- Adım
- Batuhan
- Cihazım
- Redmi 5 Plus
- Konular
- 6
Konu için eline sağlık hocam, anlatımı sade ve yeterli olmuş.Hayat kurtaran uygulamalarda bugün
Emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin.Oldukça yararlı bir paylaşım.Teşekkürler..Açıklama;
TitaniumBackup uygulaması root yetkisine sahip olan cihazlar için vazgeçilmezdir. Rom değiştirdiğimizde, fabrika ayarlarına döndüğümüzde, temiz kurulum yapmamız gerektiğinde fakat sırf yedeklerimizi alamadığımız için üşendiğimizde hayat kurtarıcı bir araç olarak karşımıza çıkıyor.
Yalnızca başlıca, aktif kullanılan özelliklerin üzerinde durdum. Uygulama Türkçe olduğundan isteğe ve ihtiyaca göre diğer özelliklerine sizler de bakabilirsiniz.
Çünkü burada anlatamayacağım kadar fazla özelliğe sahip bir uygulama.
Yukarıda da bahsettiğim gibi; bir yedek alma uygulamasıdır. Yedek almanın yanında uygulama dondurma, uygulamaları apk olarak almak, uygulama verilerini temizlemek vb. gibi daha bir çok özelliğe de sahiptir.
Fakat en önemli özelliği veriler ile birlikte toplu uygulama yedekleri almaya olanak sağlamasıdır.
Toplu halde uygulamaları verileri ile yedeklediğinizde sıfırdan kurulum yapsanız dahi TB ile yedeklerinizi geri kurduğunuzda her şey olduğu gibi tekrar yüklenecektir. Mesela; Whatsapp uygulamasını doğrulamanız bile gerekmeden, olduğu gibi tekrar kuracaktır.
Tabii ki kullanabilmemiz için cihazımızın root yetkisine de sahip olması gerekiyor. Full sürümü ve ücretsiz sürümü birbirinden ayıran en önemli özellik ise yedek kurmayı toplu şekilde yaptırmamasıdır. Apk olarak tek tek kendiniz onaylayarak kurulumu gerçekleştiriyorsunuz.
Yedek aldığınız zaman telefonunuzun ana dizinine TitaniumBackup adında bir klasör oluşacaktır. Tüm yedekleriniz tahmin edeceğiniz gibi burada yer alıyor. Bu klasör herhangi bir sebepten dolayı silinirse doğal olarak yedekleriniz de gidecektir. Bu yüzden; dahili hafızanızı sileceğiniz kurulumlarda bu klasörü muhakkak kişisel bilgisayarınıza veya varsa hafıza kartınıza aktarmanızı öneririm. Aksi taktirde sizin için çok önemli yedekleriniz geri dönüşü olmayacak şekilde silinebilir.
Toplu yedekler kısmında "1" veya hiç uygulama göremiyorsanız ana ekrana tekrar gelerek arama kısmında son arananı silip tekrar deneyin.
Nasıl kullanılır?
Başta da bahsettiğim gibi ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı sürümü mevcut. Ben en detaylı şekilde incelemek adına ücretli sürümünün anlatımını yapacağım.
Ekran görüntüleri ile anlatım;
İlk giriş ekranımız bizi karşılıyor
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Tek bir uygulama ile ilgileniyorsak bu kısım bizim işimizi görecektir. Burada neler yapılabilir?
Uygulama dondurma-çözdürme
Veri temizleme
Uygulama kaldırma (sistem uygulaması dahil)
Yedekleme
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Asıl can alıcı noktamız toplu işlemler bölümü. Burada neler yapılabilir?
Toplu şekilde uygulamalarımızı verileri ile birlikte yedekleme
Alınan yedekleri toplu olarak veriler ile ve verisiz şekilde tekrar kurma
ve daha birden fazla işlemi gerçekleştirebileceğiniz seçenekler.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
İndirme Bağlantısı;
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Ücretli Sürümü;
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Konu için eline sağlık hocam, anlatımı sade ve yeterli olmuş.Hayat kurtaran uygulamalarda bugün
Emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin.Oldukça yararlı bir paylaşım.Teşekkürler..
Cihazım Rootlu değil o aşamaya geleyim mutlaka kullanacağım..Rica ederim hocam. Aynen öyle, hayat kurtarıyor çoğu kez.
Rica ederim hocam, işinize yarar umarım.
Aaaaaa rootsuz cihaz mı kullanıyorsunuzCihazım Rootlu değil o aşamaya geleyim mutlaka kullanacağım..
Üstatım yavaş ,yavaş Jailbreak değil malum ve ayrıca Mac kullandığımdan oğlum geldiğinde yapabileceğim Sömestr tatilinde olur ancak o gelene kadar gerekli araştırmayı yapıp Doneleri topluyorum şimdilik Sadece cihazım unlocked oldu o kadar..Aaaaaa rootsuz cihaz mı kullanıyorsunuz
Gesendet von meinem Mi Max 2 mit Tapatalk
Hocam, BL kilidiniz açıksa işlem zaten bitmiş ve siz en fazla 10 gün sonra Cihaza TWRP atıp, rootlarsınız ... Magisk tavsiyemdirÜstatım yavaş ,yavaş Jailbreak değil malum ve ayrıca Mac kullandığımdan oğlum geldiğinde yapabileceğim Sömestr tatilinde olur ancak o gelene kadar gerekli araştırmayı yapıp Doneleri topluyorum şimdilik Sadece cihazım unlocked oldu o kadar..
İnşallah sizlerden bu konularda bilgi alacağım..Ve sörfüm daha da eğlenceli olacak...Hocam, BL kilidiniz açıksa işlem zaten bitmiş ve siz en fazla 10 gün sonra Cihaza TWRP atıp, rootlarsınız ... Magisk tavsiyemdir
Gesendet von meinem Mi Max 2 mit Tapatalk