Kernel Rosemary KSU (A11-A12-A13-A14-A15)

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
POCO X4 PRO 5g
Meslek
öğrenci
Konular
27
KernelSU ile nasıl Root atacağım?
Hocam lineage kurduktan sonra recovery moda alıp sideload modu açın. Adb üzerinden adb sideload yazıp dosyayı ekleyin terminale sürükleyerek sonra entere basın. İşlem hallolur.

adssaddsasda

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
sdadsadsa
Cihazım
dssasd
Konular
0
Hocam lineage kurduktan sonra recovery moda alıp sideload modu açın. Adb üzerinden adb sideload yazıp dosyayı ekleyin terminale sürükleyerek sonra entere basın. İşlem hallolur.
Peki hocam sizce işe yarar mı KernelSU çalışması için ROM ile KernelSU'nun aynı Kernel sürümünü kullanması gerekiyor mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde kendi uygulamasını indirir mi ayrıca indirmek mi lazım?

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
POCO X4 PRO 5g
Meslek
öğrenci
Konular
27
Peki hocam sizce işe yarar mı KernelSU çalışması için ROM ile KernelSU'nun aynı Kernel sürümünü kullanması gerekiyor mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde kendi uygulamasını indirir mi ayrıca indirmek mi lazım?
Hocam genelde Android sürümü ile alakalı. Kernel olarak atacağınız kernel dosyası 4.14 ve 4.19 a uymuyorsa olmaz zaten. Ama bu tür kernel dosyaları da evrensel oluyor. Deneme yanılma ile gitmeniz gerekiyor. Onun dışında uygulamayı kendi indirmiyor. Uyumlu kernelsu apksini bulup kurmanız gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam kernelsunun 1.x.x sürümünden önceki sürümler ile uyumluydu. Onu da deneme yanılma ile bulmanız gerekiyor. Son olarak kernel dosyalarının isimlerini uyumlu apk dosyasının sürümünü ekleyerek değiştirmiştim. Hatta sizin için bi bakayım tekrardan.

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
POCO X4 PRO 5g
Meslek
öğrenci
Konular
27
Merhabalar. Redmi Note 10S için Kernelsu destekli kernelleri vereceğim. Bazıları Hyperos bazıları aosp romlar için. Yeni kerneller buldukça ekleme yapacağım.

Not 1: Bazı kerneller hem aosp için hem hyperos veya MIUI için uygun olabiliyor. Yani bir aosp kernelini hyperos cihaz da deneyebilirsiniz. Risk tamamen size aittir.
Not 2: KSU-next yazanlar kernelsu uygulaması değilde "kernelsu next" uygulamasını kullanılması gerektiğini belli eder.
Not 3: Kerneller genelde custom recoveryler üzerinden yüklenir. AOSP kullanan arkadaşlar cihaza custom recovery kurabilir veya aosp recovery ile adbsideload üzerinden yükleyebilirsiniz.
Not 4: Henüz aradığınız kernel yoksa apatchi kullanabilirsiniz. Sonuç olarak temel amacımız rootu çekirdekte çalıştırarak diğer uygulamalardan gizlemek. AOSP kullanıcılarında apatch sorunlu olabilir.
Not 5: Bu kerneller cihazınıza zarar verebilir. Tüm sorumluluk cihaz sahibine aittir.

Herhangi bir sorun yaşarsanız alta yazın en kısa süre de cevap vermeye çalışacağım.

Hocam genelde Android sürümü ile alakalı. Kernel olarak atacağınız kernel dosyası 4.14 ve 4.19 a uymuyorsa olmaz zaten. Ama bu tür kernel dosyaları da evrensel oluyor. Deneme yanılma ile gitmeniz gerekiyor. Onun dışında uygulamayı kendi indirmiyor. Uyumlu kernelsu apksini bulup kurmanız gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam kernelsunun 1.x.x sürümünden önceki sürümler ile uyumluydu. Onu da deneme yanılma ile bulmanız gerekiyor. Son olarak kernel dosyalarının isimlerini uyumlu apk dosyasının sürümünü ekleyerek değiştirmiştim. Hatta sizin için bi bakayım tekrardan.
Hocam bu dosya kernelsu next uygulaması ile çalışıyormuş. Next ayrı bir uygulama onun sürümlerini deneyin.

adssaddsasda

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
sdadsadsa
Cihazım
dssasd
Konular
0
Hocam bu dosya kernelsu next uygulaması ile çalışıyormuş. Next ayrı bir uygulama onun sürümlerini deneyin.
MTK Client her seferinde kıllık yaptığı için yedek alamadım yedek aldıktan sonra deneme yapacağım bıktırdı beni bu Note 10S artık kurtulmak istiyorum valla.

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
POCO X4 PRO 5g
Meslek
öğrenci
Konular
27
MTK Client her seferinde kıllık yaptığı için yedek alamadım yedek aldıktan sonra deneme yapacağım bıktırdı beni bu Note 10S artık kurtulmak istiyorum valla.
Hocam aslında çok güzel telefon. Mtk client sıkıntı biraz bende kurmakta zorlanmistim.
Yedek almak için magisk ile root atın şimdilik databackup uygulaması ile yedek alın.

Databackup :

adssaddsasda

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
sdadsadsa
Cihazım
dssasd
Konular
0
Hocam aslında çok güzel telefon. Mtk client sıkıntı biraz bende kurmakta zorlanmistim.
Yedek almak için magisk ile root atın şimdilik databackup uygulaması ile yedek alın.

Databackup :

Databackup herşeyin yedeğini alır mı IMEI falanda?

Ramazan.T

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Reagle
Cihazım
POCO X4 PRO 5g
Meslek