Tavsiye S23 ultra hk.

mbak63

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
13 ultra
Konular
21
bişey sorucam düz s23 mofeline imei atılıyormu peki
s23 dusunuyorsaniz yerine mi 13 tavsiye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kesinlikle değmez ben almayı düşündüm ama 30-32 bine patlıyor.

Uzun bir kararsızlık sonucu gidip K60 pro aldım.
Dirençli şekilde 16500 maliyeti oldu 8 gen 2 işlemci yine aynı performansı var.
200 megapiksel kamera ile ayı çekip ne yapayım ben. Yarı fiyata daha iyi performans alıyorum. hi~~
bende oyle yaptim valla kamerayla cok isim olmaz.onun disinda islemci ram ayni performans 🤣

buraang

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
S23 Ultra
Meslek
Özel Sektör
Konular
13
s23 dusunuyorsaniz yerine mi 13 tavsiye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende oyle yaptim valla kamerayla cok isim olmaz.onun disinda islemci ram ayni performans 🤣
Hocam xiaomi ciddi derecede beni yormaya başladı. Mi note 10 var elimde. Cihaz o kadar ağırlaşmış ki kullanamıyorum neredeyse. Halbuki çok severek almıştım. Beni soğuttu markadan. Değiştirmedim artık telefonu. Ekranı da kırılınca samsunga geçeyim dedim.

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Kesinlikle değmez ben almayı düşündüm ama 30-32 bine patlıyor.

Uzun bir kararsızlık sonucu gidip K60 pro aldım.
Dirençli şekilde 16500 maliyeti oldu 8 gen 2 işlemci yine aynı performansı var.
200 megapiksel kamera ile ayı çekip ne yapayım ben. Yarı fiyata daha iyi performans alıyorum. hi~~
Segment ve Klasman farkı var;
Birincisi K60 Pro Çin cihazı,B20 ve N20 yok,uzun vadeli kullanımlarda ve hangi şehirlerde kullanacağınıza göre tercih değişebilir.(E-Sim desteği de yok,
yurt dışı gezilerinde inanılmaz bir nimet.)
İkincisi global rom yok,sürekli rom değiştiren biri değilseniz tek seçenek eu beta/stabil.Eu ota bile vermiyor en büyük sorun burada.Son kullanıcı bunu istemez,normal telefon gibi ayarlardan güncellemek ister.
Üçüncü problem Xiaomi ile alakalı,cihaz en üst donanım işlemciye sahip,ancak Xiaomi henüz cihaz yeni olmasına rağmen ve güçlü olmasına rağmen her zaman olduğu gibi argesini Xiaomi tarafına daha çok yatırıyor,şu an sadece fuxi/nuwa modelleri için Android 14 hazır,K60 Pro güncelleme alacak mı? Tabi ki alacak,ancak o bahsettiğiniz donanımın hakkını yazılımsal olarak verememekte.
Dördüncü konu,server kaydı,herkes bu fiyata değmez demiş ancak,25 bin civarına sıfır kapalı kutu alıp,server kaydı ile 80/175 dolar arasında (üretim tarihinin yeni ya da eski olmasına göre değişiyor)bir ücret ödeyip içini açtırmadan kayıt yaptırmak mükemmel iş.Sıfırı 50 bin civarında bu cihazın bunu göz önünde bulundurun.
Beşincisi ise malzeme kalitesi,Redmi K60 Pro da kullanılan panel ve malzeme kalitesi Xiaomi 13'ün bile gerisindeyken S23 Ultra ile K60 Pro'yu kıyaslamak çok mantıksız olur açıkçası :)
K60 Pro çok çok iyi bir cihaz, bence fiyatının hakkını kesinlikle vermekte,ama şöyle bir durum var belirttiğim gibi,iş tamamen bütçe ve ne beklediğiniz ile alakalı,cihaz iyi olsun içi açılsın ya da yazılım güncellemesi beni çok ilgilendirmiyor ucuz olsun yeter derseniz K60 Pro,
Ancak almışken en iyisi olsun,cihaz dokunulmamış olsun, güncelleme ve malzeme kalitesi üst düzey olsun biraz paraya kıyarım derseniz S23 Ultra şuan rakipsiz durumda.
Sizin kıyasınızı şuna benzettim,
Şuan Opel Astra ve Peugeot 308 aynı altyapı ile çıkıyor,motorlar aynı kasa görece aynı.
Ancak 308 şuan daha pahalı ve Astra ile kıyasladığınızda kimse size 308 yerine Astra al demez, ama kaputun altındaki motor aynı :)

