Yardım Rom Yüklemeyi Hiç Bilmeyen Biri İçin Tavsiyeleriniz Nedir?

m.menguc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
3
Merhaba arkadaşlar. Ben 3 yıldır Xiaomi Mi 6 6/64GB modelini kullanıyorum. Bu zamana kadar hiçbir custom rom yüklemesi yapmadım. Rootlamadım. Orijinal olarak şuan MIUI 11.0.6.0 sürümünü kullanıyorum. Cihazımla ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Çalışmayan hiçbir özelliği vs. yok. Kronik ahize kısıklığı durumu var tabiki. Ben mobilde hiç oyun oynamıyorum. Normal kullanımda şarjım 1,5-2 gün civarı gidiyor. Ama forumda gözlemlediğim kadarıyla bazı arkadaşlar 6 saat ve daha fazlası ekran süreleri aldıklarını belirtmişler. Ekran süresi dediğimiz şey pil kullanım istatistiklerindeki ekrana girdiğimizdeki açık zaman ibaresi ise bu bende 3-4 saat civarlarında. Bir de cihazımın kamera performansından pek memnun değilim. Bunların dışında cihazın akıcılığı, işlemci gücü son derece yeterli ve iyi.

Cihazımın da zaten garantisi olmadığı için custom rom yüklemesinin faydasını görür müyüm? (Ki bunu nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum.)
Evet ise hangi romu, nasıl yükleyeceğim? Bu değişikliğin artısı ve eksisi nedir?
Yoksa macera aramaya gerek yok mu?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Bozmadan ögrenilmez. Bir kez atilinca arkasini ariyorsunuz zaten :)

Oyla:

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M....
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
42
Hocam kesinlikle custom yüklemelisiniz diyenlerdenim. Amaa bir alıştınız mı bir daha sizi kimse durduramaz onu söyleyeyim. yn~~

Oyla:

cagrialaf

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Mi Note 10
Konular
36
elbette görürsün bende ilk başlarda korkuyordum kurcalamaktan da kendimi alıkoyamadığım için sürekli cihaz brick oluyordu en son kendim bu işleri yapmaya başladım hala bir çok bilmediğim şey var o yüzden forumda bazı hocalarımla irtibat halindeyim ama rom değiştirmek vs çocuk oyuncağı. Şu an Masik MDB Pre Rom kullanıyorum aşırı rahatım

Oyla:

m.menguc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AdeLa Çveneburi cagrialaf

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Global MIUI sürümünden, custom romlara geçince özellik, fonksiyon ve uygulama anlamında kazancım veya kayıplarım olur mu? Sizler hangi romları kullanıyorsunuz ve bana hangi romları tavsiye edersiniz?

Oyla:

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M....
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
42
Tabiki fonksiyonel anlamda gözle görülür değişiklikler olacaktır hocam. En yaygın kullanılan custom rom eu romdur ondan başlayabilirsiniz.

Oyla:

cagrialaf

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Mi Note 10
Konular
36
AdeLa Çveneburi cagrialaf

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Global MIUI sürümünden, custom romlara geçince özellik, fonksiyon ve uygulama anlamında kazancım veya kayıplarım olur mu? Sizler hangi romları kullanıyorsunuz ve bana hangi romları tavsiye edersiniz?
Çokça + kazanırsınız Şarj / Perf / Stabilite bunların en başında gelir kayba gelecek olursak elbette Her Romun bir takım sıkıntıları olabilir zaten bu yüzden sürekli güncellemeler geliyor ama sağladığı olanakların yanında bunlar gözünüze görünmez. Ben İlk başlarda Eu kullanıyordum sonra Mi-Room'un daha iyi olduğuna kanaat getirdim ama sağlık uygulamasının çalışmaması ve en sonunda çok şarj tüketmeye başlamasıyla en son Masik X Roma geçtim. Masik Romun eksisi haftada 1 sefer telefonu yeniden başlatmanızı istemesi yoksa saçmalıyor mesela bu eksi ama stabilite ve şarjı çok zor bozuluyor uzun zaman kullanmak için başarılı buldum ben. Sağlık - 108 MP modları sorunsuz çalışıyor buu Romda ayrıca kamerasında bir çok mod var bu da benim için artı. Yine siz Rom seçeceğiniz zaman en çok kendi tecrübelerinizden yola çıkacaksınız biz ne desek beyhude Rom atmayı öğrenin forumda bir çok Konu var sonra arı misali her çiçeği geze geze kendi Romunuzu bulacaksınız.

Oyla:

Monalte

T͜͡c٭ Sabri Can DOĞAN
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Can
Cihazım
Oneplus 8T
Konular
159
Eğer custom rom denemeye karar verdiyseniz hocam öncelikle bootloader kilidini açabilirsiniz (videolu)

Sonra twrp yüklemeniz lazım.

İlk deneyeceğiniz rom Koçara hocamın paylaştığı Xiaomi.eu olsun

Rom yükleme rehberi olarak Stoya hocamın rehberi var videolu hatasız kurabilirsiniz.

Takıldığınız yerde tekrar sorabilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt