Soru Rootsuz cihaz için kulaklık ses kalitesi arttırmak

merakci

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rami
Cihazım
-
Konular
40
Şarkı dinlemeyi seven biriyim ve açıkçası kulaklık ile şarkı dinlerken stok ses kalitesini beğenmedim. Cihaza okuduğum kadarıyla snapdragonlu cihazlar gibi rahat root işlemleri yapılamadığı için çekiniyorum açıkçası. Brick işlemleri ile uğraşmak istemiyorum. Rootluyken viper4android gibi uygulamalar yükleyip biraz düzeltebilirdim.

Yüksek sesle dinlerken cihazda basslarda cızırtı veriyor. Engineering modunda ses seviyesini yükselttim. Cihazın bu konuda ince ayarı var mı?

Birde merak ettiğim romdan roma çok değişiklik gösterir mi? Endonezya romunu merak ediyorum ama brick olma ihtimali olduğu için yaklaşamıyorum bir türlü. En kötüsü de yetkili hesap istemesi. Konuyla bağımsız ama cihazın romunu değiştirirken ya da root atarken brick olma ihtimalini en aza indiren yöntem varsa konu altında onu da belirtirseniz sevinirim.

Harunasd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Harun
Cihazım
MI 10 PRO
Konular
6
Ben poweramp ve özel ekolayzır ayarları kullanarak ses kalitesini ( ses yükseltme değil) muazzam derecede arttırdım. Aynı zamanda indirmek istediğim şarkıları .flac olarak indiriyorum. Bu ikisi birleşince bütün enstürmanlar çok net geliyor. Tek sıkıntı .flac indirdiğimde 5 dakikalık şarkı 50mb oluyor Idea~~

Oyla:

merakci

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rami
Cihazım
-
Konular
40
Siz ses yüksekliğinden ziyade ses kalitesini arttırmak istiyorsunuz.

Evet, ses yükseltmekten ziyade daha iyi ses kalitesi almak istiyorum.

Ben poweramp ve özel ekolayzır ayarları kullanarak ses kalitesini ( ses yükseltme değil) muazzam derecede arttırdım. Aynı zamanda indirmek istediğim şarkıları .flac olarak indiriyorum. Bu ikisi birleşince bütün enstürmanlar çok net geliyor. Tek sıkıntı .flac indirdiğimde 5 dakikalık şarkı 50mb oluyor Idea~~

Poweramp kullandım ama sesleri inanılmaz tiz geldiği için soğudum direkt. Tize özel ekolayzır ayarınız varsa alabilirim. :D

Oyla:

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Ekolayzır ayarlarınızı paylaşabilir misiniz hocam poweramp için bende merak ettim açıkçası

Oyla:

Harunasd

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Harun
Cihazım
MI 10 PRO
Konular
6
merakci lazye direk poweramp ayarlarımı ekledim, içinde ekolayzır ile birlikte geliyor. Bununla birlikte müziği .flac indirince çok şahane oluyor. Metal dinlerken resmen konserdeymiş gibi :P

uzantı desteklemediği için rar dosyasına attım. Bunu android/data/_maxpzpoweramp içine atıp ayarları içe yükle demeniz yeterli.

Ekli dosyalar

• last.rar
    15,2 KB · Görüntüleme: 9
Oyla:

brboros

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hyrttn
Cihazım
Note 8 pro
Konular
13
Bu konuda bir uygulama önerim olacak müzik için derseniz jetAudio+ isimli uygulama sesi gayet güzel netleştiriyor. Kullanımı basit. Müzik çalar olarak ideal bir kullanıma sahip. İki tane ayar ile çok net ses alabildim. Bir kaç resim atıyorum
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Uygulamayı yüklemek isteyenler sınırlı sürüm Playstore da

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla:

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
H
Merhaba, Bu konuyu inceleyebilirsiniz.
Hocam siz hangi bölgeyi kullanıyorsunuz ses anlamında ? Gürcistan da ben pek fark göremedim açıkçası.

Oyla:

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Oyla:

gacvokem

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ÖMER
Cihazım
ONEPLUS 5T
Konular
0
Ekolayzır ayarlarınızı paylaşabilir misiniz hocam poweramp için bende merak ettim açıkçası
Oneplus Bullets Wirales 2 kukalklıkta Aptx-Hd codeckle jet audiaoda aşağıdaki ayarlarla fazla karıştırmadan tüm sahne ve müzik alaetlerinde bas tiz mid müthiş ses kalitesi almaktayim kulandığınız kulaklıkla deneyip yorumunu paylaşırsanız . sonucu öğrenmek isterim. ayarlar tamamen kendi deneyimimdir.. varsa sizide jet audio ekolayzır için ayarlarınız denemek istrim.

----Jet Audio ses Ayarları---
Ekolayzer: açık(Flat)
Preamp:0db
Mono :kapalı

Bas 2: açık (50)
Wide2:açık(50)
Yankı:kapalı

Agc:açık (50)
Replay gain: kapalı
Perde: kapalı

--AM3D---
açık (pop)