Son düzenleme:

mbak63

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
13 ultra
Konular
21
Birincisi K60 Pro Çin cihazı,B20 ve N20 yok,uzun vadeli kullanımlarda ve hangi şehirlerde kullanacağınıza göre tercih değişebilir.(E-Sim desteği de yok,
İkincisi global rom yok,sürekli rom değiştiren biri değilseniz tek seçenek eu beta/stabil.Eu ota bile vermiyor en büyük sorun burada.Son kullanıcı bunu istemez,normal telefon gibi ayarlardan güncellemek ister.
Üçüncü problem Xiaomi ile alakalı,cihaz en üst donanım işlemciye sahip,ancak Xiaomi henüz cihaz yeni olmasına rağmen ve güçlü olmasına rağmen her zaman olduğu gibi argesini Xiaomi tarafına daha çok yatırıyor,şu an sadece fuxi/nuwa modelleri için Android 14 hazır,K60 Pro güncelleme alacak mı? Tabi ki alacak,ancak o bahsettiğiniz donanımın hakkını yazılımsal olarak verememekte.
Dördüncü konu,server kaydı,herkes bu fiyata değmez demiş ancak,25 bin civarına sıfır kapalı kutu alıp,server kaydı ile 80/175 dolar arasında (üretim tarihinin yeni ya da eski olmasına göre değişiyor)bir ücret ödeyip içini açtırmadan kayıt yaptırmak mükemmel iş.Sıfırı 50 bin civarında bu cihazın bunu göz önünde bulundurun.
Beşincisi ise malzeme kalitesi,Redmi K60 Pro da kullanılan panel ve malzeme kalitesi Xiaomi 13'ün bile gerisindeyken S23 Ultra ile K60 Pro'yu kıyaslamak çok mantıksız olur açıkçası :)
K60 Pro çok çok iyi bir cihaz, bence fiyatının hakkını kesinlikle vermekte,ama şöyle bir durum var belirttiğim gibi,iş tamamen bütçe ve ne beklediğiniz ile alakalı,cihaz iyi olsun içi açılsın ya da yazılım güncellemesi beni çok ilgilendirmiyor ucuz olsun yeter derseniz K60 Pro,
Ancak almışken en iyisi olsun,cihaz dokunulmamış olsun, güncelleme ve malzeme kalitesi üst düzey olsun biraz paraya kıyarım derseniz S23 Ultra şuan rakipsiz durumda.
Şuan Opel Astra ve Peugeot 308 aynı altyapı ile çıkıyor,motorlar aynı kasa görece aynı.
Ancak 308 şuan daha pahalı ve Astra ile kıyasladığınızda kimse size 308 yerine Astra al demez, ama kaputun altındaki motor aynı :)
karsilastirmalarinizin cogu dogru ve yerinde ama cumlelerinizin arasinda degindigimiz butce meselesi olayi bitiriyor.arkadasimiz 16500 e k60 pro almis 500 e de imei atsa 17000.ama s23 ultra alsa 25 26 bin cihaz ortalama 4 5 bin arasida server kaydi yaklasik 30 bine mal olacak.arada guzel bir fark var.kullanim tarzi ve aliskanliklar cok onemli bu aradaki farkin yaninda.
s23 ultrada kullandim ben kasasi asiri kaba ve teknik ozellikler acisindan tek artisi kamera.fotograf delisi olsaydim kullanmaya devam ederdim ama degilim aliskanlik hobi meselesi...k60 proya 100 150 tl ye güzel kaliteli bir koruyucu alabilirken s23 ultraya 600 700 tl ye alabiliyorsun.k60 pronun 120 wat sarji desteklemesi ve yaninda geliyorken s23 ultranin sadece 45w desteklemesi ve 1000 tl gibi bir fiyata satilmasi bunlar hepsi maliyet
bu maliyete nerdeyse 2 tane k60 pro alinir.illaki s23 ultra önde olacak.ama arzuedersnizki 2 kat fiyati hakedecek kadar degil.iyi aksamlar

