Sanki Android Lollipop'lu Mİ2 gördüm

Xiaomi Mi2, Lollipop İle Görüntülendi

Xiaomi'nin 2012 yılındaki amiral gemisi Mi 2, Android 5.0 Lollipop ile çalışırken görüntülendi. Xiaomi Mi 2 kullanıcılarını sevindirecek sızıntı hakkında detayları sizlerle paylaşıyorum.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Xiaomi'nin 2012 yılında, Samsung Galaxy S3'e rakip olan modeli Mi 2, Android Lollipop ile çalışırken görüntülendi.

Dünyanın en çok satan markalarından ilk 4'ü arasına giren Xiaomi, güncelleme konusunda da rakiplerinden önde olmak için harıl harıl çalışıyor.

MiUI 5.0 ile gelen Xiaomi Mi2, 4.3 inç ekran, 8 Megapiksel kamera, 2 GB RAM, 1.5 Ghz hızında çalışan çift çekirdekli Snapdragon işlemci ve Adreno 320 grafik işlemci gibi özelliklere sahipti.

Amerika'da satılan LTE destekli Galaxy S3 modeline benzer donanıma sahip olan Xiaomi Mi2'nin Lollipop güncellemesi alması, Android 4.4 KitKat güncellemesini dahi almayan, ülkemizdeki Samsung Galaxy S3 kullanıcılarını kızdırabilir.

Tabi ekleyelim, ülkemizdeki S3 modeli 1 GB RAM'e sahipti.ABD'de ve LTE pazarlarda satılan S3 modellerinde 2 GB RAM kullanılıyordu ve onlara Android 4.4 güncellemesi verilmişti.

Xiaomi'nin MiUI arayüzünün uygulanmadığı görülen sızıntılar sonucunda, Xiaomi'nin Android Lollipop çalışmalarına, çoktan başladığı ortaya çıktı.

Xiaomi forumlarında MiUI 6 arayüzünün uygulanacağı belirtilen Android Lollipop güncellemesinin, kesin olarak hangi cihazlara geleceğinin önümüzdeki haftalarda netleşeceği tahmin ediliyor.

Redmi ve Hongmi modellerinin güncellemesi hakkında bilgi bulunmasa da, devam eden Android Lollipop güncellemesi çalışmalarının Aralık ayında tamamlaması ve 2015 yılına girmeden Mi 4, Mi 3 ve Mi 2 modellerinin ilk olarak güncellemeyi alması bekleniyor.

Kaynak: 

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
:) hocam bu haberi tam siteye ekliyecektim ama siz daha önce eklemişsiniz

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cvp: Sanki Android Lollipop'lu Mİ2 gördüm

benkimim pid=12556 dateline=1415289936' Alıntı:
Kimse benden daha hızlı haber giremez :cool::cool::cool::ninja::ninja::ninja:

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524

golgeadamm pid=12557 dateline=1415290113' Alıntı:
benkimim pid=12556 dateline=1415289936' Alıntı:
Kimse benden daha hızlı haber giremez :cool::cool::cool::ninja::ninja::ninja:
hocam sizin bu kadar aktif olmanız iyi oldu tek kişiyle olacak iş değildi bu zaten :)

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24

Dogru haberdir. en.miui.com sitesinde de ben demin gordum. Ivan adli gelistirici bunu gelistirmeye baslamis, yakinda sunulacakmis. Amma tabii resmi bir guncelleme deyil. Malasef mi2 resmi olarak miui6-ni bile kit kat uzerinden almayacak. (android 4.1 alacak) mi2 icin bunlari yapan ivan...

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

mv_9522 pid=12560 dateline=1415291121' Alıntı:
Dogru haberdir. en.miui.com sitesinde de ben demin gordum. Ivan adli gelistirici bunu gelistirmeye baslamis, yakinda sunulacakmis. Amma tabii resmi bir guncelleme deyil. Malasef mi2 resmi olarak miui6-ni bile kit kat uzerinden almayacak. (android 4.1 alacak) mi2 icin bunlari yapan ivan...
Evet ama bence bu yaklaşan bir bombanın ilk adımları. Kanımca daha üst modeldeki cihazlara yönelik Android Lollipop hazırlıklarının bir çeşit denemesini yapmış oldular. Yakın zamanda Android Lollipop yeni cihazlar için gelirse şaşırmamak lazım. Çünkü Hugo Barra, Hindistan'ın önemli teknoloji haber sitelerinden Digit india sitesiyle yaptığı röportajda Mİ3, Mİ4, Redmi1S, Redmi Note ve MiPad için Android Lollipop güncellemesinin kısa sürede sunulması için çalıştıklarını söylemişti. Hayırlısı bakalım...

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

Mi2 evet 2012 yılında çıkmış bir cihazdır ve dediğiniz gibi s3 amerika lte versiyonuna eş değer olmalı tam emin değilim. (snapdragon 400).

Mi2s ise ekran boyutu ve çözünürlüğü saymazsak aynı donanımı (snapdragon 600 apq8064t) kullanmaktadır.

S4 amerika versiyonuna denktir ve 2013 nisan ayında çıkmıştır.
Aynı yonga setine sahip olmasına rağmen Xiaomi, bırakın lolipop, kitkat, 4.2 güncellemesi bile vermemiştir. 
18 ayı yeni doldurmuş bir cihaza bırakın android güncellemesini resmi miui v6 bile çıkarmayan firmadır.

Mi2  için çıardıkları "special edition" üçüncü taraf olan ivan adlı geliştirici sayesinde çıkmıştır ki kendileri de bu sürümü ne geliştirici nede kararlı sürüm olarak kabul etmemektedir. Bir kaç ay evvel yaptıkları açıklamaya göre 4.1 üzerine resmi v6 çıkacaktı fakat o da yalan oldu sanırım.

Adı geçen geliştirici olmasaydı gayrı resmi kitkat bile göremezdik.

Üst Alt