Soru Rootun zararları

Mental04

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yusuf
Cihazım
Redmi note 9S
Konular
25
Selamün aleyküm cihazım mi 11 ultra ben telefona root attirmak istiyorum ama gittiğim çoğu telefoncu rootu önermedi cihazın iyi root Zarar verir yazık olur telefonuna falan dediler bilgisi olan yazılımcılar veya telefoncular cevaplayabilirmi acaba sadece pubg için root atmak istiyorum ama işte kimse önermedi zamanla cihazını çökertir yazık olur falan dediler siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz acaba zararı falan varmı

CanYILMAZ

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can YILMAZ
Cihazım
Not 10 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
2
root kendi başına cihaza zarar verir mi? asla.
Peki zarar verecek şeylere sebep olabilir mi? evet.

Windows sistemlerde virüsler çok rahat cirit atarlar. Her ne kadar uac sistemi getirdilerse de yetkilendirme bir şekilde kullanışsız. root olmayan telefona kolay kolay virüs bulaşmaz ama tut ki virüs yükledik, izinleri versek dahi sisteme bulaşamaz. fabrika ayarlarına dönmek yeterli olur. root var iken sistem dosyalarına da bulaşabileceği için, fabrika ayarlarına dönmek yeterli olmayabilir, bazı durumlarda rom atana kadar geçmeyen virüsler oluyor.

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
Hiçbirşey olmaz, bilindik uygulamalara root erişim izni verirsiniz. Cihazınıza modül kuracaksanız uyumlu,uygun modelleri kurarsınız. Yıllardır rootlu cihaz kullanırım, cihazımın çöktüğünü görmedim. Konulara hakim değilseniz cihazı çökertebilirsiniz diye söyledi büyük ihtimal. Aksine root veli nimettir.

Mental04

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yusuf
Cihazım
Redmi note 9S
Konular
25
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiçbirşey olmaz, bilindik uygulamalara root erişim izni verirsiniz. Cihazınıza modül kuracaksanız uyumlu,uygun modelleri kurarsınız. Yıllardır rootlu cihaz kullanırım, cihazımın çöktüğünü görmedim. Konulara hakim değilseniz cihazı çökertebilirsiniz diye söyledi büyük ihtimal. Aksine root veli nimettir.
Ben sadece pubg için modüller kullanmak için Atacam işte gittiğim telefoncularda pek tavsiye etmediler

lord219

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Albatros
Cihazım
Mi 11 ULTRA
Meslek
Yazilim Muhendisi
Konular
6
Root atmak giris katindaki evinizin demir korkuluklarini kesmek gibi birsey. Pencerenizi acik birakmadiginiz(bilmediginiz yazilim yuklemediginiz) ve surekli evde oldugunuz(yuklediginiz yazilimlari takip ettiginiz) surece size bir zarari genelde olmaz. Ama evden ciktiginizda, yada pencerenizi actiginizda surekli risk almis olacaksiniz.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Selamün aleyküm cihazım mi 11 ultra ben telefona root attirmak istiyorum ama gittiğim çoğu telefoncu rootu önermedi cihazın iyi root Zarar verir yazık olur telefonuna falan dediler bilgisi olan yazılımcılar veya telefoncular cevaplayabilirmi acaba sadece pubg için root atmak istiyorum ama işte kimse önermedi zamanla cihazını çökertir yazık olur falan dediler siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz acaba zararı falan varmı

Root için Bootloader kilidinin açılması gerekiyor. Bu kilit açıldığında ise üretici birçok garantiyi devre dışı bırakıyor. Buna ek olarak L1 sertifikası devre dışı kalıyor. Bunları atlatma yolları root ile mevcut ama işte sıradan bir kullanıcı genelde bunlardan kaçtığı için en faydalısı cihazın stok hali. Bir sorun var ki miui yazılımı stok halde çok hantal. Bunun çözümü de custom romlar. Bunun içinde bootloader açılması gerek. Açıldıktan sonrada rootsuz kullanmak imkansız hale geliyor ( L1 Sertifikası için).

Root izni vermek size zarar vermez. Ama sonrası root izni ile çalıştırdığınız uygulamalar size her an risk doğurabilir. Mesela ben 12 yıldır android kullanıyorum. Root şimdiye kadar bir kez zarar verdi. Tabi direkt root değil, root ile cihaz sesi artırmak için kullandığım modül ses çipine zarar verdi. Geliştiricinin tuzağı. Dikkatli olmanızda fayda var.

Üst Alt