Yardım Şarj animasyonu değişti

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Selam.
Arkadaşlar benim eskiden telefonumun şarj animasyonu bu idi
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Şimdi ise bu

Tema ile alakası yok çünkü stock tema ilede bu şekilde güncelleme ile alakalımı bilmiyorum ama miui 12.5 le alakalı değil onu biliyorum

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Ne fark edermi? Ben öyle istedim o yüzden
Bu üsluba cevap yazmak hiç hoş olmuyor ama neyse sorunuza cevap yazılmamış denmesin...

Birinci attığınız ekran 33W ve üzeri şarj cihazları kullanıldığında çıkar.

İkinci ekran ise 18W - 33W aralığında adaptör kullanıldığında görüntülenir.

Eğer adaptör değişimi olmadan şarj ekranı değişimi yaşadıysanız adaptörünüzde, kablonuzda, USB girişinizde veya Şarj board üzerinde probleminiz olabilir.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Güncellemeden sonra olduysa Xiaomi değişiklik yapmış demektir. Güncelleme yaptıktan sonra bir değişiklik olmamasına rağmen zaman içinde değişim olduysa yüksek ihtimalle ikinci görselde %86'da şarja taktığınız içindir. Şarj yüzdeniz ne kadar çoksa hızlı şarj olma özelliği o kadar azalır.

onununcuköy hocamızın dediği olay burada çıkıyor. Düşük yüzdeden 33w şarj olurken, yüksek yüzdede 18-33w arası şarj oluyor.

Palitifinos

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taha
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
Sosyolog
Konular
1
Bu üsluba cevap yazmak hiç hoş olmuyor ama neyse sorunuza cevap yazılmamış denmesin...

Birinci attığınız ekran 33W ve üzeri şarj cihazları kullanıldığında çıkar.

İkinci ekran ise 18W - 33W aralığında adaptör kullanıldığında görüntülenir.

Eğer adaptör değişimi olmadan şarj ekranı değişimi yaşadıysanız adaptörünüzde, kablonuzda, USB girişinizde veya Şarj board üzerinde probleminiz olabilir.
Selamlar, hocam ben telefonu ilk aldığım gün sadece arkadaşın attığı 1. ekran görüntüsündeki şarj animasyonunu gördüm. Diğer günlerde ise hep 2. görseldeki görüntü geldi ekrana. Telefona güncelleme gelmişti ama yalan olmasın güncellemeden sonra mı böyle oldu, onun takibini yapmadım. Eğer ki siz de MIUI 12.5.2 sürümünü kullanıyorsanız ve sizin şarj animasyonunuz da 2. görseldeki gibiyse bilgilendirir misiniz?

Not: Orijinal kablo ve adaptör kullanıyorum.

Yusuftok516

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
S23, Mi 9 SE
Konular
40
Selamlar, hocam ben telefonu ilk aldığım gün sadece arkadaşın attığı 1. ekran görüntüsündeki şarj animasyonunu gördüm. Diğer günlerde ise hep 2. görseldeki görüntü geldi ekrana. Telefona güncelleme gelmişti ama yalan olmasın güncellemeden sonra mı böyle oldu, onun takibini yapmadım. Eğer ki siz de MIUI 12.5.2 sürümünü kullanıyorsanız ve sizin şarj animasyonunuz da 2. görseldeki gibiyse bilgilendirir misiniz?

Not: Orijinal kablo ve adaptör kullanıyorum.
Customiuizer uygulamasından düzenlenmiyor mu şarz animasyonu

Palitifinos

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taha
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
Sosyolog
Konular
1
Customiuizer uygulamasından düzenlenmiyor mu şarz animasyonu
Herhangi bir uygulama yüklemeyi denemedim. Açıkçası daha çok öğrenmek istediğim şey -ki buna Youtube'da gördüğüm videolar ve forumlardaki yazılar sebep oldu- telefonumun şarj animasyonu güncelleme ile mi değişti? Yani 65.05% / 65.06% / 65.07% görselini mi kaldırdılar, yoksa benim adaptörüm de mi sıkıntı var ve 18-33w arası verdiği için mi arkadaşın attığı ikinci görüntüdeki gibi gözüküyor? Aslında belki telefon şarjda iken ne kadar w çekebildiğini görebilirsem de bu problemden kurtulmuş olurum. Bildiğin bir program var mı bunun için?

