Yardım Root ve camera2api aktifleştirme sorunu

bjkahmet

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi8
Konular
2
İyi günler arkadaşlar.
Birkaç gündür uğraştığım araştırdığım bir konu var.
Öncelikle googlecam kurmak amacıyla camera2api aktifleştirmeyi denemeye başladım.
önce Root yapmam gerekiyormuş.
Root için birkaç farklı yöntem denedim fakat sonuç sıfır.
magisk ile yapayım dedim. magisk flashlamaya çalışırken telefon twrp'de telefon hafızası 0mb olarak görünüyordu. wipe yapmak gerekiyormuş. wipe yapınca rom dahil telefondaki her şey siliniyormuş.
göze alamadım bu sefer rootsuz camera2api aktifleştirme yollarına baktım
pull build.prop deneyerek yaptım. pull build.prop dedikten sonra build.prop dosyasını çekemedim.

yani genel olarak sorunlarım bunlar. uç uca gide gide yine başladığım noktaya döndüm.
camera2api'yi aktifleştirmek için rootsuz çözümü bilen var mı ?
root yapmak için wipe yapmadan bir yol bilen var mı ?

kafamdaki iki soruda yardımlarınızı bekliyorum :)

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hocam Farkli twrpleri deniyin, bu şekilde Hafizadaki sifrelemeyi çözüp hafizayi gören bir twrp bulursunuz. Örneğin Cofface Twrp tavsiye ediliyordu onu deneyin.

Oyla:

babareis

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
6
Çok gerekli bir toolkit

Bu da kendi sitesi ve kullanma kılavuzu

Mi 6 da çaılışr mı emin değilim ama ben Mi Note 3 te bunu kullanıyorum TWRP vediğer işlemler için.

Oyla:

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Arkadaşlar selam. Ben de gcam kullanmak istiyorum fakat bunu global beta üzerinde yapmak istiyorum. Dolayısı ile global betayı twrp ile açmam gerekiyor Fakat bunu bir türlü yapamadım. Twrp üzerinden ne zaman global rom kursam hep twrp kayboldu ve stock recovery geldi. Global beta üzerinde twrp nasıl sahip olabilirim bilen yardımcı olabilir mi? En azında bu şekilde kullanabileceğim bir twrp linki verseniz bile yeter. (twrp 3.2.1-1 ile denedim ve ne zaman romu kursam rom açıldı ama twrp de kayboldu)

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Arkadaşlar selam. Ben de gcam kullanmak istiyorum fakat bunu global beta üzerinde yapmak istiyorum. Dolayısı ile global betayı twrp ile açmam gerekiyor Fakat bunu bir türlü yapamadım. Twrp üzerinden ne zaman global rom kursam hep twrp kayboldu ve stock recovery geldi. Global beta üzerinde twrp nasıl sahip olabilirim bilen yardımcı olabilir mi? En azında bu şekilde kullanabileceğim bir twrp linki verseniz bile yeter. (twrp 3.2.1-1 ile denedim ve ne zaman romu kursam rom açıldı ama twrp de kayboldu)
Global kararlıda TWRP silinme sorunu olabiliyor. Ama global betaya rahatça kurabilirsiniz. Silme sorunu olmuyor :)
Telefonunuza uygun TWRP olmadığı için malesef o kadar yardımcı olamıyorum fakat telefonunuzun forum sayfasına girip ararsanız uygun twrpyi bulabilirsiniz :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Global kararlıda TWRP silinme sorunu olabiliyor. Ama global betaya rahatça kurabilirsiniz. Silme sorunu olmuyor :)
Telefonunuza uygun TWRP olmadığı için malesef o kadar yardımcı olamıyorum fakat telefonunuzun forum sayfasına girip ararsanız uygun twrpyi bulabilirsiniz :)

Teşekkür ederim cevap için. Kararlıda denemiştim sanırım bir de beta da deneyeyim o zaman.

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Oyla:

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Sonucu buraya yazarsınız hocam :)

Global beta üzerine direk olarak twrp atıp tlf hiç kapatmadan magisk yükledim. Sorunsuz açıldı. Twrp de kalıcı oldu. Sonrasında rahatca api2 açıp gcam yükledim. Denemek isteyenler için bilgi olsun.

Telefon mi6

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Global beta üzerine direk olarak twrp atıp tlf hiç kapatmadan magisk yükledim. Sorunsuz açıldı. Twrp de kalıcı oldu. Sonrasında rahatca api2 açıp gcam yükledim. Denemek isteyenler için bilgi olsun.

Telefon mi6
Hayırlı olsun :)

Oyla:
Üst Alt