Yardım Rom Yüklemeyi Hiç Bilmeyen Biri İçin Tavsiyeleriniz Nedir?

m.menguc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
3
Merhaba arkadaşlar. Ben 3 yıldır Xiaomi Mi 6 6/64GB modelini kullanıyorum. Bu zamana kadar hiçbir custom rom yüklemesi yapmadım. Rootlamadım. Orijinal olarak şuan MIUI 11.0.6.0 sürümünü kullanıyorum. Cihazımla ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Çalışmayan hiçbir özelliği vs. yok. Kronik ahize kısıklığı durumu var tabiki. Ben mobilde hiç oyun oynamıyorum. Normal kullanımda şarjım 1,5-2 gün civarı gidiyor. Ama forumda gözlemlediğim kadarıyla bazı arkadaşlar 6 saat ve daha fazlası ekran süreleri aldıklarını belirtmişler. Ekran süresi dediğimiz şey pil kullanım istatistiklerindeki ekrana girdiğimizdeki açık zaman ibaresi ise bu bende 3-4 saat civarlarında. Bir de cihazımın kamera performansından pek memnun değilim. Bunların dışında cihazın akıcılığı, işlemci gücü son derece yeterli ve iyi.

Cihazımın da zaten garantisi olmadığı için custom rom yüklemesinin faydasını görür müyüm? (Ki bunu nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum.)
Evet ise hangi romu, nasıl yükleyeceğim? Bu değişikliğin artısı ve eksisi nedir?
Yoksa macera aramaya gerek yok mu?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

m.menguc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
3
Eğer custom rom denemeye karar verdiyseniz hocam öncelikle bootloader kilidini açabilirsiniz (videolu)

Sonra twrp yüklemeniz lazım.

İlk deneyeceğiniz rom Koçara hocamın paylaştığı Xiaomi.eu olsun

Rom yükleme rehberi olarak Stoya hocamın rehberi var videolu hatasız kurabilirsiniz.

Takıldığınız yerde tekrar sorabilirsiniz.
Çok teşekkürler. Tam ihtiyacım olan cevabı aldım şuan. Verilerimi yedekledikten sonra hemen deneyeceğim. Teşekkürler.

Oyla:

m.menguc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
3
Rica ederim hocam iyi forumlar.
Bootloader kilidini açtım. Twrp'yi yükledim. Cihazı rootladım. Rom aşamasına geldim fakat EU rom Mi 6 için beta sürecinde ve kullanan arkadaşlar pek memnun kalmadığı için onu indirmedim. Stabil ve güzel bir alternatif var mı?

Oyla:

Monalte

T͜͡c٭ Sabri Can DOĞAN
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Can
Cihazım
Oneplus 8T
Konular
159
Bootloader kilidini açtım. Twrp'yi yükledim. Cihazı rootladım. Rom aşamasına geldim fakat EU rom Mi 6 için beta sürecinde ve kullanan arkadaşlar pek memnun kalmadığı için onu indirmedim. Stabil ve güzel bir alternatif var mı?
RevOS var MIUI 12.

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Xiaomi alıpta rom atmazsak ayıp olur o cihaza :D
Ben şahsen bu cihaza rom atmak için alıyorum çünkü aynı şey insanı sıkıyor maalesef. Reklamlar vs uğraşılmaz. Hele hele rootsuz hiç olmaz

Oyla:

m.menguc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
3
RevOS var MIUI 12.
RevOS kurdum bugün. Daha akıcı bir deneyim sunuyor şuan. İçeriği şişirilmemiş. MIUI 12 olması çok iyi. İlk defa kullanıyorum MIUI 12'yi. Yaklaşık 1 ay kadar önce Xiaomi Mi True Wireless 2 Basic almıştım. Telefonuma tanıtamamıştım Mi Ai ile. Şuan denedim gene tanımadı fakat kulaklığın kutusunu açar açmaz Pop-Up ekran çıktı. Bu sayede şarj durumunu görebiliyorum. Şarj olayını da uzun denemeden sonra gözlemleyeceğim. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Oyla:

Kaan_M

°¯\_(ツ)_/¯°
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Konular
56
RevOS kurdum bugün. Daha akıcı bir deneyim sunuyor şuan. İçeriği şişirilmemiş. MIUI 12 olması çok iyi. İlk defa kullanıyorum MIUI 12'yi. Yaklaşık 1 ay kadar önce Xiaomi Mi True Wireless 2 Basic almıştım. Telefonuma tanıtamamıştım Mi Ai ile. Şuan denedim gene tanımadı fakat kulaklığın kutusunu açar açmaz Pop-Up ekran çıktı. Bu sayede şarj durumunu görebiliyorum. Şarj olayını da uzun denemeden sonra gözlemleyeceğim. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Aramıza hoş geldin. :)

Oyla:

Monalte

T͜͡c٭ Sabri Can DOĞAN
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Can
Cihazım
Oneplus 8T
Konular
159
Rica ederim hocam
İlk romunuzu attınız aramıza hoşgeldiniz :D

Oyla:
Üst Alt