Soru S24 Ultra'dan Vivo X300 pro'ya geçmek

Berkalp

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berk Alp
Cihazım
S24 Ultra12/512
Meslek
Hemşire
Konular
2
Merhabalar herkese iyi forumlar. S24 Ultra cihazına sahibim ve vivo X300 pro ya geçmek istiyorum. Aklımda bazı sorular var onları danışmak için bu konuyu açtım. Telefondan ağır oynamayan biriyim 8 gen 3 ile md 9500 arasında baya fark var lakin mediatek modem beni biraz korkutuyor. Piyasanın en iyi modemlerini qualcomm üretiyor mediatek modem beni üzer mi? İkinci olarak ısınma, samsung 8 gen 3 işlemciyle oneui da gayet iyi iş çıkartıyor. Xiaomi 14 ultra ya göre hiç ısınmıyor diyebilirim. Md 9500 ufak oyunlarda ısınır mı yada boşta ısınır mı? Kamera konusunda vivonun her açıdan daha iyi olduğunu biliyorum ama Çinli firmaların insan yüzünü gereksiz pürüzsüzleştirdiğini ve parlattığını biliyorum, vivoda öyle bir şey olur mu? Oneui dan originosa geçerken sıkıntı yaşar mıyım? Androidte en iyi yazılımın samsungta olduğunun farkındayım gündelik kullanımda beni mağdur etmese yeter. Şuan Vivo x300 pro 85k bandında satılıyor rica etsem bana apple veya başka bir cihaz önermeyin. S24 ultra dan önce Xiaomi 14 ultra, iPhone 15 pro max, S23 Ultra, Realme GT2 pro gibi üst seviye cihazlar kullandım beni en çok tatmin eden samsung oldu. iPhonelar kötü değil lakin ios beni pek mutlu etmedi (özelleştirme ve aynı anda birden fazla işlem yapamasıyla). 2. El telefon al satı ile uğraştım(2 yıl boyunca). Türkiye'de elimden hızlı çıkarttığım markalar samsungla apple oldu. Vivonun hızlı satılmayacağının farkındayım benim için bir ayda satsam yeter satabilir miyim? (Vivoyu uzun süre kullanmak için alıyorum. Son dediğimi beğenmezsen diye sordum)

hasankasabara50

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi note 10
Meslek
İç Güvenlik
Konular
53
Ben şu anda s23 ultra kullanıyorum 2. Cihazım ise 17 ultra benim kendi şahsi fikrimi sunman istiyorum ben s23 ultra ile daha haşır neşirim uzun zaman xiaomi cihaz kullandım ama samsung arayüz yönünden işlemcisinde geçen for galaxy yüzünden beni gayet memnun ediyor oturduğum şehirde sıcaklık gündüz minimum 38 derece 17 ultra ile oyun oynadığım zaman mlbb cihaz yanıyor global cihaz herhangi bir ayar da yapmadım s23 ultra cihazimin ayarları ne ise onunla oynuyorum oyunu ama s23 ultra 17 ultra kadar ısınmıyor s23 ultra Cihazım yurt dışı server kayıtlı benim fikrim vivo x300 pro yerine eğer fiyat yönünde her hangi bir sıkıntınız yok ise s26 ultra alınabilir hatta s25 ultra dahi alınabilir mediatek üzer gibime geliyor yine de sizin bileceğiniz iş hocam

Berkalp

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berk Alp
Cihazım
S24 Ultra12/512
Meslek
Hemşire
Konular
2
Ben şu anda s23 ultra kullanıyorum 2. Cihazım ise 17 ultra benim kendi şahsi fikrimi sunman istiyorum ben s23 ultra ile daha haşır neşirim uzun zaman xiaomi cihaz kullandım ama samsung arayüz yönünden işlemcisinde geçen for galaxy yüzünden beni gayet memnun ediyor oturduğum şehirde sıcaklık gündüz minimum 38 derece 17 ultra ile oyun oynadığım zaman mlbb cihaz yanıyor global cihaz herhangi bir ayar da yapmadım s23 ultra cihazimin ayarları ne ise onunla oynuyorum oyunu ama s23 ultra 17 ultra kadar ısınmıyor s23 ultra Cihazım yurt dışı server kayıtlı benim fikrim vivo x300 pro yerine eğer fiyat yönünde her hangi bir sıkıntınız yok ise s26 ultra alınabilir hatta s25 ultra dahi alınabilir mediatek üzer gibime geliyor yine de sizin bileceğiniz iş hocam
Hocam yorumun için teşekkür ederim. S26 ultrayıda düşündüm aslında ama malûm Samsung'un s23 ultradan beri ahım şahım bir geliştirmesi yok. Kamera konusunda s24 ultra ile nerdeyse aynı cihaz. S27 Ultra ile ana kamera sensörü değişecek diyolar. Ekstra ufs 5.0 ve lpddr6 ram gelebilir. Ama Samsungta periscope zoom kamera Çinli firmalara göre baya geri kalıyor. Arkadaşımda xiaomi 15 ultra var, benim cihazla aralarında uçurum fark var. Samsung kendi hp9 sensörünu Çinli firmalara veriyor kendi telefonunda kullanmıyor. Büyük ihtimalle telefon estetiğini bozar diye (büyük kamera adalarından bahsediyorum). Telefonda kamera beni cezbediyor. Ondan vivoya geçmek istiyorum sizce s27 ultrayı bekleyeyim mi yoksa vivoyu deneyeyim mi

hasankasabara50

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Redmi note 10
Meslek
İç Güvenlik
Konular
53
Özetlemek gerekirse; Galaxy S27 Ultra, arkadaki kamera sayısını azaltarak tasarımda sadeliğe giderken, ana kamerada yapacağı dev donanım sıçraması ve yapay zeka destekli görüntü işleme algoritmalarıyla özellikle gece çekimlerinde, dinamik aralık kalitesinde ve video kararlılığında çığır açmayı hedefleyen bir cihaz olacak.
Gemini cevabı hocam :)

Son düzenleme:
Üst Alt