Sohbet Sahibinden.com dolandırıcısı

Fatih Polat

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
FATİH POLAT
Cihazım
Mİ8
Konular
2
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ben yandım siz yanmayın satıcı dolandırıcı XXX XXX XX XX telefon numarasını kullanıyor 3500 TL havale yaptım.Ne kargoya verdi ne telefona cevap veriyor.Yaklaşık 15 kişiye arattım numarayı durumu anlayınca telefonu kapatıp engelliyor numarayı Emniyete suç duyurusunda bulundum.Yanımda polis aradı numarayı, madem polissin gel aldır beni dedi.Laşka olmuş ar damarı dolandırıcının, sizden ricam elinizden geldiği kadar numarayı arayıp rahatsız ederseniz.Güven vermek amacıyla faturayı gönderdi Whatsapp dan bir şekilde inandırdı.

Ekli dosyalar

• Fatura[1].jpg
    Fatura[1].jpg
    125,1 KB · Görüntüleme: 83
Moderatör tarafında düzenlendi:

Lirikal Militan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
0
Geçmiş olsun öncelikle. Ama su var ki, bu şekilde cihaz almak çok büyük bir risk. Belli basli forumlar uzerinden satis yapan referansi olan kisilerden vs alinabilir ki o bile riskli ama bu şekilde hic tanimadiginiz birinden havale ile almak cok sağlıklı bi yöntem değil.
Polis bile boyle durumlarda bir sey yapmıyor. Cunku ortada suç unsuru olarak gorulen bir şey yok. Resmi bir durum söz konusu değil.

Fatih Polat

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
FATİH POLAT
Cihazım
Mİ8
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçmiş olsun öncelikle. Ama su var ki, bu şekilde cihaz almak çok büyük bir risk. Belli basli forumlar uzerinden satis yapan referansi olan kisilerden vs alinabilir ki o bile riskli ama bu şekilde hic tanimadiginiz birinden havale ile almak cok sağlıklı bi yöntem değil.
Polis bile boyle durumlarda bir sey yapmıyor. Cunku ortada suç unsuru olarak gorulen bir şey yok. Resmi bir durum söz konusu değil.

Nitelikli dolandırıcılık suçu, TCK’nın 158. Maddesinde düzenlenmiştir. Nitelikli dolandırıcılık suçu, dolandırıcılık teşkil eden fiilin şu şekillerde işlenmesi halinde söz konusu olur:

• Dinin istismar edilmesi,
  • Kişinin içinde bulunduğu zor durumdan yararlanılması,
  • Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından faydalanılması,
  • Kamu kurum veya kuruluşlarının araç olarak kullanılması veya bu kurumların zararına işlenmesi,
  • Basın-yayın kuruluşlarının sağladığı kolaylıklardan yararlanarak işlenmesi,
  • Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması,
  • Ticari faaliyet sırasında işlenmesi,
  • Serbest meslek sahibinin mesleğine duyulan güveni kötüye kullanarak işlemesi,
  • Sigorta bedelini almak maksadıyla işlenmesi.
Satıcının yaptığı tam olarak Nitelikli Dolandırıcılık kapsamına girmektedir.Daha önce böyle bir şey başıma gelmediği için ve sahibinden.com üzerinden daha önceden telefon,bilgisayar vb eşyalar aldım bazen de sattım bir sıkıntı yaşamadım.Allah korkusu olanlara denk gelmişim belliki.Er yada geç bir şekilde mahkemede karşılaşırız.Havale yaparken açıklama kısmına ilana ait bilgileri ve telefon marka model belirterek ücreti şeklinde yazdım.Iban numarsından elbet birini ulaşılır.Gerekli yasal işlemler yapılır.

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
Açıklamaya poco telefon için diye belirttiyseniz bir ihtimal birşeyler alırsınız

Fatih Polat

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
FATİH POLAT
Cihazım
Mİ8
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açıklamaya poco telefon için diye belirttiyseniz bir ihtimal birşeyler alırsınız
İlan numarasını başlığın aynısı açıklama kısmına yazdım.İlanı kaldırmadan önce tüm ilana ait bilgilerin ekran görüntüsünü aldım.Sahibinden.com üzerinden yapılan yazışmalar,Whatsapp yazışma dökümleri,gönderdiği fatura hepsi Emniyetin soruşturma dosyasında ama dolandırıcı benden 1 hafta önce aynı telefonu 4500 TL ye yine sahinden.com üzerinden Ankara dan birine satmış o mağdur olan kişide şikayetçi olmuş telefon numarasını bile değiştirmeye gerek duymuyor o derece rahat haram yeme noktasında.

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
İlan numarasını başlığın aynısı açıklama kısmına yazdım.İlanı kaldırmadan önce tüm ilana ait bilgilerin ekran görüntüsünü aldım.Sahibinden.com üzerinden yapılan yazışmalar,Whatsapp yazışma dökümleri,gönderdiği fatura hepsi Emniyetin soruşturma dosyasında ama dolandırıcı benden 1 hafta önce aynı telefonu 4500 TL ye yine sahinden.com üzerinden Ankara dan birine satmış o mağdur olan kişide şikayetçi olmuş telefon numarasını bile değiştirmeye gerek duymuyor o derece rahat haram yeme noktasında.
İnşallah gerekli cezayı alır hocam

Mesut Aktaş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Geçmiş olsun, bu konuya bakan okuyanlar için kesin şekilde söylemek gerekir ki sahibinden sitesinden GET ilanları ve bulunduğunuz il/ilçede ki gidip görüp bakabileceğiniz ilanlar haricinde asla ve asla ALMAYIN.

note8prosahibi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
55
Geçmiş olsun, bu konuya bakan okuyanlar için kesin şekilde söylemek gerekir ki sahibinden sitesinden GET ilanları ve bulunduğunuz il/ilçede ki gidip görüp bakabileceğiniz ilanlar haricinde asla ve asla ALMAYIN.
Bence bu her ikinci el siteleri için geçerli uzaktan hiçbir şey alınmaz alınacaksa bile il içinde olmalı

EMPYRİUM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ufuk As
Cihazım
Oneplus 7T Pro
Konular
10
Elinizdeki yazışmalar varsa (maduriyet durumunda geçerli olmak üzere kullanılabilecek ses kayıtları) ve görsel her türlü materyal delil olarak nitelendirilir. Emniyete suç duyurusunda bulunmuş iseniz gerekenler yapılır zaten merak etmeyin. Çevremde uzun sürer diye pes edecek birçok kişiyi kararından geri çevirip nice böyle haramzadelerin yargılanmasını sağladım. Havale yapmanız suçun üstünü örtecek veya takipsiz bırakacak bir durum değil herşey delile göre işler, uzun sürebilir ama çözümsüz kalan bir durumda olmaz bu tür durumlarda sonuna kadar işi göötürmek ve takipçisi olmak gerekiyor geçmiş olsun hocam.

Üst Alt