Yardım Root nasıl gizleyebilirim

Muhammet705

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
RedmiNote12 4G
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Lunaris AOSP
Telefon Modeli
Redmi Note 12 4G
Bootloader Kilidi
Açık
Selamlar herkese,

Redmi Note 12 4G cihazımda Lunaris AOSP Custom ROM'unu kullanıyorum. Cihazım rootlu ancak bankacılık uygulamalarını bir türlü çalıştıramıyorum. Ne yaptıysam rootu tam anlamıyla gizlemeyi başaramadım, uygulamalar sürekli olarak cihazın modifiyeli olduğunu algılayıp kapanıyor ya da uyarı veriyor.

Şu anki durum ve denediklerim:
  • ROM: Lunaris AOSP
  • Cihaz: Redmi Note 12 4G
  • Root Yönetimi: Magisk
Lunaris AOSP'te bu sorunu kökten çözebilen güncel bir kombinasyon var mıdır?

Bu ROM'da ya da benzer AOSP ROM'larda banka uygulamalarını sorunsuz çalıştırabilen arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!
Saygılarımla...

Muhammet705

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammet
Cihazım
RedmiNote12 4G
Konular
7
Bazı banka uygulamaları yalnızca Basic Integrity kontrolü yaparken, bazıları Strong Integrity şartı arıyor. Bu yüzden bir cihazda çalışan yöntem başka bir cihazda veya başka bir bankada çalışmayabiliyor.

Ben geçmişte Ziraat Bankası uygulamasını microG ile çalıştırabilmiştim. Hem KernelSU hem de SukiSU Ultra kullandım, sonrasında KernelSU ile devam ettim. Basic Integrity'yi geçmek genellikle kolay, ancak Strong Integrity'yi geçmek çok daha zor.

Strong Integrity için genellikle geçerli bir keybox gerekiyor. Keybox bulmak zor, bulunsa bile zamanla kara listeye düşebiliyor. Üstelik bazı kaynaklar ücret talep ediyor ve bunların ne kadar güvenilir olduğu ayrı bir tartışma konusu. Bu nedenle bana göre en mantıklı çözüm, geliştiricisi tarafından Play Integrity konusunda düzenlenmiş bir custom ROM kullanmak. Bazı ROM'lar gerekli düzeltmelerle geldiğinden Strong Integrity'yi geçmek çok daha kolay olabiliyor.

Ben kendi cihazımda Basic Integrity'yi şu şekilde geçebilmiştim:

• KernelSU Next'in spoofed sürümünü kullandım.
  • Bu sürümün en önemli özelliği uygulama paket adını rastgeleleştirmesi.
  • Bazı uygulamalar yalnızca bilinen root yöneticilerinin paket adlarını kontrol ediyor.
  • Paket adı değiştiğinde bu basit kontrolleri aşmak mümkün olabiliyor.
Hatta o dönemde cihazımda resmi Google Play Services bile yoktu; yalnızca microG kullanıyordum ve buna rağmen çalışıyordu. Ancak bu deneyim yaklaşık bir yıl öncesine ait. Banka uygulamaları sık güncellendiği için bugün aynı yöntemin çalışacağının garantisi yok.

Şu an banka uygulamalarıyla çok uğraşmıyorum. İhtiyaç duyduğum işlemleri internet bankacılığı üzerinden yapıyorum. Bu nedenle güncel durumda hangi bankanın hangi Integrity seviyesini zorunlu tuttuğunu net olarak söyleyemem.

Özetle:

• Basic Integrity genellikle daha kolay geçilebiliyor.
  • Strong Integrity için işler ciddi şekilde zorlaşıyor.
  • Keybox çözümleri kalıcı olmayabiliyor.
  • Play Integrity konusunda optimize edilmiş custom ROM'lar çoğu zaman en pratik çözüm olabiliyor.

konu yapaz destegi ile yasadıklarımı paylastım
Bu cihaz için Play Intergrity optimize edilmiş rom bulmak zor olucak.Eskiden umursamazdım taa ki dün kendime Banka Kartı alana kadar.Kartın Banka uygulamasını indirince uygulamaya girmiyordu,aynı zamanda operatör uygulamalarınada.Bu rom-a çok alıştım ama root bi türlü gizleyemedim.Sizin tavsiyeniz nedir?

Oyla:
Üst Alt