- Adım
- Caner
- Cihazım
- Note 8 Pro
- Konular
- 32
2011 yılında efsane fiyat-performans telefonu Huawei Ideos X5'i keşfettiğimden beri Android ve buna bağlı root veya özelleştirme dünyasının içindeyim. Daha sonra 2018 gibi bir başka efsane fiyat-performans telefonu Redmi Note 4'ü keşfederek yola Xiaomi cihazlar ile devam etmeye başladım. Uzun yıllar custom romlar sayesinde Note 4 ve Note 8 Pro kullandım. NFC sensörü bozulmasa Note 8'i daha da kullanırdım. 
Note 8'i A13 Timjosten rom ile uzun süre kullandım. Geliştirici cihazı yetersiz gördüğü için A14 desteği vermedi. Halen de en beğendiğim custom rom diyebilirim bütün cihazlar içerisinde.
Model yükseltmeye karar verip de Poco F6 ile A15 seviyelerine çıkınca bu işin gerçekten zorlaştığını anladım. Hyper tabanlı romlar ile cihazın şarj performansını beğenmediğim için aosp romlar denemeye karar verdim ama onlar ile de play integrity sorunları ortaya çıkmaya başladı.
forum.miuiturkiye.net
Bu konuda verilen tavsiye üzerine crdroid ile bir kereye mahsus bu sorunu halledebildim daha sonra lsposed çalıştıramadığım için başka romlar da denedim fakat bu integrity sorununu bir türlü çözemedim. Integrity fix modülleri, tricky store falan hepsini denedim fakat hep geçerli keybox bulunamadı hatası aldım. En sonunda F6'yı bir kenara bırakıp elimdeki Note 4'ü deneme tahtası olarak kullanmaya karar verdim. Efsane mido cihaza da bir Hyper 2 A14 port rom yükledim ve integrity sorunu gene karşıma çıktı. Çözmeye çalışırken yine geçerli keybox bir türlü bulamadım. En sonunda
Sohbet konusu açınca belki biraz uzun oldu ama A13 seviyelerine kadar bu tip şeylerle hiç uğraşmazken şimdi bunlarla uğraşınca cihaz değiştirmek gerçekten uğraştırıcı bir hal almaya başladı. Bootloader kilidi açmak da aynı şekilde uğraştırıcı hale geldi script ile falan hiç uğraşmazdık eskiden. Bu işlerin en güzel yapılabildiği Xiaomi cihazlarda bile bu noktaya gelindiyse abartı olmayacaksa ios gibi kapalı bir sistem olma yolunda emin adımlarla gidiliyor. Siz neler düşünüyorsunuz?
Note 8'i A13 Timjosten rom ile uzun süre kullandım. Geliştirici cihazı yetersiz gördüğü için A14 desteği vermedi. Halen de en beğendiğim custom rom diyebilirim bütün cihazlar içerisinde.
Model yükseltmeye karar verip de Poco F6 ile A15 seviyelerine çıkınca bu işin gerçekten zorlaştığını anladım. Hyper tabanlı romlar ile cihazın şarj performansını beğenmediğim için aosp romlar denemeye karar verdim ama onlar ile de play integrity sorunları ortaya çıkmaya başladı.
Yardım - Poco F6 Batarya Performansından Memnun Değilim. Çare Stock Romlara Dönüş mü?
Her yeniden başlatma sonrası ilk etapta derin uyku süresi 0 oluyor ve bu da boşta iken çok batarya tüketimine neden oluyor. O derin uyku süresi biraz bekleyince zamanla artıyor fakat bu süreçte saatte yüzde 5-6 civarı fazla bir ekran boşta tüketimi oluyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz? GKI modda...

Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
modülünü keşfettim. Bunu kurunca üçünden de geçti. Bu modülü F6 ile de deneyeceğim.Sohbet konusu açınca belki biraz uzun oldu ama A13 seviyelerine kadar bu tip şeylerle hiç uğraşmazken şimdi bunlarla uğraşınca cihaz değiştirmek gerçekten uğraştırıcı bir hal almaya başladı. Bootloader kilidi açmak da aynı şekilde uğraştırıcı hale geldi script ile falan hiç uğraşmazdık eskiden. Bu işlerin en güzel yapılabildiği Xiaomi cihazlarda bile bu noktaya gelindiyse abartı olmayacaksa ios gibi kapalı bir sistem olma yolunda emin adımlarla gidiliyor. Siz neler düşünüyorsunuz?