Soru Root ve Custom rom önerirmisiniz ?

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Yaş
29
Konum
Azerbaycan
Katılım
22 Temmuz 2018
Konular
45
Mesajlar
901
Tepkime puanı
499
Puanları
78
İyi akşamlar arkadaşlar. Mi 8 kullanıcıyısım ağustos ayından bu yana ve telefonum Official Global versiyon. Eski telefonlarımda ( HTC Butterfly S, M8, Galaxy S6,S7,HTC 10) telefonu ilk aldığım gün bootloaderini açarak root ve custom rom yüklüyordum. Şimdi Mi 8-i aldığımdan bu yana sorunlar ve ihtiyac duymamam sebebile hiç bir değişiklik yapmadım. Şimdi sorularım bunlar:

1)BL kilidini açarsam her hangi bir uyarı ile karşılaşacakmıyım ? Çin versiyona global rom yükleyince ekrana uyarılar geliceğini söylemişti Xiaomi yetkilileri. Bu global içinde geçerlimi ?
2) Stock romdan sıkıldım. o yüzden customa geçmek istiyorum. Mi 8 için geçersem ne gibi modlar felan var ? Mesela Dolby felan biliyorum
3) MI 8 için şu an bir sürü rom var. ve hepsini tek-tek denemek istemiyorum.zira yoruluyorum ve vakit te bulamiyorum. En iyi custom rom hangisi ? EU romlar sanki ilk sırada.
4) Root ve Custom rom kullanan arkadaşlar, bunları onerirmisiniz ? Yoksa deneyim anlamında pek fark yaratmıyor mu mi8-de ? Zira eski telefonlarımda custom romlu halleri stoka nazaran çok daha iyi oluyordu pil sureleri hiz ve s. bakımından.


Yanıtlarınızı bekliyorum
 

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Yaş
45
Konum
Kocaeli
Katılım
17 Nisan 2017
Konular
23
Mesajlar
3.638
Tepkime puanı
3.452
Puanları
188
Hocam sana tavsiyem bl kilidini açıp eu rom kurup magisk le rootlaman.bi sıkıntı yaşayacağını ve sürekli uğraşacağını sanmıyorum. Ben mi6 mda sürekli root ve eu rom kullandım ve sıkıntı yaşamadım
 
Oyla:

Kadima

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Mekatronik Müh.
Yaş
34
Konum
İstanbul
Katılım
9 Kasım 2016
Konular
11
Mesajlar
652
Tepkime puanı
422
Puanları
78
Ben nerdeyse bütün romları denedim ama en sonunda Global Beta romuna geri dönüyorum. AOSP tabanlı custom romların arayüzleri hoş gelmiyor. Birde kamera kaliteleri stock roma göre düşük gibi. Miui tabanlı romlar daha iyi gibi.
Miui tabanlı custom romlarda ise Miuipro en iyisi ama ücretli üyelik var. İnternetten miuipro linki bulup yükleyebilirsin veya da xiaomi.eu yükleyebilirsin.
 
Oyla:
Üst Alt