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
karsilastirmalarinizin cogu dogru ve yerinde ama cumlelerinizin arasinda degindigimiz butce meselesi olayi bitiriyor.arkadasimiz 16500 e k60 pro almis 500 e de imei atsa 17000.ama s23 ultra alsa 25 26 bin cihaz ortalama 4 5 bin arasida server kaydi yaklasik 30 bine mal olacak.arada guzel bir fark var.kullanim tarzi ve aliskanliklar cok onemli bu aradaki farkin yaninda.
s23 ultrada kullandim ben kasasi asiri kaba ve teknik ozellikler acisindan tek artisi kamera.fotograf delisi olsaydim kullanmaya devam ederdim ama degilim aliskanlik hobi meselesi...k60 proya 100 150 tl ye güzel kaliteli bir koruyucu alabilirken s23 ultraya 600 700 tl ye alabiliyorsun.k60 pronun 120 wat sarji desteklemesi ve yaninda geliyorken s23 ultranin sadece 45w desteklemesi ve 1000 tl gibi bir fiyata satilmasi bunlar hepsi maliyet
bu maliyete nerdeyse 2 tane k60 pro alinir.illaki s23 ultra önde olacak.ama arzuedersnizki 2 kat fiyati hakedecek kadar degil.iyi aksamlar
Fiyat konusuna da değindim hocam zaten,
Eksileri var artıları var.En büyük fark kayıt ve yazılım zaten,bunları göz önünde bulundurduğunuzda sorun teşkil etmiyor ise K60 Pro daha iyi bir tercihtir.Ben şunu söylemeye çalışıyorum,iki cihazın da savunuculuğunu yapmıyorum,zaten Xiaomi 13 kullanıyorum.Bütçe meselesi önemli olan, herkes aynı modeli tercih etmez.
İmkan olduğunda kim ne alır bununla ilgili en temizi bir anket sanırım.
Ancak şu su götürmez bir gerçek,donanım,malzeme kalitesi ve yazılım konusuna bakıldığında Samsung yani doğal olarak S23 Ultra daha uzun vadeli bir kullanım vadediyor,ama serbest piyasa isteyen istediğini alır.
Hayırlı akşamlar dilerim.

mbak63

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
13 ultra
Konular
21
Hocam xiaomi ciddi derecede beni yormaya başladı. Mi note 10 var elimde. Cihaz o kadar ağırlaşmış ki kullanamıyorum neredeyse. Halbuki çok severek almıştım. Beni soğuttu markadan. Değiştirmedim artık telefonu. Ekranı da kırılınca samsunga geçeyim dedim.
hocam o dediginiz agirlasma androidin hepsinde var ya cihaziniz 4 5 yillik.surekli gelen agir surum ve uygulama guncellemeleri ile maalesef cihazi kullanamaz hale gelelim yenisini alalim.apple nin en sevdigim özelliği bu kadar yok.iphone 11 12 ye bile bakin halen akıyor cihazlar

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Aslında herkesin kendi seçimleri ancak bazı gerçekleri de belirtmek gerekir. S23 ultra hız aşırtmalı işlemci kullandığı halde bütün testlerde geride kalıyor.
eu rom gayet yeterli aslında.
Band 20 sorusuna cevap olarak şu an şehrin 50 km dışındayım Band 20 yok ve İnternet hızım 70-90 mbps arası değişiyor. Band 20 olayı artık şehir efsanesi şu günlerde Band 20 yoksa daha yüksek bandlara geçiyor ve daha iyi hizmet veriyor operatörler.

Kağıt üzerinde konuşmadan önce cihazları bir kullanmak gerekir diye düşünüyorum.
Xiaomi Çin pazarı ürünlerine her zaman torpil geçer bu şaşmaz.

Akıllı alışveriş önemlidir aslında 30 bin bütçem varken ki istesem 55 bin de yapardım gidip 16500e bunu aldım. S23 ultra kullanan arkadaşım ile beraber oyun oynuyoruz. K60 pro eu rom ile daha iyi performans veriyor.

Sayın hocam çok yanlış bilgilerle dolu talihsiz bir yazı olmuş. K60 Pro 13 serisinin en iyisi Ultra ile kapışır bir ekran ile geliyor.
Ekranı Xiaomi 13 ten kat kat üstün.
Lütfen bilgilerimizi kontrol edelim. Mümkünse fikrimizi alıntı yapmadan konu sahibine bildirelim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Konuyu ilgiyle takip ederken hocalarım kadar çok fazla bilgi sahibi olmadığım teknik detaylara girmeden bir iki kelam etme ihtiyacı hissettim. Maalesef ki Band 20 sorunu öyle iddia edildiği gibi bir şehir efsanesi değil, kanlı canlı bir vakıa. Bunu Mi6 cihazımda ( üstelik global model bir cihaz olmasına rağmen ) bizzat test etmiş biri söylüyor. Memlekete her gittiğimde sürekli yaşanan internet kısıntısı ve şebekeden kaynaklı pil tüketimi bendenizi illallah ettirmişti. ve bunun en yakın şahidi de Skorpi hocamdır. ( İşin enteresan tarafı ise bu durumu kapsama alanının en fazla olduğu iddia edilen Turkcell hattımda yaşamış olmam ) Fakat eğer kafeinsiz hocam Xiaomi bu sorunu çözdü hocam; yeni çıkardığı cihazlarda böyle bir sıkıntı yok derse onu bilemem. Netice itibarıyla Mi6 2017 model eski bir cihaz...facepalm~~
StreX hocamın S23 Ultra hakkında yaptığı tespitlere kısa süreli test tecrübeme dayanarak ( Ki 13 prodan önce almayı düşündüğüm cihazlardan biriydi ) kısmen katıldığımı söylemek isterim. Malzeme kalitesi, ekran deneyimi ve akıcılık konusunda öyle ahım şahım bir fark var mı pek emin değilim ama kamera performansında; özellikle de zoom ve ön kamerada şu an elimde tuttuğum 13 Prodan çok daha iyi durumda. Yazılım konusunda da Xiaomi' ye nal toplattığı gün gibi aşikâr. Bence tek eksi yanı ( her ne kadar göreceli olsa da ) tasarımı... 9 mm lik kalınlıktaki kocaman, köşeli ekranıyla çok şık bir tuğladan farksız. Xiaomi 13 prodaki zerafetin yanına bile yaklaşamaz. giggle~~:D
Şu an Xiaomi'nin en güçlü donanımına sahip cihazını kullanıyorum ve esasında tercih etme sebebim ( yazılım konusunda bir milim bile ileri gidemediği için sürekli rakiplerinin gerisinde kalsa da ) benim tek kriterim olan MIUI arayüzüdür...clap~~

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Aslında herkesin kendi seçimleri ancak bazı gerçekleri de belirtmek gerekir. S23 ultra hız aşırtmalı işlemci kullandığı halde bütün testlerde geride kalıyor.
eu rom gayet yeterli aslında.
Band 20 sorusuna cevap olarak şu an şehrin 50 km dışındayım Band 20 yok ve İnternet hızım 70-90 mbps arası değişiyor. Band 20 olayı artık şehir efsanesi şu günlerde Band 20 yoksa daha yüksek bandlara geçiyor ve daha iyi hizmet veriyor operatörler.

