Diğer Root Guvenlik

siradanbiri9090

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Temmuz
Cihazım
Redmi
Konular
1
Arkadaşlar merhaba ailem den birinin daha önce android cihazına direnç kayıt yaptirmistik yaşadığımız şehir değil ilçe ime kayıttan sonra kardeşim abi telefonum izleniyor dedi ne yaptıysak anlamadık bilgimiz yoktu zor şartlar altında aldığımız telefonu sattık yeni bir cihaz aldık server ime kayıt yapitrdik yine aynı şüpheye düştük OEM kiliti kapalı USB ayıklama kapali mi kilit kapalı fabrika ayarlarına sıfırladım cihazı alır almaz ve antivirüs programı kurdum arkadaşlar bu konuda cihazın güvenliği için önerileriniz varmı yoksa bunu da satacaz artık insan insan dan neden uğraşır ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar merhaba ailem den birinin daha önce android cihazına direnç kayıt yaptirmistik yaşadığımız şehir değil ilçe ime kayıttan sonra kardeşim abi telefonum izleniyor dedi ne yaptıysak anlamadık bilgimiz yoktu zor şartlar altında aldığımız telefonu sattık yeni bir cihaz aldık server ime kayıt yapitrdik yine aynı şüpheye düştük OEM kiliti kapalı USB ayıklama kapali mi kilit kapalı fabrika ayarlarına sıfırladım cihazı alır almaz ve antivirüs programı kurdum arkadaşlar bu konuda cihazın güvenliği için önerileriniz varmı yoksa bunu da satacaz artık insan insan dan neden uğraşır ki
Nasıl bir önlem alabiliriz ne yapabiliriz önerileriniz lütfen

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Njlos53
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
34
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nasıl bir önlem alabiliriz ne yapabiliriz önerileriniz lütfen
Android telefonunuzun tam sistem güvenliğini sağlamak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

### **1. İşletim Sistemini ve Uygulamaları Güncel Tutun**
- **Sistem Güncellemeleri:** Android işletim sisteminin en son sürümünü kullanın. **Ayarlar > Sistem > Sistem güncelleme** yolunu izleyerek güncellemeleri kontrol edin.
- **Uygulama Güncellemeleri:** Google Play Store'daki uygulamalarınızı otomatik güncellemeye ayarlayın (**Play Store > Profil > Ayarlar > Ağ tercihleri > Otomatik güncelleme**).

### **2. Güçlü Ekran Kilidi Kullanın**
- **PIN, Şifre veya Biyometrik Kilitleme:** **Ayarlar > Güvenlik > Ekran kilidi** bölümünden güçlü bir kilitleme yöntemi seçin (en az 6 haneli PIN veya karmaşık şifre).
- **Akıllı Kilitleme:** Güvenilir cihazlarda kilidi otomatik açmak için bu özelliği kullanabilirsiniz, ancak güvenliği düşürebilir.

### **3. Cihaz Şifrelemesini Etkinleştirin**
- **Tam Disk Şifreleme:** Verilerinizi korumak için **Ayarlar > Güvenlik > Şifreleme ve kimlik bilgileri > Telefonu şifrele** seçeneğini kullanın (bazı cihazlarda varsayılan olarak açıktır).

### **4. Google Play Protect ile Tarama Yapın**
- **Kötü Amaçlı Uygulamalara Karşı Koruma:** **Google Play Store > Profil > Play Protect** ile uygulamalarınızı düzenli olarak tarayın ve zararlı yazılımlara karşı korunun.

### **5. Güvenilir Kaynaklardan Uygulama Yükleyin**
- **Bilinmeyen Kaynakları Kapatma:** **Ayarlar > Güvenlik > Bilinmeyen kaynaklar** seçeneğini kapatarak sadece Google Play Store'dan uygulama yükleyin.
- **APK Dosyalarına Dikkat:** Güvenmediğiniz kaynaklardan APK indirmeyin.

### **6. İki Faktörlü Kimlik Doğrulama (2FA) Kullanın**
- **Google Hesabı Güvenliği:** Google hesabınızda **2FA** etkinleştirin (**myaccount.google.com > Güvenlik**).

### **7. Ağ Güvenliğini Sağlayın**
- **VPN Kullanımı:** Güvenilmeyen Wi-Fi ağlarında **VPN** kullanın (örneğin, NordVPN, ProtonVPN).
- **Bluetooth ve NFC:** Kullanmadığınızda kapatın (**Hızlı Ayarlar** menüsünden).

### **8. Uygulama İzinlerini Kontrol Edin**
- **Gereksiz İzinleri Kısıtlayın:** **Ayarlar > Uygulamalar > İzinler** bölümünden uygulamaların erişimlerini sınırlayın (örneğin, konum, kamera, mikrofon).

### **9. Uzaktan Bulma ve Silme Özelliğini Açın**
- **Find My Device:** **Ayarlar > Google > Güvenlik > Find My Device** ile kaybolma veya çalınma durumunda cihazınızı bulun veya verilerinizi silin.

### **10. Yedekleme ve Veri Güvenliği**
- **Google Drive Yedekleme:** **Ayarlar > Sistem > Yedekleme** ile verilerinizi buluta yedekleyin.
- **Yerel Yedekleme:** Hassas verilerinizi şifrelenmiş bir SD kart veya bilgisayara yedekleyin.

### **11. Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı Tarama**
- **Antivirüs Uygulamaları:** Malwarebytes, Bitdefender veya Kaspersky gibi güvenilir bir mobil antivirüs kullanın.

### **12. Fiziksel Güvenlik**
- **USB Hata Ayıklama (Debugging):** **Geliştirici seçenekleri**nde **USB hata ayıklama** kapalı olsun (etkinleştirmek gerekiyorsa dikkatli olun).
- **OEM Kilidi:** Bootloader kilidini açmayın (cihaz root'lanmamış olmalı).

### **13. Şüpheli Bağlantı ve Dosyalardan Kaçının**
- **Phishing Saldırıları:** Tanımadığınız e-postalar, SMS'ler veya linklere tıklamayın.
- **Güvenli Tarayıcı:** Chrome'da **Safe Browsing** özelliğini açın (**Chrome > Ayarlar > Güvenlik ve gizlilik**).

### **14. Google Hesabı Güvenliği**
- **Hesap Aktivitesini İzleme:** **myaccount.google.com** üzerinden şüpheli oturum açma işlemlerini kontrol edin.

### **15. Root ve Özel ROM'lardan Kaçının**
- **Root Erişimi:** Cihazı rootlamak güvenlik açıklarına yol açabilir. Resmi yazılım kullanın.

### **Sonuç**
Bu adımları uygulayarak Android cihazınızın güvenliğini büyük ölçüde artırabilirsiniz. Güvenlik sürekli bir süreç olduğundan, düzenli kontroller yapmayı unutmayın.

Üst Alt