Soru Rom ve İmei Problemi

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Herkese merhaba forumda yeniyim konuyu yanlış bir yere açtıysam kusura bakmayın. Ben Çin'den redmi note 5 pro almak istiyorum. İmeisini de değiştirip göndereceklermiş ama çin romu olarak. Ben buna global rom yüklemek istesem imei si silinir mi eğer silinirse nasıl geri düzeltebilirim.

Diğer sorum ise ürünün açıklamasında ota güncellemeyi desteklemez yazıyor. düzeltilebilir mi yoksa kalıcı mı?
Hepinize şimdiden teşekkürler.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
OTA olmadığına göre Çin romu değildir hocam muhtemelen fake rom yüklü olarak geliyordur. Rom değişimlerinde IMEI'nin normalde silinmemesi gerekli fakat son dönemlerde Çinli satıcılar cihazlara farklı işlemler yaparak rom ve IMEI değiştiriyorlar. Bu durum bazı cihazlarda geri dönülmeyen , cihazları kullanılmaz hale getiren sorunlar çıkartabiliyor. Bir diğer boyut ise "gönderecekler" kelimeniz. Ülkemize kargo yolu ile yurtdışından Cep Telefonu alamıyorsunuz.Gümrükten geçmeyecektir.

Tavsiyem yurt dışı cihaz almayı düşünüyorsanız çok daha fazla araştırmanız yönünde. Eğer araştırmaya vaktiniz yoksa yurtiçi garantili şekilde almanız yönünde olacaktır.

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam öncelikle cevabın için sağol fakat daha önce bir arkadaşım söylediğim satıcıdan telefon almıştı ve geldi. Zaten satıcıyı biraz araştırdım ve türkiye ye telefon gönderme konusunda çok iyiymiş. Ve satıcıyla kurduğum iletişimde çin romu gönderdiklerini ve istersem istediğim romu yükleyebileceğimi söyledi. Ota güncellemenin desteklenmemesi cihazın rootlu olmasından falan kanaklanıyor olabilir mi?

[doublepost=1530619796,1530619544][/doublepost]Yada orijinal global rom atarsam düzelir mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam öncelikle cevabın için sağol fakat daha önce bir arkadaşım söylediğim satıcıdan telefon almıştı ve geldi. Zaten satıcıyı biraz araştırdım ve türkiye ye telefon gönderme konusunda çok iyiymiş. Ve satıcıyla kurduğum iletişimde çin romu gönderdiklerini ve istersem istediğim romu yükleyebileceğimi söyledi. Ota güncellemenin desteklenmemesi cihazın rootlu olmasından falan kanaklanıyor olabilir mi?

[doublepost=1530619796,1530619544][/doublepost]Yada orijinal global rom atarsam düzelir mi?
Mesajınızdaki bağlantıyı site kurallarına aykırı olması nedeniyle kaldırdım.

Risk sizindir hocam istiyorsanız elbette ki sipariş edebilirsiniz. :) Madem istediğiniz romu yükleyebiliyorlar bu durumda orijinal global romu yükleyip göndersinler. Orijinal Global rom yüklü olur ise OTA güncellemeleri de alacaktır.

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Hocam link için özür dilerim yeni olduğum için bilmiyorum.Romu onlar değil ben istersem istediğim romu yükleyebilirim diyorlar. Hocam ben bu telefonu alsam efs kaydı alıp global rom atsam her ota güncellemede yeniden mi imei atmam gerekir?
[doublepost=1530623116,1530622980][/doublepost]Veya imei kaçak diye hiç ota güncelleme yapamaz mıyım?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam link için özür dilerim yeni olduğum için bilmiyorum.Romu onlar değil ben istersem istediğim romu yükleyebilirim diyorlar. Hocam ben bu telefonu alsam efs kaydı alıp global rom atsam her ota güncellemede yeniden mi imei atmam gerekir?
[doublepost=1530623116,1530622980][/doublepost]Veya imei kaçak diye hiç ota güncelleme yapamaz mıyım?
Maalesef cihazı görmeden bir şey söyleyemem hocam. IMEI için birden fazla yöntem var. Bazıları sorun yaratırken bazıları sorunsuz olur. Diğer yandan Redmi Note 5 Pro oldukça yeni bir cihaz ve ilerleyen dönemlerde sıkıntı yaşanmayacağına dair garanti vermek, kesin bir şey söylemek mümkün değil.

EDIT : OTA ile IMEI'nin her hangi bir ilgisi yok

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Hocam satıcıya sordum neden ota güncellemeyi desteklemediğini demin bana bunu yazdı : really? if forums said it cant support, so it is not support, please more information check xiaomi offial website, thank you .

Bana anlayacağım dilde anlatır mısınız, niye olmazmış.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam satıcıya sordum neden ota güncellemeyi desteklemediğini demin bana bunu yazdı : really? if forums said it cant support, so it is not support, please more information check xiaomi offial website, thank you .

Bana anlayacağım dilde anlatır mısınız, niye olmazmış.

Gerçekten mi diye sormuş hocam. Forum desteklemez diyorsa desteklemez daha fazla bilgi için Xiaomi websitesine bakın demiş...

Ben size durumu açıklayayım kararı siz verin. Orijinal cihazlara yüklenmiş olan tüm orijinal romlar OTA güncellemesi alır. Bir Xiaomi cihaz OTA güncellemesi almıyorsa ya yazılımı orijinal değildir, fake/custom rom yüklenmiştir ya da cihazın kendisi orijinal değildir/çakmadır.

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Hocam ben orijinal rom atsam düzelir mi?

Oyla:
Üst Alt