Çözüldü Rom kurarken vendor sorunu

61celal61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celal
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Pixel experience plus
Telefon Modeli
Mi 9T
Bootloader Kilidi
Açık
Mi 9T kullanıyorum, BL kilidini açtım pixel experience rom kurmak için twrp yükledim ardından forumda anlatıldığı gibi format data yaptım, 4 wipe yapıp romu flashladım, ardından tekrar wipe yapıp reboot dedim ve romu kullanıyorum şu an, fakat anlayamadığım bir nokta var, bu konularda pek bilgim yok bütün işlemleri forumda gezerek bilgi edinerek yaptım, 4 wipe yaparken vendor seçmedim, rom kurmadan önce miui global sürüm yüklüydü firmware da flashlamadım(eğer global rom yüklüyse gerek yok deniyor pixel experience için), bu vendor işaretlemeli miydim, ne işe yarar ne yapar, fw ne işe yarar bunlar hakkında bilgi verebilecek olan varsa çok sevinirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak forumda araştırdım videolar izledim fakat anlayamadım, bilgilerinizi bekliyorum

Çözüm
Vendor, stok romlarda bazı sistem erişimlerini engelleyen yazılımdır, romu hazırlayan geliştirici bunun silinmesi isterki, kendi sistem gereksinimlerini scriptlere uygun şekilde yazabilsin ve yapmış olduğu rom çalışabilsin....

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Anlayamadım

Gesendet von meinem Schajomi Mi Max3 mit Tapatalk
dün aynı mesajınızı forumda arama yaparken gördümde :) şöyle bişeydi. bidaha görünce fazla kaçırdım heralde dedim :D çift görüyorum ama parmaklarımı 10 saydım bilemiyorum.

Oyla:

61celal61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celal
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Başka bir konuda bu şekilde bi cevabınız mevcut ona atıfta bulunuldu sanırsam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Skorpi hocam cevaplarınızı bekliyorum meraktayım8-|

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Skorpi hocam pixel experience için kurulum talimatlarını okudum, anlayabildiğim kadarıyla BL açmadan önce haftalık miui son sürüm kurulu olsun felan bi şey yazıyor tam olarak ne anlatmak istemişler pek bilemedim haftalıklar zaten çin sürümlerinde oluyor, bir de vendor silin veya firmware flashlayın tarzında bi yazı da göremedim, mesela forumda farklı telefon modellerine yükleme yaparken kimisinde firmware flashlansın denilmiş, kimisinde 4 wipe ardından kurulum ardından format data denilmiş, bu durum biraz karışık net bir bilgi sahibi olamadım, ayrıca Skorpi hocam benim twrp sürümümde wipe kısmında vendor seçeneği yok mesela, bir de rootlu olsun diye magisk yükleyeyim dedim telefon donup duruyordu mi flash ile normal global rom yükleyip ardından twrp format data 4 wipe rom flashlayıp tekrar format data yapıp öyle kurdum, biraz uzun oldu ama görüşlerinizi merak ediyorum:^)
Dediğim gibi, rom geliştiricisi, nasıl yüklenilmesi gerektiğini zaten her zaman yazıyor... Vendor bazı Twrp lerde var, bazılarında yok, mesela bende orange fox da var, zaten rom geliştiricisi şu Twrp veya şu orange fox recovery ile yapın diye yazar genelde..
Bazı romlar maalesef format datasız kurulamıyor

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
dün aynı mesajınızı forumda arama yaparken gördümde :) şöyle bişeydi. bidaha görünce fazla kaçırdım heralde dedim :D çift görüyorum ama parmaklarımı 10 saydım bilemiyorum.

Demekki kendi yazdığımı kopyalamış ve yapıştırmışım, bir sakıncası yoktur sizin için umarım

Oyla:

61celal61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celal
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Dediğim gibi, rom geliştiricisi, nasıl yüklenilmesi gerektiğini zaten her zaman yazıyor... Vendor bazı Twrp lerde var, bazılarında yok, mesela bende orange fox da var, zaten rom geliştiricisi şu Twrp veya şu orange fox recovery ile yapın diye yazar genelde..
Bazı romlar maalesef format datasız kurulamıyor

Teşekkürler hocam

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Demekki kendi yazdığımı kopyalamış ve yapıştırmışım, bir sakıncası yoktur sizin için umarım

yoo. dejavu mu zamanda yolculuk mu şey yapamadıydımda. tedirginlik yarattı sadece, birazdan uyurum geçer :)

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Teşekkürler hocam
Estağfurullah hocam, rica ederim, başka soru varsa, alabilirim ama hemen cevap verebilirmiyim, bilemiyorum, zira yavaş yavaş uykum gelmeye başladı, malum yaşlılık

Oyla:
Üst Alt