Uygulama [Root] Titanium Backup [Resimli Anlatım][Toplu Yedek Alma]

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Uyguladım işe yarıyor sağolun tek korkum, bu yedeğime başkası ulaşıp kendine kurmaması için şifreleme türü bir şeyler var mı ?
Yedek dosyasını zip yada rar haline getirip şifreleyebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sağ üst Menü.. Tercihler... Şifrele

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Bunu bilmiyordum çok iyi oldu hocam.. Ellerinizden :*:D

prodroandro

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
76
Migrate kullandım fakat bazı programların bir kısmı hata verdi ve yüklenmedi...
Titanium backup'da böyle bir şey yaşarmıyım?

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
293

prodroandro

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
76
Ücretsiz versiyonunda son resimlerde ki gibi bölüm yok maalesef...
Birde yok mu bunun modüllüsü gibi bir şey?
Çakma sürümü vs... :D

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Yaşamazsınız

Hocam ben hiç sorunsuz yedek alamadım titanium ile. Smsler geri yüklenmedi hiçbir zaman. Ayrıca uygulamaların yarıdan fazlası çalışmadı

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
293
Hocam ben hiç sorunsuz yedek alamadım titanium ile. Smsler geri yüklenmedi hiçbir zaman. Ayrıca uygulamaların yarıdan fazlası çalışmadı
TB sadece uygulamaların yedeklerini ve eğer istenirse de sistem yedeklerini alır... SMS vs yedeğini almaz, onun için yerel yedeklemeyi, Google ve Mi Bulutu kullanmalısınız

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
293
Ücretsiz versiyonunda son resimlerde ki gibi bölüm yok maalesef...
Birde yok mu bunun modüllüsü gibi bir şey?
Çakma sürümü vs... :D
Tam randıman için ücretli versiyonu kullanmanız şart

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
17
Merhaba

şöyle bir sorum olucak, dün eu rom beta da sürüm güncellemesi yaptım twrp üzerinden flashlayarak reboot ettiğimde cihazı magiskte root gitmişti ( root attıktan sonrada tekrardan ) dolby atmos ve JamesDSP modüllerine bağlı programlar çalışmadı ve bu modülleri kaldırıp tekrar yüklemem gerekti , aynı şekilde xposed ta çalışmadı önce xposed ı kaldırıp buna bağlı olan xposed modüllerinide magiskten kaldırıp tekrar modülleri kurup xposed ı yükleyince çalışır hale geldi

burda sorum şu olucak bu programların yedeklerini titanium yedekle alsaydım sadece rootu yeniden flashlayıp bu yedekleri kursaydım hiç bir işlem yapmadan eskisi gibi modül ve bağlı programları kullanabilir miydim ?

eu rom beta her cuma güncelleme aldığından kolay bir yol aradığımdan sormak istedim

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
293
Merhaba

şöyle bir sorum olucak, dün eu rom beta da sürüm güncellemesi yaptım twrp üzerinden flashlayarak reboot ettiğimde cihazı magiskte root gitmişti ( root attıktan sonrada tekrardan ) dolby atmos ve JamesDSP modüllerine bağlı programlar çalışmadı ve bu modülleri kaldırıp tekrar yüklemem gerekti , aynı şekilde xposed ta çalışmadı önce xposed ı kaldırıp buna bağlı olan xposed modüllerinide magiskten kaldırıp tekrar modülleri kurup xposed ı yükleyince çalışır hale geldi

burda sorum şu olucak bu programların yedeklerini titanium yedekle alsaydım sadece rootu yeniden flashlayıp bu yedekleri kursaydım hiç bir işlem yapmadan eskisi gibi modül ve bağlı programları kullanabilir miydim ?

eu rom beta her cuma güncelleme aldığından kolay bir yol aradığımdan sormak istedim
Sorunuzun cevabı Evet

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Açıklama;

TitaniumBackup uygulaması root yetkisine sahip olan cihazlar için vazgeçilmezdir. Rom değiştirdiğimizde, fabrika ayarlarına döndüğümüzde, temiz kurulum yapmamız gerektiğinde fakat sırf yedeklerimizi alamadığımız için üşendiğimizde hayat kurtarıcı bir araç olarak karşımıza çıkıyor.

Yalnızca başlıca, aktif kullanılan özelliklerin üzerinde durdum. Uygulama Türkçe olduğundan isteğe ve ihtiyaca göre diğer özelliklerine sizler de bakabilirsiniz.
Çünkü burada anlatamayacağım kadar fazla özelliğe sahip bir uygulama.

Yukarıda da bahsettiğim gibi; bir yedek alma uygulamasıdır. Yedek almanın yanında uygulama dondurma, uygulamaları apk olarak almak, uygulama verilerini temizlemek vb. gibi daha bir çok özelliğe de sahiptir.
Fakat en önemli özelliği veriler ile birlikte toplu uygulama yedekleri almaya olanak sağlamasıdır.
Toplu halde uygulamaları verileri ile yedeklediğinizde sıfırdan kurulum yapsanız dahi TB ile yedeklerinizi geri kurduğunuzda her şey olduğu gibi tekrar yüklenecektir. Mesela; Whatsapp uygulamasını doğrulamanız bile gerekmeden, olduğu gibi tekrar kuracaktır.
Tabii ki kullanabilmemiz için cihazımızın root yetkisine de sahip olması gerekiyor. Full sürümü ve ücretsiz sürümü birbirinden ayıran en önemli özellik ise yedek kurmayı toplu şekilde yaptırmamasıdır. Apk olarak tek tek kendiniz onaylayarak kurulumu gerçekleştiriyorsunuz.

Yedek aldığınız zaman telefonunuzun ana dizinine TitaniumBackup adında bir klasör oluşacaktır. Tüm yedekleriniz tahmin edeceğiniz gibi burada yer alıyor. Bu klasör herhangi bir sebepten dolayı silinirse doğal olarak yedekleriniz de gidecektir. Bu yüzden; dahili hafızanızı sileceğiniz kurulumlarda bu klasörü muhakkak kişisel bilgisayarınıza veya varsa hafıza kartınıza aktarmanızı öneririm. Aksi taktirde sizin için çok önemli yedekleriniz geri dönüşü olmayacak şekilde silinebilir.

Toplu yedekler kısmında "1" veya hiç uygulama göremiyorsanız ana ekrana tekrar gelerek arama kısmında son arananı silip tekrar deneyin.

Nasıl kullanılır?

Başta da bahsettiğim gibi ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı sürümü mevcut. Ben en detaylı şekilde incelemek adına ücretli sürümünün anlatımını yapacağım.

Ekran görüntüleri ile anlatım;

İlk giriş ekranımız bizi karşılıyor

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Tek bir uygulama ile ilgileniyorsak bu kısım bizim işimizi görecektir. Burada neler yapılabilir?
Uygulama dondurma-çözdürme
Veri temizleme
Uygulama kaldırma (sistem uygulaması dahil)
Yedekleme

Asıl can alıcı noktamız toplu işlemler bölümü. Burada neler yapılabilir?
Toplu şekilde uygulamalarımızı verileri ile birlikte yedekleme
Alınan yedekleri toplu olarak veriler ile ve verisiz şekilde tekrar kurma
ve daha birden fazla işlemi gerçekleştirebileceğiniz seçenekler.

İndirme Bağlantısı;

Ücretli Sürümü;

Teşekkürler.

Üst Alt