Sohbet Sahibinden dolandırıclık

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
61
Herkese iyi günler. Aşağıda mühendis kartını(sahte olma ihtimali de var.) atmış olduğum şahıs dolandırıcıdır. Ne yazık ki bende paramı kaptırdım 3300 kadar . Oneplus 7t pro mcLaren Edition marka cihaz satın almıştım. İstediğim her şekilde telefonun resmini de gönderdi. Fakat paradan sonra telefonu göndermedi. Polise ifade verdik. gerekli işlemleri başlattık. Fakat devamında ne olacak bilemiyorum. Daha önce başına böyle bir durum gelmiş birisi varsa bilgilerini aktarırsa çok mutlu olurum.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

hasanhha

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan huseyi
Cihazım
xiaomi mi 8
Konular
12
büyük ihtimal sana baska bi kisinin ibanını verip sana ucreti atmani istedi ardından kargoya verip göndereceğini belirt di ama gondermedi durmadan oyaladi kimlik sahte olabilir burdan tek bağlantin parayi gonderdiğin iban sahibinin bilgilerinden dolandiriciya yada iban sahibine ulasmak olacak polisin

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
61
büyük ihtimal sana baska bi kisinin ibanını verip sana ucreti atmani istedi ardından kargoya verip göndereceğini belirt di ama gondermedi durmadan oyaladi kimlik sahte olabilir burdan tek bağlantin parayi gonderdiğin iban sahibinin bilgilerinden dolandiriciya yada iban sahibine ulasmak olacak polisin
İban ismi ile karttaki isim aynı. Ama tabi kendine ait mi yoksa başkasına ait mi bilemiyorum. Telefon numarasını sorguladığımızda hat kimsenin üzerine çıkmıyor. Alacağımı bu dünyada alamazsam diğer dünyada alırım yapacak bir şey yok. Ama sonuna kadar gidicem belki bir şeyler çıkar.

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
61
Geçmiş olsun hocam, param güvende özelliğini neden kullanmadınız ?
Üzerine 250tl istiyordu hocam. Yani adam mühendis, telefon da elinde var, maddi durumu da yerinde (Telefonun resmini atarken yansımasında iphone 12 pro (max ?) yansıması vardı.) Diye böyle bir ahlaksızlık yapacağını düşünmedim. 3300 tl ye kulağıma küpe almış oldum.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Üzerine 250tl istiyordu hocam. Yani adam mühendis, telefon da elinde var, maddi durumu da yerinde (Telefonun resmini atarken yansımasında iphone 12 pro (max ?) yansıması vardı.) Diye böyle bir ahlaksızlık yapacağını düşünmedim. 3300 tl ye kulağıma küpe almış oldum.
Tekrar geçmiş olsum hocam.

FlyingKat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Oneplus 13 TR
Meslek
I fly brudda
Konular
38
Geçen araba alacaktık, her şey iyi güzel anlaşıldı. Kapora göndereceğimiz zaman arabanın ruhsat fotosunu istedik. Ruhsatta 2019 çıktı, ilanda 2020 diyor. Sahibinden dolandırıcı doldu artık...

Ayrıca telefonda bunu söylediğimizde bilmiyorduk falan diye geçiştirmeye çalıştı kendisi. 2 3 kuruş için ucuza gitmeye gerek yok. Ucuza olsa bile mutlaka gidin görün.

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
61
Geçen araba alacaktık, her şey iyi güzel anlaşıldı. Kapora göndereceğimiz zaman arabanın ruhsat fotosunu istedik. Ruhsatta 2019 çıktı, ilanda 2020 diyor. Sahibinden dolandırıcı doldu artık...

Ayrıca telefonda bunu söylediğimizde bilmiyorduk falan diye geçiştirmeye çalıştı kendisi. 2 3 kuruş için ucuza gitmeye gerek yok. Ucuza olsa bile mutlaka gidin görün.
Katılıyorum hocam. Millet para için her şeyi yapar olmuş. Neyseki farketmişsiniz hocam. Çok dikkatli olmak lazım.

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
90

Bizim millet kadar kafası dolandırmaya çalışan bi millet var mıdır acaba, nerde haram, kolay para var orada bitiyorlar ve bunlar gün geçtikçe artıyor, sonumuz hiç iyi değil

Üst Alt