BL kilidi açarsanız her şekilde garanti dışı kalacaktır Xiaomi kayıtlarında BL kilidinin açıldığı kesin olarak durur. İşlemler oldukça kolay.
Miui 12 ilk yükleme sonrası ilk başlarda ciddi afallama yapıyor zamanla oturuyor. BL kilidi açmadan güncelleme menüsünden yükleyip kullanmanızı tavsiye ediyorum eğer ki garanti takıntınız varsa. Telefonu alalı 3-4 ay olduysa ve bir sıkıntı yoksa garanti düşünmek anlamsız çünkü ilk 3 ayda sorun çıkarmayan telefonun gelecekte sorun çıkarması zor görünüyor. En azından ben böyle düşünüyorum üretim hatası olmadıktan sonra kullanıcı hatası olmadan bir sorun olması imkansıza yakın ama bazen garanti kullanıcı hatasını da tamir edebiliyor.
Her ne kadar garanti dışı kullanım olsa da telefonun kapsama alınıp alınmayacağı tamamen inceleyen teknisyenin keyfine kalmış durumda. Yıllar önce aldığım Samsung telefonumda 100 lerce rom deneyip şarja bağlıyken kullanıp kullanım hatası rekoru kırmıştım buna rağmen stock rom yükleyip 23. ayında garantiye yolladım.
Ana kart, batarya her şeyi ücretsiz değiştirip yolladılar telefonun çerçeve ve ekranı hariç her şeyi değişti.
Forumda iyice araştırma yaparsanız bu konuda daha iyi bilgi edinirsiniz. Daha önce sorun yaşayan kullanıcıların konularını okuyun özellikle nerede hata yaptıklarına dikkat edin.
Şahsen ben Root, Room işlerini gayet iyi öğrendim ancak bazı cihazlar gerçekten çok hassas oluyor ve en ufak hata dönüşsüz sorunlara yol açıyor.
Bunları öğrenene kadar cihazlarımı rahat 20 kere hard brick etmişimdir. Ancak Note 8 Pro'yu bir kere hard brick ederseniz kriz başlar.