Alış SAHTE ÜRÜN SATIŞI (n11.com)

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
Merhabalar n11.Com' dan linkteki powerbank'ı aldım. (3 adet)

Açıklamasında orjinal ürün olduğu yazıyor..
(XİAOMİ Mİ DOLULUK GÖSTERGELİ TAŞINABİLİR HARİCİ BATARYA ORJİNAL)

Powerbanklar geldi. Birisinin doğrulama kodunu siteye yazdık. 43600 civarı kontrol edildi yazıyordu.
Diğer 2 kutudaki doğrulama koduna baktık, onlar da ilkiyle aynıydı. (Orjinal bir ürürün kodunu sattığı tüm ürünlere basmış.)

Hemen iade ettim.

İade talebi kabul edilince, ürün yorumuna sahte diye yazacaktım. Baktım yorum açık değil.

Canlı desteği açtım, bana, "İade edilen ürünler için yorum bırakmazsınız." dediler.

Ben de "Satıcı sahte ürün satıyor. Nereye bildirebilirim ?" yazdım.
Enter'e bastım.. Baktım mesaj gitmiyor. Göndermek istediğiniz mesaj uygun değildir yazıyor.

Demek öyle dedim.. Sahte yazarken araya boşluk koyarak yazdım. "Sah te"
Mesajım gitti. Bir müddet sonra, talebiniz alınmıştır. İlgili birimlere iletilecek, diye mesaj geldi.

Her yere %100 orjinal ürüne destek logosu koyan N11'in;
müşteri destek sisteminde, sahte kelimesi filtreye takılıyor, oda ayrı bi ironi..

Eğer bir haftaya kadar o satıcının ürünlerini satıştan kaldırtmazlarsa, N11 için şikayetvara, şikayet açacağım.

Sizler de böyle bir durumlarla karşılarşırsanız. İlgili yerlere şikayette bulunun ki, bu tür sahtekarlara prim verilmesin...

Not:
-----------------------------
Alış veriş bölümü olduğu için buraya açtım. Eğer yanlış yere açtıysam.
Yönetici arkadaşlar uygun bir yere taşıyabilirler konuyu..

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
N11 sadece sözde marka koruması olan bir site hocam... Neyse ki iade talebiniz reddedilmemiş. N11 üzerinden alışveriş yapılırken ürünlerin sahte olma olasılığı her zaman göz önünde bulundurulmalı. chatin_62 hocamın da benzer tecrübeleri olmuştu yanlış hatırlamıyorsam...

Dipnot olarak da bu fiyata orijinal olma olasılığının olmadığını belirteyim :)

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cantara hocam. Evet fiyat olarak düşük.. Ama bazen kampanyalar yapılıyor. Acaba öyle bir durum mu var diye düşünmüştük.
Birde sayfada ,orjinal diye belirtilince, alalım bakalım dedik. Bundan sonra daha dikkatli davranırım artık. :)

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
cantara hocam. Evet fiyat olarak düşük.. Ama bazen kampanyalar yapılıyor. Acaba öyle bir durum mu var diye düşünmüştük.
Birde sayfada ,orjinal diye belirtilince, alalım bakalım dedik. Bundan sonra daha dikkatli davranırım artık. :)

Geçmiş olsun hocam, neyse ki zarar görmeden atlatmışsınız :)

Berke

Mi5 32GB White - Mi4C 32GB Black - 4X 32GB Black
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
11T Pro
Meslek
-
Konular
6
Hocam orijinal xiaomi ürünlerini semers satıyor diğerlerinin çoğu orijinal değil lütfen dikkat edin aldığınız mağazayı arayın ürünün fotoğraflarını isteyin karagürültüye almayın böyle şeyleri.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Daha önce birçok yerde yeri gelip yazmıştım. Şimdi tekrar yazıp sinirlerimi zıplatmak istemiyorum. N11'in marka koruma sistemini çalıştırmanız için TÜBİTAK, Hıfzısıhha Enstitüsü, ASELSAN v.b . yerlerden bu cihaz sahtedir yazısı almanız gerekiyor. Yoksa Xiaomi'nin kendisinin 100 TL 'den sattığı bir ürünü 49TL'ye satılıyor olması sahte olduğu manası taşımıyor N11 için. Hele Pembe renk üretmemiş olması ve satıcının pembe rengini satması da.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
cantara hocam, Teşekkürler. Evet ucuz atlattık.. :)

Berke hocam, aslında araştırmadan paldır küldür daldık olaya. Biraz araştırsak, aceleci davranmasak almazdık ordan yüksek ihtimal.

chatin_62 hocam ,size de geçmiş olsun.
Çok yararı olmayacak, anladığım kadarı ile. Ama hala o ürünlerin satışı devam ederse, şikayetvara yazacağım.
En azından görenler dikkat etsinler, almasınlar. 3 kişi 5 kişi, artık ne kadar kişi görüp de, o sahtekarlardan ürün almazsa iyidir.

