- Adım
- Njlos53
- Cihazım
- Poco x4 pro 5g
- Konular
- 37
Hocam, şimdiki yeni nesil telefonların bir çoğu 3-5-7 yıla kadar güncelleme garantisi verebiliyor. Bildiğim kadarı ile Google Pixel telefonlar hem açık kaynak kodlu GrapheneOs uygulamalarını kullanıyor, hemde sanırım 7 yıla kadar uzun soluklu güncelleme garantisi veriyor. İncelemenizi öneririm. Aslında bir telefonu iyi bir Firewall ve iyi bir Antivirus ile korumak mümkündür. Özellikle modifiye olmamış orjinal LineageOs gibi AOSP romları tercih etmek gerekir diye düşünüyorum.Root ile uğraştığım zamanlarda genelde kurduğum romlar üzerinde oynayabilmek için yapıyordum. Yüklenen rom içinde yer alan gereksiz uygulamaları kaldırmak. GPS conf dosyalarını düzenlemek. Ve daha birçok işlem. Son zamanlarda bootloader açık olan cihazlarda WhatsApp çalışmaması gibi durumlarda ortaya çıkınca bootloader açmak. Root yapmak. Rom üzerinde oynamak gitgide çok uğraştırıcı olamaya başladı. Birde üzerine yapılan işlemlerin başarılı olmaması moral bozukluğu yaratmaya başladı. Sonraları bu hevesim gitgide geçti. Standart user modunda devam etmek daha cazip hale geldi. Güncelleme olayları gerçekten çok önemli hale geldi. Artık yapay zekanın arşa çıktığı zamanlardayız. Her ne kadar Xiaomi kullanan insanlar olarak standart kullanıcılardan bir tık daha bilinçli olsak bile her an bir dolandırılma ile karşı karşıya kalma ihtimalimiz arttı. Bu yüzden de telefonun yazılımsal olarak güncel olması benim açımdan elzem oldu. Tüm bunlardan dolayı uzun soluklu güncelleme veren cihazlara bakıyorum. Burda benim seçimim Samsung markası oldu. Yakın zamanda S25 FE modelini bekliyorum ve muhtemelen alacağım. Fiyat baremi çok yüksek olursa S24 FE modelini alacağım. Telefonun özellikleri artık benim açımdan pek birşey ifade etmiyor.
Alttaki Linkte Google Pixel telefonları inceleyebilirsiniz, a15 den itibaren a22 ye kadar update ve upgrade yapmayı garanti ediyorlar :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Son düzenleme: