eğer romun overclock vb özellikleri yoksa aslında fark olmaz hatta rom saf androide yakın oldugu için cpu gpu daha az kullanır daha hızlı çalışabilir "cihazdan cihaza hız farkı olabilir " evolation x lineage bir çok romu kullandım donanımsal sorun yaşadığım cihaz olmadıEvulation X gibi ROM yüklemek donanımsal sorunlar yapar mı?
Birde bir şey sorucam normalde telefon açılırken ilk Redmi yazıyor ya sonra MIUI o Redmi yazısı da gidiyor mu? MIUI yazısı zaten gidiyor biliyorum.eğer romun overclock vb özellikleri yoksa aslında fark olmaz hatta rom saf androide yakın oldugu için cpu gpu daha az kullanır daha hızlı çalışabilir "cihazdan cihaza hız farkı olabilir " evolation x lineage bir çok romu kullandım donanımsal sorun yaşadığım cihaz olmadı
o redmi yazısı gitmez hocam redmi den sonraki herşey kafanıza göre değiştirilebilirBirde bir şey sorucam normalde telefon açılırken ilk Redmi yazıyor ya sonra MIUI o Redmi yazısı da gidiyor mu? MIUI yazısı zaten gidiyor biliyorum.
Peki bir şey diyecem benim telefon stock romlu idi. Telefon 4 senelik aktif kullanım. Pil bana uçak modu ve pil tasarrufunda ortalama 4 saat yetiyordu. Günde dürüst olmak gerekirse 2den fazla şarj ediyordum ama Evulation X yükledim. Bir hafta sonra ses fulleyince reboot atmaya başladı. Sonra Mi Flash ile Stock ROM geri döndüm şimdide bootloop yapıyor Redmi yazısında. Şarjda değil iken yapmıyor. Diğer yazılımları da denedim yine aynı. Büyük ihtimalle batarya ömrü bitti. Şarjdayken çalışıyor sorunsuz. Onun haricinde Redmi yazısında bootloop yapıyor. Şimdi eğer sorun bataryadan ise değiştirdiğimde tekrardan Evulation X yüklesem sorun çıkarmaz değil mi? Abim telefonun yazılımı ile uğraşma o orijinal yazılımı milyonlarca diğer yazılımı binlerce kişi kullanıyor. Düz format at tekrar kullan diyor ve sorununun da yazılım yükledim diye yaptığını düşünüyor. Yazılım değiştirmek telefona zarar verir mi? Yani tekrar yüklemeli miyim? MIUI kasmasa kalacağım ama hem güncelleme ile ekran bölme özellikleri vb. kaldırdılar hemde kasıyor.o redmi yazısı gitmez hocam redmi den sonraki herşey kafanıza göre değiştirilebilir
bence sadece tesadüf olmuş telefon herhalde redmi note 8 serisi birşey 4 yıl kullanılmış bataryanın bu tür sorun verme olasılığı gayet yüksek rom bootloop yapabilir yazılımsal hatalıdır vs bu normal ama cihaza stock rom yüklediğinizde dahi aynı sorun devam ediyorsa donanımda sorun vardır yani batarya da sorun varsa değişecek bunu şu şekilde düşünün windows 8 yüklü bir pc aldınız sıfır sonra windows 10 -11 yüklediniz bunun donanıma bir zararı olur mu ? windows 11 yükledim bataryam bozuldu gibi birşey mantıklı değil "poco f5 kullanıyorum crdroid rom yüklü " telefonu aldım alalı romlarla ugraşıyorum onu yükle bunu sil kurcala dur bozulacak olsa benim telefon bozulurdu şu ana kadar sadece bu telefonda 15 farklı rom denedimPeki bir şey diyecem benim telefon stock romlu idi. Telefon 4 senelik aktif kullanım. Pil bana uçak modu ve pil tasarrufunda ortalama 4 saat yetiyordu. Günde dürüst olmak gerekirse 2den fazla şarj ediyordum ama Evulation X yükledim. Bir hafta sonra ses fulleyince reboot atmaya başladı. Sonra Mi Flash ile Stock ROM geri döndüm şimdide bootloop yapıyor Redmi yazısında. Şarjda değil iken yapmıyor. Diğer yazılımları da denedim yine aynı. Büyük ihtimalle batarya ömrü bitti. Şarjdayken çalışıyor sorunsuz. Onun haricinde Redmi yazısında bootloop yapıyor. Şimdi eğer sorun bataryadan ise değiştirdiğimde tekrardan Evulation X yüklesem sorun çıkarmaz değil mi? Abim telefonun yazılımı ile uğraşma o orijinal yazılımı milyonlarca diğer yazılımı binlerce kişi kullanıyor. Düz format at tekrar kullan diyor ve sorununun da yazılım yükledim diye yaptığını düşünüyor. Yazılım değiştirmek telefona zarar verir mi? Yani tekrar yüklemeli miyim? MIUI kasmasa kalacağım ama hem güncelleme ile ekran bölme özellikleri vb. kaldırdılar hemde kasıyor.
Cihazım fastboot giriyor ve bl kilidi açık. Soft Brick olma ihtimali var mı?bence sadece tesadüf olmuş telefon herhalde redmi note 8 serisi birşey 4 yıl kullanılmış bataryanın bu tür sorun verme olasılığı gayet yüksek rom bootloop yapabilir yazılımsal hatalıdır vs bu normal ama cihaza stock rom yüklediğinizde dahi aynı sorun devam ediyorsa donanımda sorun vardır yani batarya da sorun varsa değişecek bunu şu şekilde düşünün windows 8 yüklü bir pc aldınız sıfır sonra windows 10 -11 yüklediniz bunun donanıma bir zararı olur mu ? windows 11 yükledim bataryam bozuldu gibi birşey mantıklı değil "poco f5 kullanıyorum crdroid rom yüklü " telefonu aldım alalı romlarla ugraşıyorum onu yükle bunu sil kurcala dur bozulacak olsa benim telefon bozulurdu şu ana kadar sadece bu telefonda 15 farklı rom denedim
redmi note 8 cok yakın bir tanıdığım kullanıyor evo romda bazı sorunlar vardı crdroid yükledim daha stabil oldu cihaz öncelikle twrpCihazım fastboot giriyor ve bl kilidi açık. Soft Brick olma ihtimali var mı?
Birde Evulation X nasıl kurmam gerekiyor her yerde farklı bir şey var kafam karıştı.
Bana efendim siz anlatır mısınız? XDA sitesi baktım fakat Firmware indirme sitesi var indirdim. ROM dosyasını da indirdim ancak boot,dtbo,recovery,vendor_boot dosyalarını bulamadım. Birde bunları hangi TWRP ile hangi sıra ile yükleyeceğim? Advanced Wipe'de hangilerini silmem gerek?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Telefonum evet Redmi Note 8.
Gapps zaten otomatik geliyordu.redmi note 8 cok yakın bir tanıdığım kullanıyor evo romda bazı sorunlar vardı crdroid yükledim daha stabil oldu cihaz öncelikle twrp
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedirnote 8 olanı yükleyeceksin sonra
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedirevolation x android 14 romlarını da buldum buraya bıraktım
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedirburadan note 8 cihazın romunu indireceksin android 10-11-12-13-14 romlar var roma uygun gapps dediğimiz google play store
eklentisini kuracaksın
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedirbasic gapps indirip kurarsan minimum googleplay eklentisiyle romu kullanabilirsin android sürümüne göre gapps indireceksin
gapps her romda olmayabilir romun adında vanilla yazıyorsa gapps vardır yoksa yokturGapps zaten otomatik geliyordu.