Kağıt üzerinde konuşmadan önce cihazları bir kullanmak gerekir diye düşünüyorum.
Xiaomi Çin pazarı ürünlerine her zaman torpil geçer bu şaşmaz.

Akıllı alışveriş önemlidir aslında 30 bin bütçem varken ki istesem 55 bin de yapardım gidip 16500e bunu aldım. S23 ultra kullanan arkadaşım ile beraber oyun oynuyoruz. K60 pro eu rom ile daha iyi performans veriyor.

Sayın hocam çok yanlış bilgilerle dolu talihsiz bir yazı olmuş. K60 Pro 13 serisinin en iyisi Ultra ile kapışır bir ekran ile geliyor.
Ekranı Xiaomi 13 ten kat kat üstün.
Lütfen bilgilerimizi kontrol edelim. Mümkünse fikrimizi alıntı yapmadan konu sahibine bildirelim.
Birincisi alıntınıza baştan değil sondan cevap vererek başlayayım talihsiz açıklamalarım maalesef doğru,çözünürlük ve renk gösterme olarak kıyasladığınız cihazda tianma ya da csot panel kullanılıyor Xiaomi 13 ise Samsung panel kullanıyor kıyaslamayı epey üzerinden yapıp geldiyseniz bunu normal karşılıyorum.Bu sebepten ötürü malzeme kalitesi aynı olması mümkün değil,taktir edersiniz ki fiyat farkı da buradan dolayı oluşmakta.
Ben alıntımı konu sahibine bildirmek ya da bir cihazı övüp gömmek için değil,daha objektif karar verilmesi için yorumunuzu eksik görüp alıntıladım.
İkinci mesele işlemciler zaten aynı,s23 ultra overclocklu snapdragon 8 gen 2 ye sahip ancak Samsung full performans açmıyor,performansı kısıyor,cpu gpu testlerini kıyaslayarak görebilirsiniz.
Üçüncüsü kağıt üzerinden konuşmuyorum,s23u yu alıp deneyimleyen ve cihazların performans malzeme kaliteleri ile ilgili araştırma yaparak bu bilgileri aktarıyorum, çünkü daha dün kendi yakınıma bizzat s23 ultra sipariş ettim.
Dördüncüsü, farklı bandlar ile kullanım sağlanabilir kendim de çin Xiaomi 13 kullanıyorum zaten,dediğim gibi cihazı kötülemiyorum ancak göz önünde bulundurulması gereken şeyleri sıralıyorum, objektif fikir belirtmeden öneri bu şekilde yapılır çünkü :)
Eu romu siz yeterli görebilirsiniz,ancak miui 9 dan beri kullanan,2 senedir ios sonrasında 6 ay oxygenos(coloros) kullanan birisi olarak amiral gemisi bir cihazda ben yeterli görmüyorum.
Ancak bu bir fikir belirtmektir,ilk açıklamamda ben sadece eu olduğunu ve ota olmadığını söylemiştim,iyi ya da kötü dememiştim bunu siz belirttiniz.
Kısaca dilerim ki,cihaz önerisi yaparken; kıyaslamalarda ,umuyorum ki daha objektif açıklamalar yaparsınız. Keyifli forumlar dilerim.
Konuyu ilgiyle takip ederken hocalarım kadar çok fazla bilgi sahibi olmadığım teknik detaylara girmeden bir iki kelam etme ihtiyacı hissettim. Maalesef ki Band 20 sorunu öyle iddia edildiği gibi bir şehir efsanesi değil, kanlı canlı bir vakıa. Bunu Mi6 cihazımda ( üstelik global model bir cihaz olmasına rağmen ) bizzat test etmiş biri söylüyor. Memlekete her gittiğimde sürekli yaşanan internet kısıntısı ve şebekeden kaynaklı pil tüketimi bendenizi illallah ettirmişti. ve bunun en yakın şahidi de Skorpi hocamdır. ( İşin enteresan tarafı ise bu durumu kapsama alanının en fazla olduğu iddia edilen Turkcell hattımda yaşamış olmam ) Fakat eğer kafeinsiz hocam Xiaomi bu sorunu çözdü hocam; yeni çıkardığı cihazlarda böyle bir sıkıntı yok derse onu bilemem. Netice itibarıyla Mi6 2017 model eski bir cihaz...facepalm~~
StreX hocamın S23 Ultra hakkında yaptığı tespitlere kısa süreli test tecrübeme dayanarak ( Ki 13 prodan önce almayı düşündüğüm cihazlardan biriydi ) kısmen katıldığımı söylemek isterim. Malzeme kalitesi, ekran deneyimi ve akıcılık konusunda öyle ahım şahım bir fark var mı pek emin değilim ama kamera performansında; özellikle de zoom ve ön kamerada şu an elimde tuttuğum 13 Prodan çok daha iyi durumda. Yazılım konusunda da Xiaomi' ye nal toplattığı gün gibi aşikâr. Bence tek eksi yanı ( her ne kadar göreceli olsa da ) tasarımı... 9 mm lik kalınlıktaki kocaman, köşeli ekranıyla çok şık bir tuğladan farksız. Xiaomi 13 prodaki zerafetin yanına bile yaklaşamaz. giggle~~:D
Şu an Xiaomi'nin en güçlü donanımına sahip cihazını kullanıyorum ve esasında tercih etme sebebim ( yazılım konusunda bir milim bile ileri gidemediği için sürekli rakiplerinin gerisinde kalsa da ) benim tek kriterim olan MIUI arayüzüdür...
Aslında bu saydığınız maddelerin tamamı da en başında dediğim gibi "Tercih".

