Sabahtan beri araştırma yapıyorum ve forumlara baktığım zaman birçok kişi bunun bir tür bug olduğunu söylüyor. Bazı kişiler fabrika ayarlarına geri dönerek durumu düzeltebilmişler ama net bir cevap yok çünkü yazılan mesajların birçoğu aylar öncesinden kalma oldukları için, kullandıkları miui versiyonları hakkında pek bilgi sahibi olunmuyor. Aynı sorun bende de devam ettiği için fabrika ayarlarına döndürme işlemini denedim fakat işe yaramadı. 2. kez fabrika ayarlarına dönerken, 'kullanıcı verileri' mi ya da herhangi bir yedek kullanmadan sıfır telefon kurulumu yaptım fakat yine bir şey değişmedi. Bana sorarsan yaptığım araştırmalara göre miui versiyonları gelen telefon modellerine göre farklı çalışma prensiplerine sahip. Aynı sürüm, aynı şarj aleti ve kablo ile farklı telefon modellerinin (ama aynı miui versiyonlarının) standart şarj animasyonlarında farklılıklar var. Tabii ki telefon modeline göre değişiyordur animasyonlar fakat xxx modelde 47.09% gösterirken, aynı miui sürümünü ve şarj alet takımını kullanan Poco x3 pro %85 şeklinde gösteriyor. Dolayısıyla kendimce net bir cevaba ulaşamasam da, kafamda oluşan en net cevap yazılımsal bir sıkıntı olduğu.
onununcuköy arkadaşın dediği bilgiler yanlış değil, eminim ki birçok Xiaomi telefon için geçerli bilgilerdir fakat Poco x3 için tam olarak geçerli değil, yazılım kaynaklı olarak. Cihazın en net turbo şarj göstergesi hem yazı olarak hem de şimşek ya da yıldırım artık hangisini demek istersen, onun ikili gözükmesinden anlaşılıyor. 33w şeklinde dolduruyorsa "turbo charge ve ikili şimşek göstergesi" 18-33w arası dolduruyorsa "quick charge ve tekli şimşek göstergesi" daha düşük bir adaptör ile şarj ediyorsan hiçbir şey yazmıyor ve herhangi bir şimşek işareti çıkmıyor. Benim bulabildiğim cevaplar bunlar. Şu an fabrika ayarlarına geri döndürdüğünde düzelen birisini buldum ve ondan hangi miui versiyonunu kullandığının bilgisini almak için cevap bekliyorum. Eğer ki 12.5.2 kullanıyorsa, söylediğim her şey çöp demektir. Cevap geldiği takdirde buraya iletmiş olurum.