya kadar şarj eder ve keser %100 gösterir, kullndığınız uygulamada ör. 5.05volt maxtır ancak telefon 5v ta keser %99 olarak gösterir(matematik olarak hesaplamadım örnek verdim)

Mi de henüz rootlamadım ancak yıllarca samsungda kernel değişimi ile şarj limitleme kullndım.

Oyla:
Üst Alt