Son düzenleme:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Şu an Xiaomi'nin en güçlü donanımına sahip cihazını kullanıyorum ve esasında tercih etme sebebim ( yazılım konusunda bir milim bile ileri gidemediği için sürekli rakiplerinin gerisinde kalsa da ) benim tek kriterim olan MIUI arayüzüdür...clap~~
Hocam biraz geride kalmış bir cihaz aslında. O günden bugüne baz istasyonu sayısı da inanılmaz değişti.
Şu an Türk Telekom rezilliği devam ediyor sadece ülkede Turkcell özellikle mükemmel hizmet veriyor ülkenin büyük bölümünde.

Ben operatör tercihi yaparken daima bölgesel araştırma yapılmasını tavsiye ediyorum. Her operatörün rakipsiz olduğu bölgeler var.

Belki de operatörler bana torpil geçiyor olabilir.
Az önce bir hız testine 2 GB İnternetim gitti şehir dışı 70-90 mbps alırken şehir içi rakamlar biraz ürkütücü seviyede.
Sizin bölgenizde iyi olan operatörü bulmak size kalmış.

S23 Ultra zaten benim bir çok kişiye tavsiye ettiğim cihaz asıl sorun ben orada kendi deneyimimi anlatırken bazı arkadaşlar çok dert sahibi oldu. Alışveriş yaparken fan kimliğimizi bir kenara bırakmak her zaman şarttır.
Fan kültürü devam ettikçe 50 bin liralık cihazlar 45w şarj hızıyla gelmeye devam eder.

Hepimiz bir şeyler anlatıyoruz aslında bazılarımız kağıt üstü bazılarımız son kullanıcı testlerini argüman gösteriyor.

Üst Alt