Yusuftok516

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
S23, Mi 9 SE
Konular
40
Herhangi bir uygulama yüklemeyi denemedim. Açıkçası daha çok öğrenmek istediğim şey -ki buna Youtube'da gördüğüm videolar ve forumlardaki yazılar sebep oldu- telefonumun şarj animasyonu güncelleme ile mi değişti? Yani 65.05% / 65.06% / 65.07% görselini mi kaldırdılar, yoksa benim adaptörüm de mi sıkıntı var ve 18-33w arası verdiği için mi arkadaşın attığı ikinci görüntüdeki gibi gözüküyor? Aslında belki telefon şarjda iken ne kadar w çekebildiğini görebilirsem de bu problemden kurtulmuş olurum. Bildiğin bir program var mı bunun için?

Belki bu uygulama işinizi görebilir, ama siz yine de bir önceki sürüme dönmeyi deneyin

Palitifinos

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taha
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
Sosyolog
Konular
1
Selam.
Arkadaşlar benim eskiden telefonumun şarj animasyonu bu idi

Şimdi ise bu

Tema ile alakası yok çünkü stock tema ilede bu şekilde güncelleme ile alakalımı bilmiyorum ama miui 12.5 le alakalı değil onu biliyorum
Sabahtan beri araştırma yapıyorum ve forumlara baktığım zaman birçok kişi bunun bir tür bug olduğunu söylüyor. Bazı kişiler fabrika ayarlarına geri dönerek durumu düzeltebilmişler ama net bir cevap yok çünkü yazılan mesajların birçoğu aylar öncesinden kalma oldukları için, kullandıkları miui versiyonları hakkında pek bilgi sahibi olunmuyor. Aynı sorun bende de devam ettiği için fabrika ayarlarına döndürme işlemini denedim fakat işe yaramadı. 2. kez fabrika ayarlarına dönerken, 'kullanıcı verileri' mi ya da herhangi bir yedek kullanmadan sıfır telefon kurulumu yaptım fakat yine bir şey değişmedi. Bana sorarsan yaptığım araştırmalara göre miui versiyonları gelen telefon modellerine göre farklı çalışma prensiplerine sahip. Aynı sürüm, aynı şarj aleti ve kablo ile farklı telefon modellerinin (ama aynı miui versiyonlarının) standart şarj animasyonlarında farklılıklar var. Tabii ki telefon modeline göre değişiyordur animasyonlar fakat xxx modelde 47.09% gösterirken, aynı miui sürümünü ve şarj alet takımını kullanan Poco x3 pro %85 şeklinde gösteriyor. Dolayısıyla kendimce net bir cevaba ulaşamasam da, kafamda oluşan en net cevap yazılımsal bir sıkıntı olduğu. onununcuköy arkadaşın dediği bilgiler yanlış değil, eminim ki birçok Xiaomi telefon için geçerli bilgilerdir fakat Poco x3 için tam olarak geçerli değil, yazılım kaynaklı olarak. Cihazın en net turbo şarj göstergesi hem yazı olarak hem de şimşek ya da yıldırım artık hangisini demek istersen, onun ikili gözükmesinden anlaşılıyor. 33w şeklinde dolduruyorsa "turbo charge ve ikili şimşek göstergesi" 18-33w arası dolduruyorsa "quick charge ve tekli şimşek göstergesi" daha düşük bir adaptör ile şarj ediyorsan hiçbir şey yazmıyor ve herhangi bir şimşek işareti çıkmıyor. Benim bulabildiğim cevaplar bunlar. Şu an fabrika ayarlarına geri döndürdüğünde düzelen birisini buldum ve ondan hangi miui versiyonunu kullandığının bilgisini almak için cevap bekliyorum. Eğer ki 12.5.2 kullanıyorsa, söylediğim her şey çöp demektir. Cevap geldiği takdirde buraya iletmiş olurum.

Üst Alt