Yardım Rom ve diller hakkında

yaaniyakup

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yakup yuşa
Cihazım
Redmi note 12
Konular
5
Selamun aleyküm arkadaşlar konu belki yanlış yerde ama buradaki konuladı okuyunca aklıma şu soru geldi niye ekstra olarak çeviri yapmak la uğraşıyorsunuz her rom paketinde orjinalinde bir dil dosyası bulunur örnek Çin romu TR dil desteği yok geliştirici arkadaşlara yardımcı olmak babında açıyorum bu konuyu her dil paketi zaten mevcut hali hazırda bulunur ekstra bir dil eklemek yerine mevcut dili değiştirin örneğin kullanılnayan bir dil veya sizin kullanmayacağınız bir dil olarak Arapça ve bu dili tek yapmamız gereken uygun bir şekilde TR diline convert etmek akabinde ana dosyalarda arapçayı işaret eden dil kıslatmları utf kodlamalarını Türkçeye göre ayarlamak değişiklik yapılan dosyaları ayrı olarak kaydetmek bunu her cihaz için yaptıktan sonra geriye kalan şey ise yeni güncelleme sorunları genelde bu özellikler zaten cihazda var olan ama gizlenmiş özellikler oluyor gizlenmiş özellikler mevcut olduğundan dil dosyasında bunları değiştirildiğini varsayıp yeni ek özellik vs var ise eğer dil dosyasında bulunan o satırı çevirmek kalır böylece güncelleme dosyaları hem orjinal olur hemde sadece TR dil dosyası eklenmiş olur böylece ekstra kayma hatalar vs de bulunmaz çünkü bu dediğim çeviri olayı ana prensibinde bu şekilde çalışır evinde pc olup Visual Studio kullanmayı bilen birisi çok rahat yapar heleki birde hayatımıza chatgpt gibi işleri kolaylaştıran yapay zeka var iken dil dosyasını at chatgpt ye çevirmesini söyleyin sonra imla kurallarını kontrol edin hepsi bu hatam var ise seviyeli bir şekilde tartışmak tan zevk duyarım herkese iyi forumlar

Üst Alt