Tavsiye Rom tavsiyesi Poco X3

• Konbuyu başlatan emrb
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 16
  • Görüntüleme 2K

emrb

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
yok
Konular
10
Rom Root konularına çok uzağım. Önceden hiç uğraşmadım.Telefonu bugün aldım. 10 gün sonra imei attıracağım. İmei attırdıktan sonra yüklenen rom gider mi? Yada imei attırdıktan sonra farklı rom kurunca imei gider mi?
Son olarak mi 9t'den bu telefona geçtim. Menüsünü sevmedim alttan yukarı kaldırınca uygulamalar çıkıyor onu istemiyorum. İstediğim sağa kaydırınca yüklü uygulamalar gelsin, 120 hz'de hatta mümkünse 90 hz'de sabit kullanabileyim. Buna uygun rom var mıdır?

Osmpocco

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Poco x3
Konular
7
Öncelikle IMEI rom la gitmez kardeşim kendim attım IMEI üzerine 10 tane rom ve kernel flasladim şuan corvus os 14.5 mutate rom kurulu ve bostayken 2.2 ram yiyor cihaz bayağı rahatladı MIUI global romda 3.3 - 3.6 bostayken ram kullanıyordu aosp rom hem akıcı hem stabil bana göre deneyip görülebilir tercihim bu yönde benim tecrübem

Emrahkocaci7

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Poco f2 pro
Konular
0
Rom veya root attığınız da imei gitmez bizzat kendimde denedim sorun olmuyor. Diğer menü geçiş olayını ise cihaza uygun magisk modülü ile değiştirebilirsiniz poco f2 pro da kendim magisk ile yapmıştım ama nfc 3 de aynı magisk çalışıyor mu ona dair bilgim yok am elbette x3 içinde magisk modulü vardır. Son olarak söylediğim magisk modülü için cihazınız da bootloader kilidi açılıp twrp yüklenip magisk ve root yüklemeniz gerekmekte.

Osmpocco

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Poco x3
Konular
7
Hocam 90 hz sabitlemek için modül varmı aosp de termux ve setedit den olmuyor MIUI global romda sabitliyordum

MertBeet

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
POCO X3 NFC
Konular
27
Hocam 90 hz sabitlemek için modül varmı aosp de termux ve setedit den olmuyor MIUI global romda sabitliyordum
aosp romda zaten sabit 60-90-120 hangisini seçerseniz. sabitleme işlemleri sadece miui için

Osmpocco

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Poco x3
Konular
7
Hocam sabit değil 3 kere rom değiştirdim aosp aynı sizin verdiğiniz bilgi ile sabitliyorum kapatıp açınca aynı işlem ile olmuyor anlamadım sinir bozucu oldu artık
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aosp romda zaten sabit 60-90-120 hangisini seçerseniz. sabitleme işlemleri sadece miui için
Malesef hocam stop yiyorum sabit hz olmuyor ekran

Hocam sabit değil 3 kere rom değiştirdim aosp aynı sizin verdiğiniz bilgi ile sabitliyorum kapatıp açınca aynı işlem ile olmuyor anlamadım sinir bozucu oldu artık

Drop pubgde verim alamıyorum telefondan

Hocam bakınız reboot da atsam türü yazıyor hala dalar yapıp post fs data seçip kaydedip reboot atıyorum ama truede kalıyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210425-070358_Termux.png
    Screenshot_20210425-070358_Termux.png
    152,7 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_20210425-070358_Termux.png
    Screenshot_20210425-070358_Termux.png
    152,7 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:

MertBeet

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
POCO X3 NFC
Konular
27

Drop pubgde verim alamıyorum telefondan

Hocam bakınız reboot da atsam türü yazıyor hala dalar yapıp post fs data seçip kaydedip reboot atıyorum ama truede kalıyor
Hangi romdasınız? Dediğim gibi hz zaten sabit bu ayarları yapmanıza gerek yok. Bahsettiğiniz drop fps düşüşü olabilir. Oyun sırasında FPS mı düşüyor yoksa HZ mi?

Osmpocco

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Poco x3
Konular
7
Hangi romdasınız? Dediğim gibi hz zaten sabit bu ayarları yapmanıza gerek yok. Bahsettiğiniz drop fps düşüşü olabilir. Oyun sırasında FPS mı düşüyor yoksa HZ mi?
Corvus os 14.5 hocam hz sabit olmayınca oyunda 60 fpsde bile kasma donma oluyor hocam hz sabitlemistim kadere cihaz rog 5 gibi oldu ne kasma var ne bişi romu silip kurdukca sizin dediğiniz işlem 1 kere oluyor sonra bida aynı işlem sabitlemiyor anlamadim

Osmpocco

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Poco x3
Konular
7
Hocam ro.vendor.dfps.enable yi false yapıp post-fs-dataya kaydetip reboot y yapıyorum yeniden başlıyor kontrol ediyorum true yazıyor tekrarlıyorum falseye geçmiyor

MertBeet

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
POCO X3 NFC
Konular
27
Corvus os 14.5 hocam hz sabit olmayınca oyunda 60 fpsde bile kasma donma oluyor hocam hz sabitlemistim kadere cihaz rog 5 gibi oldu ne kasma var ne bişi romu silip kurdukca sizin dediğiniz işlem 1 kere oluyor sonra bida aynı işlem sabitlemiyor anlamadim
Hocam tekrar söylüyorum, aosp romda benim anlattığım işleme gerek yok. Aosp romlar zaten minimum hz'de çalışacak üzere derlenmiştir. Sadece yeni çıkan waveos da minimum ve maximum hz seçilebiliyor. Neyse kafa karışıklığı olmasın. Şimdi siz temiz sıfırdan kurulum yapın. Ayarlar/Ekran bölümünden minimum hz yi 120'ye alın. Bu kadar, başka bir işlem yapmayın. Hz sabit olacaktıryn~~
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt