Segment ve Klasman farkı var;
Birincisi K60 Pro Çin cihazı,B20 ve N20 yok,uzun vadeli kullanımlarda ve hangi şehirlerde kullanacağınıza göre tercih değişebilir.(E-Sim desteği de yok,
yurt dışı gezilerinde inanılmaz bir nimet.)
İkincisi global rom yok,sürekli rom değiştiren biri değilseniz tek seçenek eu beta/stabil.Eu ota bile vermiyor en büyük sorun burada.Son kullanıcı bunu istemez,normal telefon gibi ayarlardan güncellemek ister.
Üçüncü problem Xiaomi ile alakalı,cihaz en üst donanım işlemciye sahip,ancak Xiaomi henüz cihaz yeni olmasına rağmen ve güçlü olmasına rağmen her zaman olduğu gibi argesini Xiaomi tarafına daha çok yatırıyor,şu an sadece fuxi/nuwa modelleri için Android 14 hazır,K60 Pro güncelleme alacak mı? Tabi ki alacak,ancak o bahsettiğiniz donanımın hakkını yazılımsal olarak verememekte.
Dördüncü konu,server kaydı,herkes bu fiyata değmez demiş ancak,25 bin civarına sıfır kapalı kutu alıp,server kaydı ile 80/175 dolar arasında (üretim tarihinin yeni ya da eski olmasına göre değişiyor)bir ücret ödeyip içini açtırmadan kayıt yaptırmak mükemmel iş.Sıfırı 50 bin civarında bu cihazın bunu göz önünde bulundurun.
Beşincisi ise malzeme kalitesi,Redmi K60 Pro da kullanılan panel ve malzeme kalitesi Xiaomi 13'ün bile gerisindeyken S23 Ultra ile K60 Pro'yu kıyaslamak çok mantıksız olur açıkçası
K60 Pro çok çok iyi bir cihaz, bence fiyatının hakkını kesinlikle vermekte,ama şöyle bir durum var belirttiğim gibi,iş tamamen bütçe ve ne beklediğiniz ile alakalı,cihaz iyi olsun içi açılsın ya da yazılım güncellemesi beni çok ilgilendirmiyor ucuz olsun yeter derseniz K60 Pro,
Ancak almışken en iyisi olsun,cihaz dokunulmamış olsun, güncelleme ve malzeme kalitesi üst düzey olsun biraz paraya kıyarım derseniz S23 Ultra şuan rakipsiz durumda.
Sizin kıyasınızı şuna benzettim,
Şuan Opel Astra ve Peugeot 308 aynı altyapı ile çıkıyor,motorlar aynı kasa görece aynı.
Ancak 308 şuan daha pahalı ve Astra ile kıyasladığınızda kimse size 308 yerine Astra al demez, ama kaputun altındaki motor aynı