Sohbet Sahibinden.com dolandırıcısı

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Faturada sağ alt köşede "lorem ipsum" yazmasıdan bile anlamanız lazımdı... Çok geçmiş olsun.

Forum kuralları gereği de maalesef alenen telefon numarası paylasamazsiniz

EMPYRİUM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ufuk As
Cihazım
Oneplus 7T Pro
Konular
10
Faturada sağ alt köşede "lorem ipsum" yazmasıdan bile anlamanız lazımdı... Çok geçmiş olsun.

Forum kuralları gereği de maalesef alenen telefon numarası paylasamazsiniz

İşi o kadar profesyonelleştirmişler ki birebir aynısına kadar yapıyorlar vay be kafaları bunu yapana kadar yararlı şeylere çalışsa idi bari. Ben bile siz yazdıktan sonra gördüm. Allah ıslah etsin bunları ne diyeyim..

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
156
Kimsenin hakkı kimsede kalmaz ya maddi ya manevi acısı çıkar elbet..
İşi o kadar profesyonelleştirmişler ki birebir aynısına kadar yapıyorlar vay be ben bile siz yazdıktan sonra gördüm. Allah ıslah etsin bunları ne diyeyim..

EMPYRİUM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ufuk As
Cihazım
Oneplus 7T Pro
Konular
10
Kimsenin hakkı kimsede kalmaz ya maddi ya manevi acısı çıkar elbet..

Ağlayanın malı, parası gülene yaramazmış hocam çıkar elbet ama Yüce rab genelde olaylardan bi haber sevdiklerimizden çıkartıyor acısını ona üzülürüm. Allah hidayete erdirsin.

Fatih Polat

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
FATİH POLAT
Cihazım
Mİ8
Konular
2
Konuyla ilgili cevap veren, geçmiş olsun mesajı gönderen arkdaşlara teşekkür ederim.Olan ile ölmüşe çare çok çare olmaz derler ya.İlk kez oldu hayatımda bu tarz dolandırma olayı umarım bir daha olmaz.Bir şekilde ders oluyor ne kadar uyanık olursak olalım çevremizdekileri bu tarz insanlara karşı uyarıyor olmama rağmen iyi niyetimi bir şekilde güven vererek kazandı.Whatsapp profil fotoğrafına dahi yakşık 3 yaşlarında bir kız çocuğunun fotoğrafını koymuş iyi bir algı oluşturma adına.Şu an için elden çok bir şey gelmiyor açıkcası,Emniyete şikayetimi yaptım.Gerekli delilleri verdim.Cimer,sahinden.com,şikayetvar.com,banka,çeşitli forum sitelerine konuyla ilgi şikayet olarak yine başvurdum.En azından bu başıma gelen olayı bir şekilde okuyan kendisi veya yakını bu tür durumlarla karşılaşan biri tecrübeli olur maddi olarak kayıp yaşamaz.Dolandırıcı aynı numara ile yine dolandırma işlemi yapıyor maalesef aktif olarak kullanıyor.Hızlı ve caydırıcı bir ceza mekanizması yok.

MIUI 10

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
İsim
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
0
Geçmiş olsun hocam. Fiyatına bakınca hiç mi kuşkulanmadınız? 8000 TL'lik bir telefonu bir insan neden yarı fiyatının da altına satar ki? Hiç mi şüphelenmediniz?

Ayrıca yukarıdaki arkadaşların dediği gibi faturanın üzerinde oynama yapıldığı çok belli. "Lorem ipsum" yazıyor mesela. Ayrıca faturada telefonun adına "Pocco" yazılmış. "Poco" tek "c" ile yazılır. Bu tip hatalar genelde mağazaların yapacağı şeyler değil. Ayrıca Teknosa sitesine baktığımda herhangi bir "Poco F2 Pro" satışı da gözükmüyor.

İlan açıklamalarında da ürünün "Mavi" olduğu yazıyor ama ürün "Mor" renkli. Ayrıca ürünün fotoğrafını çekerken herhangi bir garanti belgesi kağıdı da gözükmüyor. Ayrıca faturadaki isim ile satıcı ismi de farklı.

Bu tip d*landırıcılar genelde başka yerlerde buldukları fotoğrafları alıp, faturayı kendilerine göre düzenleyip satıyorlar. Bu tip d*landırıcılara kanmamak için ürünü mümkünse elden, mümkün değilse GET vb. ödeme yöntemleri ile almak gerekiyor.

Umarım paranızı geri alırsınız. Çok sancılı ve uğraştırıcı bir süreç sizi bekliyor. Ne diyelim, sabırlı olun...

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
Faturanın her yerinden sahtelik akıyor. Fiyat ALTIN BİN yazılmış. Ürün modeli Poco olması gerekirken Pocco diye belirtilmiş. Lorem ipsum yazısı vs. vs. Allah yardımcınız olsun hocam. İnşallah bu ve bunun gibi kansızlar hakettiğini hem bu dünyada hem de öbür dünyada görür.

Brkdzdr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi A2 lite
Konular
20
Hocam bankaniza durumu bildirin diyeceğim ama geç olmuş sanki. Durumu izah edin dolandiricilik gibi durumlarda eft durdurma yada geri cekme talimatlari verilebiliyor. Kurum icinde daimi boyle vakalar ile karşilasabiliyoruz .

Üst Alt