Yardım Rootlanan cihaz eski döndürülebilir mi?

Alexis Ren

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
13
Arkadaşlar merhaba, telefonu formatlamak zorunda kaldım, yedekleme başarılı olmadığı için bir çok dosyayı kaybettim. Wondershare Dr.Fone isimli bir program buldum, işe yarıyormuş ve çoğu kişinin dosyalarını kurtarmış, fakat kayıp dosyaları bulmak için telefona root atması gerekiyormuş, programın kendi root özelliği varmış ve aynı şekilde rootlanan cihazın rootunu kaldırarak eski haline de döndürebiliyormuş, fakat telefonu alalı 2 ay oldu, garantisinin bozulmasını istemiyorum, kaybolan dosyalar da benim için çok önemli. Dosyaları kurtarmak için root attıktan sonra rootu kaldırsam bir şekilde anlaşılır mı rootlu olduğu? nasıl?

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Hocam Mi Cloud üzerinden sayılı dosya yedeklenmiş maalesef, WhatsApp konuşmaları gibi dosyalar için ayrı bir yedekleme gerek, bu Titanium Backup isimli program sadece rootlu cihazlarda mı kullanılabiliyor? Rom yükledikten sonra dosyaları nasıl geri getiriyor, Rom fabrika ayarlarına döndürdüğü için?
Root erişimi istiyor evet. Play store üzerinden indiriliyor zaten. Kendi hesabınızdan indirdiğiniz için yedeginizi hafızasında tutuyor. Rom yükledikten sonra titanium backup yükleyip restore yaparak yedeginizi kurabilirsiniz.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Alexis Ren

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
13
Root erişimi istiyor evet. Play store üzerinden indiriliyor zaten. Kendi hesabınızdan indirdiğiniz için yedeginizi hafızasında tutuyor. Rom yükledikten sonra titanium backup yükleyip restore yaparak yedeginizi kurabilirsiniz.

Hocam peki Mi Flash ile ROM yükleyecekken program kendiliğinden yüklenecek ROM'lara sahip oluyor mu, yoksa onları da mı internetten bulmam gerek ? ve yüklenen ROMlar ile telefonun geldiği ROM'un bir farkı var mı?

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Hocam peki Mi Flash ile ROM yükleyecekken program kendiliğinden yüklenecek ROM'lara sahip oluyor mu, yoksa onları da mı internetten bulmam gerek ? ve yüklenen ROMlar ile telefonun geldiği ROM'un bir farkı var mı?
Romlarin farklı sürümleri var. Tabiki sizin indirmeniz gerekiyor hangisini yükleyecekseniz. Mi flash ile sadece stock rom yüklersiniz. Onun da sürüm farkı olur. Custom rom gibi farklılık olmaz.

Oyla:

Alexis Ren

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
13
Romlarin farklı sürümleri var. Tabiki sizin indirmeniz gerekiyor hangisini yükleyecekseniz. Mi flash ile sadece stock rom yüklersiniz. Onun da sürüm farkı olur. Custom rom gibi farklılık olmaz.

Yani hocam Mi Flash ile yükleyenen rom'un telefonun geldiği rom'dan tek farkı sürüm mü? güncelleme yapılıyor mu yine de? bu arada telefonumun şu anki Rom'unun aynısını yüklemek istiyorum şu anki romun adına nereden bakabilirim?

Oyla:

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Yani hocam Mi Flash ile yükleyenen rom'un telefonun geldiği rom'dan tek farkı sürüm mü? güncelleme yapılıyor mu yine de? bu arada telefonumun şu anki Rom'unun aynısını yüklemek istiyorum şu anki romun adına nereden bakabilirim?
Ayarlar hakkında kısmından mevcut surumunuze bakabilirsiniz. Bu arada mi flash ile yukleyeceginiz rom fastboot rom olmalıdır. Recovery romlari twrp üzerinden yüklersiniz ancak.

Oyla:
Üst Alt