Soru Şarj değerleri normal mi?

Oguzhn74

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Note 6 pro
Konular
27
Sabah 06:37'de kalktım, telefonu %100'de şarj'dan çıkarttım. En fazla 5-10 dakika kullanmışımdır ve kendi kendine şarj 82'ye düştü. Ekran görüntüsü ekliyorum sizce normal mi? Cihaz mi 11 Ultra direnç kayıtlı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-01-04-09-33-18-875_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2024-01-04-09-33-18-875_com.miui.securitycenter.jpg
    244,7 KB · Görüntüleme: 106

Aliimran7

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
23
Sabah 06:37'de kalktım, telefonu %100'de şarj'dan çıkarttım. En fazla 5-10 dakika kullanmışımdır ve kendi kendine şarj 82'ye düştü. Ekran görüntüsü ekliyorum sizce normal mi? Cihaz mi 11 Ultra direnç kayıtlı.
Ekran görüntüsünde görünen mAh değerlerine göre en fazla %1 veya %2 düşmeliydi. Telefonu yeniden başlatıp bir bakın. Anlık bir sorun olabilir.

Oguzhn74

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Note 6 pro
Konular
27
Ekran görüntüsünde görünen mAh değerlerine göre en fazla %1 veya %2 düşmeliydi. Telefonu yeniden başlatıp bir bakın. Anlık bir sorun olabilir.
Hocam sırf bu yüzden 2 kere fastboot rom attım zaten ama çözüm olmadı. Dediğiniz gibi mah değerlerine göre en fazla 2-3 düşmesi lazımdı. Sanki gizli birşey sömürüyor içten içe

Aliimran7

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
23
Hocam sırf bu yüzden 2 kere fastboot rom attım zaten ama çözüm olmadı. Dediğiniz gibi mah değerlerine göre en fazla 2-3 düşmesi lazımdı. Sanki gizli birşey sömürüyor içten içe
%82'den sonra aynı hızda düşmeye devam etti mi?

*#*#6485#*#* kodlayarak MB_06 kısmından batarya sağlık durumunu kontrol edebilirsiniz öncelikle

Oguzhn74

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Note 6 pro
Konular
27
%82'den sonra aynı hızda düşmeye devam etti mi?

*#*#6485#*#* kodlayarak MB_06 kısmından batarya sağlık durumunu kontrol edebilirsiniz öncelikle
Hocam bu çıkıyor. İşin garip tarafı normal full parlaklıkta bile aynı değerde gidiyor şarj

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-01-04-11-25-54-297_com.bsp.catchlog.jpg
    Screenshot_2024-01-04-11-25-54-297_com.bsp.catchlog.jpg
    444 KB · Görüntüleme: 82

Aliimran7

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
23
MB_04 değeri telefon boştayken bile yüksek mi çıkıyor

Aliimran7

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
23
arka planda hiçbir uygulama açık değilken, orta parlaklıkta kontrol edin... Değer 200.000 civarı çıkıyor bende

PİL TASARRUFU / GİZLİLİK AYARLARI

1- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik / Konum/ Tarama/ Wifi ve Bluetooth tarama seçeneği devre dışı olmalı.
-Bu adım ile “Android sistemi”, “Xiaomi framework” ve “Hücre bekleme” batarya kullanımı ciddi şekilde azalıyor.-
2- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik : Cihazımı bul kapalı
3- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik / "Kullanıcı deneyimi geliştirme programı" "Tanı verilerini otomatik olarak gönder" kapalı.
4- Ayarlar / Sim kartlar & mobil ağlar / Her zaman MMS al - kapalı / Çift 4.5G - kapalı .
5- Ayarlar / Ek ayarlar / Gizlilik / Cihaz yönetimi uygulamaları / ne varsa devre dışı bırakın.
6- Ayarlar / Uygulamaları Yönet / Sağ üstten 3 nokta / Ayarlar / "Güncellemeleri bildir" ve "Öneriler" kapalı.
7- Google klavye yerine Swiftkey klavye öneririm. Swiftkey yükledikten sonra uygulamayı açın. Sağ üstte 3 nokta / hakkında / "Hizmet güncellemeleri", "Bildirimler", "Bilmem ne swiftkey geliştirmemize yardımcı olun" kapalı
8- Swiftkey'de yazma / ses ve titreşim / tüm ayarları kapatın.
9- Mesajlar / Ayarlar / mi mesaj - kapalı
10-Mesajlar / Ayarlar / Hücre yayını / Daha fazla / tüm seçenekler - kapalı.
11-Ayarlar / Sistem uygulama ayarları / Güvenlik / Güvenlik taraması / Tüm seçenekler - kapalı
12-Ayarlar / Sistem uygulama ayarları / Güvenlik / Temizleyici / Temizleyiciyi hatırlat hariç diğerlerini kapatın. Takvimi 15 günde bir yapabilirsiniz
13-Ayarlar / kilit ekranı & parola / gelişmiş ayarlar / Akıllı kılıf modu - kapalı (sensörün boş yere çalışmasını önler)
14-Ayarlar / google / Sağ üst 3 nokta / kullanım ve teşhis aracı - kapalı
16-Ayarlar / google / Cihazlar/ Bildirimleri göster - kapalı
17-Ayarlar / google / Güvenlik / cihazımı bul - kapalı (kullanmıyorsanız kapatın)
18-Ayarlar / google / Güvenlik / Google play project - kapalı (hiçbir işe yaramıyor)
19-Ayarlar / google / Reklamlar / Reklam kişiselleştirmeyi kapat - Açık
20-Ayarlar / ekran / karanlık mod - açık

Önemli notlar:
Ana ekrandaki güvenlik uygulamasını kullanarak cihazı ikide bir "optimize edin""onar" şeklinde kullanmayın.
Ne onar yapın,Ne de temizle diyin. Puanınızı düşük gösterip sorun varmış gibi gösteriyor.
Hepsi sadece telefonu kendilerinin istediği şekle yani yukarıda yaptığımız ayarları eski haline çeviriyor!!!

Bu adımları uyguladıktan sonra şarj tüketiminde ciddi bir düşüş olmalı...

Şebeke aramaktan, 4,5g'ye bağlanamamaktan, imei işleminde eksik/yanlış işlem yapıldığından dolayı şarj çabuk bitebilir.

Tüm bunlara rağmen şarjınız çabuk bitiyorsa son deneme olarak cihazı sıfırlayabilir, farklı bir rom'a geçiş yaparak deneyebilirsiniz. Hala çözüm bulamazsanız direnç işlemi sırasında yanlış yapılan bir uygulama buna sebep oluyordur. yani donanımsal bir sorun vardır.

Aliimran7

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
23
Bir de son olarak kernel sürümlerine göre şarj tüketiminin oldukça değiştiğine dair yorumlar görüyorum son zamanlarda. Tam bilgi sahibi değilim ama nedenlerinden biri de bu olabilir

Üst Alt