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
bir kaybınız yok.
ücretsiz kargo. iade için de kargo ücretsiz.

demek ki ben buradan benim bana hediye gelen ve orijinal olmayan (bir inşaat firması eşantiyon dağıtmıştı) çok da memnun olduğum iyi giden mi çakması power bankimi buradan alıp eğer benimkinden de iyi durumda ise benimkini iade edebilirim.

not: GeT, cep bekçisi, n11, gittigidiyor vs sistemler kesinlikle satıcıyı korumaz eğer sadece üstlenici firma iseler.

soru paketi açılmış ürünleri ne yapıyorlar acaba?

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
Orjinal powerbank nasıl paketleniyor bilemiyorum. Ama ortada bir paket olmadığı için. Çokta sorun olmasa gerek..
Bize gelen ürün jelatinli değildi. Hatta 3 kutuda korumasız bir şekilde kargo poşetine koyulmuştu.

Kutusunun içerisinde powerbank özel bir jelatin vb içerisinde değildi. Yani kontrol bandrolünü çıkartıp yerine yenisini yapıştırabilirse o şekilde satabilir tekrar satıcı.
Hadi en fazla yeni bir karton kutuya koyar. Çok da fazla kaybı olmaz.
Kargo da anlaşmalı 2 2.5 lira civarındaysa 4-5 lira bir üründen zarar eder.
Ürün üzerinden çıkan kodun kontrol sayısı (46300) kadar satabildiyse, iadeler o satıcı için sorun olmaz heralde.

N11'de satıcının iadeyi kabul edip etmeme durumu da var. Eğer söylediğiniz gibi yaparsanız. İadeyi kabul etmezse uğraşabilirsiniz.

bir kaybınız yok.
ücretsiz kargo. iade için de kargo ücretsiz.

demek ki ben buradan benim bana hediye gelen ve orijinal olmayan (bir inşaat firması eşantiyon dağıtmıştı) çok da memnun olduğum iyi giden mi çakması power bankimi buradan alıp eğer benimkinden de iyi durumda ise benimkini iade edebilirim.

not: GeT, cep bekçisi, n11, gittigidiyor vs sistemler kesinlikle satıcıyı korumaz eğer sadece üstlenici firma iseler.

soru paketi açılmış ürünleri ne yapıyorlar acaba?

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
bu tip siteler kesinlikle aracılık ve halemlik yapmazlar. kesinlikle alıcının kredi kartı ile ödediği tutarı iade edememezlik yapamazlar yapmazlar.

Sitenin bana yani alıcıya iade etmeyip, komisyonunu alarak satıcıya aktaracağı bir durum olduğunda bu tip aracı sitelerin alayı bilir ki :

Alıcı gelen kargo bilgisi, gönderilen kargo bilgisini girerek kredi kartını çıkaran bankaya itiraz ederek, Tüketici kanunun da maddelerine atıfta bulunarak o parayı bankadan kartına iade olarak alır. Banka da haliyle işlemi yapan sanal pos sahibi firmadan alıyor.

Eğer bu aracı firmalar zaten parayı iade etmezlerse de kanunu çiğnemiş oluyor. Satıcının geri aldığı kargonun içeriğinin ne çıkacağı kargo durum tespit tutanağı, video ile belge vs olsa dahi ilgilendirmiyor. 10 iş günü iade yapmadan geçiştirirler sadece kanunen. O sırada satıcıya sadece tüketici mahkemesine gitmeleri salık veriliyor. 10 iş günü içinde satıcı bir mahleme numarası verirse, Allah yolunuzu açık etsin, artık işleminiz yasal süreçlerde. Bizim yapacak birşeyimiz yok, biz yine de alıcıya parasını iade ediyoruz diyorlar. Mahkeme vs açmazsa satıcı zaten parayı alıcı alıyor. 10 iş gününde alıyor. Öyle ya da böyle.

%100 gerçek alıcı ve satıcı olarak bu sözde güvenli ticaret platformlarında denenmiş hikayelerdir.

n11
gg
sahibinden get
sanalpazar.

alayı mesafeli satış sözleşmesi olsun, üyelik sözleşmesi olsun onlara karşı bir S.K yaptırım gücünün siteleri kullananların kabulu ile site üyeliği veriyor. üyelik sözleşmesindeki tik'i işaretleyip siteyi kullanıyorsanuz sitelere karşı da bir hakkınız yok. Bu sözleşmelerde de açıkca hakemlik yapılmayacağı belli ediliyor zaten.

gerek sanalpazar, gerekse sahibinden'de bazı o.ç ları tarafından dolandırıldım satıcı olarak.

alıcının sizi bulamayacağına inancınız varsa, korkunuz da yoksa bir gün arkadan size yanaşmaları gibi, herkez çok rahat bu güvenli sistemler denilen sistemler ile alıcı olarak dolandırabilir insanları.

Üst Alt